ibrahim-khalifa-och-ida-texell
Ida Texell. Foto: Brandkåren Attunda

Brandchefen: Så ska fler kvinnor bli chefer

Räddningstjänsten är en av Sveriges minst jämställda organisationer. Endast fyra procent av alla som jobbar inom organisationen kvinnor. Av de 160 höga chefer som är anställda är endast tre kvinnor.

”Det är 1,8 procent! Det är så bedrövligt! Det stör mig. Jag undrar varför det är så när det finns duktiga tjejer. Vart tar de vägen?” säger Ida Texell, förbundsdirektör för brandkåren Attunda.

Hon är nu i full gång att starta nätverket Magma med ambitionen att öka kvinnliga anställda inom räddningstjänsten och speciellt få in fler kvinnor på chefspositioner.

Bakgrunden till initiativet kommer från kommentarer Ida Texell hört som, ‘kvinnor vill inte bli chefer’ eller ‘det finns ju inga kvinnor att rekrytera’.

Ida Texell.  Gör: Förbundsdirektör, brandkåren Attunda.  Bor: Sollentuna med man och två barn.  Bakgrund: Kommer från Kristianstad. Studerade brandingenjör i Lund, blev operativt befäl i Lund och senare..  Aktuell: Har startat nätverket Magma Kuriosa: Kommer i höst vara chef på heltid och studera en master i Business administration på Stockholms universitet.  ”Jag har så bra chefer under mig nu, så det kommer gå lysande.” Ida Texell
Gör: Förbundsdirektör, brandkåren Attunda.
Ålder: 35
Bor: Sollentuna med man och två barn.
Bakgrund: Kommer från Kristianstad. Studerade brandingenjör i Lund, blev befäl i Malmö och sedan operativ chef.
Aktuell: Har startat nätverket Magma
Citat: ”Nu har jag så duktiga chefer runt mig. Då är det läge att hämta energi utifrån,” om att hon i höst är chef på heltid och samtidigt pluggar en master i Business Administration på Stockholms universitet.

”Det är klart att de finns! Det var vad jag reagerade på. Vi har ju ett av Sveriges viktigaste jobb i en offentlig organisation reglerad med skattemedel. Då ska vi representera samhället och se till att arbeta med värdegrund och jämställd service,” säger Ida Texell.

Inspirerad av projekt som Styrelsekraft, Ruter dam och Battle of the Numbers började Ida Texell plantera idén om nätverket hos möjliga samarbetspartners och fick dem med sig. Sedan började de titta på vilka kvinnliga chefer som fanns inom svensk krisberedskap, som brandingenjörer och befäl.

”Det var framförallt viktigt att ta hål på ballongen av felaktiga uppfattningar och okunskap. ‘Kolla, det finns kvinnliga ledare! De vill visst bli chefer!’,” säger Ida Texell.

Nätverket har kartlagt runt 30 kvinnliga ledare och nu återstår arbetet att kontakta dem, få med dem i nätverket och jobba med dem i rekryteringsprocesser. En hemsida är under uppbyggnad och i höst planerar Magma både föreläsningar och workshops om bland annat genuskoder och coachningsstudier.

”Vi ska hitta vägar att stötta varandra och få insikten att ‘jag är inte ensam och jag kan ta för mig få kraft av det här’,” säger Ida Texell.

Kommer ni att klara av att finansiera och genomföra det här? 
”Ja, det är jag helt säker på! Finns det ett behov och tycker folk det här är bra så löser det sig. Inga problem! Man kan inte tvinga folk att söka jobb men man kan se till att de känner sig bekväma i att göra det och bidra till att de kan nå sin fulla potential.”

Relaterade artiklar

Kvinnor över 50 diskrimineras på grund av ålder.
Karriär

Kvinnor över 50 ratas - och får sämre lön

Kvinnor över 50 år diskrimineras på arbetsmarknaden på grund av sin ålder – med löneglapp på 10 000 kr. Det visar en ny rapport från Jurek.
Moocs och flipped classroom är två av de nya trenderna inom utbildning och kompetensutveckling.
Annonssamarbete Chef + Utbildning.se

9 trender som revolutionerar ditt lärande

Är moocs, flippade klassrum och mikrolärande vägen till ständigt lärande och kompetensutveckling på din arbetsplats?

Tre av fyra tjejer vill ha en ledarroll enligt en undersökning av Plan International.
Hållbarhet

Studie: 3 av 4 tjejer vill bli ledare

En ny internationell undersökning genomförd av organisationen Plan visar att 3 av 4 flickor vill ha en ledarroll i framtiden. Samtidigt saknas kvinnor helt i ledningen på 1 av 4 företag.
joakim
Mångfald

”Adhd-diagnosen var den enda hjälp jag fick”

Joakim Hedström har instiftat ett nytt tillgänglighetspris. ”Det jackar ju egentligen in i vanligt ledarskap: Vad behöver just du för att fungera här?”

jamstalld
Mångfald

3 vanor du ska skaffa dig för en mer jämställd rekrytering

Azita Shariati, Chefs expert i mångfaldhet och ledarskap, guidar dig i hur ditt företag ska bli bättre på jämställd rekrytering.
farberger1
Beslutsfattande

Ica-vd:n får pris som årets HBTQ

”Det känns helt fantastiskt”, säger Caroline Farberger.

ishtarkronika
Beslutsfattande

Ishtar Touailat: ”Är du här för att stanna?”

Ishtar Touailat är ny krönikör i Tidningen Chef. Här är hennes premiärtext om hur mycket värderingar betyder för ett ledarskap.
experterna-2
Beslutsfattande

Experterna: Så blir du en bättre chef

Ett nytt chefsår är här. Har du lovat att 2019 ska bli året då du stressar mindre, blir effektivare, rekryterar bättre och får jobbets lågpresterarare på banan igen? Bra! Våra experter ger dig några råd på vägen.