Yoga i munnen
Elisabeth von Sydow är diplomerad och internationellt certifierad yogalärare. Tillsammans med ett litet gäng yoga-entusiaster har hon utvecklat nya former av yoga för livsnjutare, där smakupplevelser är en del av övningen.
Räcker det inte längre med vanlig yoga?
”Jo, absolut. Men jag har träffat på många fördomar om yoga. Min mission är att nå ut med yoga till nutidsmänniskor som ett sätt att komma i balans. Jag vill göra yogan till något roligt och lustfyllt och inget konstigt eller förknippat med new age. För mig är yoga också en form av kommunikation, fast riktad inåt.”
Hur fungerar chokladyoga och champagneyoga?
”Yogapasset börjar med andningsövningar och mindfulness, sedan gör vi yogarörelser där vi går igenom hela kroppen, från fötterna till huvudet. Passet avslutas med avslappning och handmassage. Sedan ställer jag fram en bit riktigt fin, mörk choklad till var och en. Jag uppmanar deltagarna att tillåta sig att bara njuta och låta chokladen långsamt smälta i munnen. Yogan gör att man kommer i bättre balans, blir mer avslappnad och öppnar alla sinnen. Det gör att njutningen blir större.
Och champagneyoga?
”Själva yogapasset ser likadant ut som vid chokladyoga, men vi avslutar med champagneprovning. Det handlar om att verkligen uppleva olika smaker och njuta – och det är absolut inte sådana mängder att man blir berusad. Idén kom från Mikael Christiansson, vinkännare, som utsetts till ”Årets Näsa” och som själv tränat yoga.”
Fortsätt läsa kostnadsfritt!
Vi behöver bara en minut…
Så roligt att du vill fortsätta läsa! Det får du strax göra, utan att betala något.
- Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!
Dina uppgifter delas aldrig med tredje part. Läs vår integritetspolicy här.