ibrahim-khalifa-och-ida-texell
Ida Texell. Foto: Brandkåren Attunda

Brandchefen: Så ska fler kvinnor bli chefer

Räddningstjänsten är en av Sveriges minst jämställda organisationer. Endast fyra procent av alla som jobbar inom organisationen kvinnor. Av de 160 höga chefer som är anställda är endast tre kvinnor.

”Det är 1,8 procent! Det är så bedrövligt! Det stör mig. Jag undrar varför det är så när det finns duktiga tjejer. Vart tar de vägen?” säger Ida Texell, förbundsdirektör för brandkåren Attunda.

Hon är nu i full gång att starta nätverket Magma med ambitionen att öka kvinnliga anställda inom räddningstjänsten och speciellt få in fler kvinnor på chefspositioner.

Bakgrunden till initiativet kommer från kommentarer Ida Texell hört som, ‘kvinnor vill inte bli chefer’ eller ‘det finns ju inga kvinnor att rekrytera’.

Ida Texell.  Gör: Förbundsdirektör, brandkåren Attunda.  Bor: Sollentuna med man och två barn.  Bakgrund: Kommer från Kristianstad. Studerade brandingenjör i Lund, blev operativt befäl i Lund och senare..  Aktuell: Har startat nätverket Magma Kuriosa: Kommer i höst vara chef på heltid och studera en master i Business administration på Stockholms universitet.  ”Jag har så bra chefer under mig nu, så det kommer gå lysande.” Ida Texell
Gör: Förbundsdirektör, brandkåren Attunda.
Ålder: 35
Bor: Sollentuna med man och två barn.
Bakgrund: Kommer från Kristianstad. Studerade brandingenjör i Lund, blev befäl i Malmö och sedan operativ chef.
Aktuell: Har startat nätverket Magma
Citat: ”Nu har jag så duktiga chefer runt mig. Då är det läge att hämta energi utifrån,” om att hon i höst är chef på heltid och samtidigt pluggar en master i Business Administration på Stockholms universitet.

”Det är klart att de finns! Det var vad jag reagerade på. Vi har ju ett av Sveriges viktigaste jobb i en offentlig organisation reglerad med skattemedel. Då ska vi representera samhället och se till att arbeta med värdegrund och jämställd service,” säger Ida Texell.

Inspirerad av projekt som Styrelsekraft, Ruter dam och Battle of the Numbers började Ida Texell plantera idén om nätverket hos möjliga samarbetspartners och fick dem med sig. Sedan började de titta på vilka kvinnliga chefer som fanns inom svensk krisberedskap, som brandingenjörer och befäl.

”Det var framförallt viktigt att ta hål på ballongen av felaktiga uppfattningar och okunskap. ‘Kolla, det finns kvinnliga ledare! De vill visst bli chefer!’,” säger Ida Texell.

Nätverket har kartlagt runt 30 kvinnliga ledare och nu återstår arbetet att kontakta dem, få med dem i nätverket och jobba med dem i rekryteringsprocesser. En hemsida är under uppbyggnad och i höst planerar Magma både föreläsningar och workshops om bland annat genuskoder och coachningsstudier.

”Vi ska hitta vägar att stötta varandra och få insikten att ‘jag är inte ensam och jag kan ta för mig få kraft av det här’,” säger Ida Texell.

Kommer ni att klara av att finansiera och genomföra det här? 
”Ja, det är jag helt säker på! Finns det ett behov och tycker folk det här är bra så löser det sig. Inga problem! Man kan inte tvinga folk att söka jobb men man kan se till att de känner sig bekväma i att göra det och bidra till att de kan nå sin fulla potential.”

Relaterade artiklar

Sundar Pichai, vd på Facebook, och Daniel Ek, vd på Spotify
Ledarskap

Så tar toppcheferna ställning mot rasism

Flera av världens chefer och ledare visar solidaritet med protesterna mot diskriminering i USA. Tisdagen den 2 juni innehöll till exempel utvalda spellistor och podcasts på Spotify en 8 minuter och 46 sekunder lång paus – den tid en polis i Minneapolis höll sitt knä mot afroamerikanen George Floyds nacke.
Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har tagit en Executive MBA på Stockholms universitet.
03:10
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Studier och chefsjobb samtidigt – då lyfter ledarskapet

Video: Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har nyss tagit en Executive MBA. Den tvååriga deltidsutbildningen har gjort stor skillnad tycker de: ”Är man nyfiken, då får man extremt mycket tillbaka.” ”Ta chansen!”
Amanda Lundeteg, vd på Allbright
Mångfald

Grabbmyten inom tech hindrar kvinnor och icke-vita

Techbranschen kopplas ofta till ord som innovation, nytänkande och modernitet. Men när det gäller jämställdhet och mångfald finns mycket att jobba på, visar en ny rapport från stiftelsen Allbright.
shervinrazani
Mångfald

Årets Mångfaldschef 2020: Shervin Razani, vd Jurek rekrytering och bemanning

Årets mångfaldschef 2020, Shervin Razani, vd för Jurek rekrytering och bemanning, vill ersätta uttrycket 'ung och hungrig' med 'driven och hungrig'.
sebastianny
Mångfald

Sebastian Siemiatkowski: ”Tack Jane – för stöd och inspiration”

Utan henne, inget Klarna? Grundaren och vd:n Sebastian Siemiatkowski vill tacka Jane Walerud, som gjorde den första investeringen i succébolaget. ”Jag tror att hon såg någonting andra inte gjorde.”

ann_carlsson_finalist
Mångfald

Ann Carlsson: ”Gav oss råg i ryggen”

Ann Carlsson, vd Apoteket, hyllar Ingrid Jonasson-Blank, marknadsdirektör på Ica under många år, som en förebild.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
nytopp
Mångfald

#Honlyfte mig - hylla kvinnliga ledare!

Fortfarande är bara 17 procent av Sveriges vd:ar kvinnor. Tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär – och läs andras hyllningar! #honlyftemig