Sats-chefen: ”Vi jobbar på fler onlinelösningar”

I nöden prövas vännen. Och mitt i coronakrisen är det många som vill vara med och ta sitt samhällsansvar. Förra veckan stängde träningskedjan Sats med 700 000 medlemmar alla sina anläggningar. Istället öppnade man upp sina digitala klasser, inte bara för medlemmar, utanför även för allmänheten som nu kan träna gratis på nätet. Alexander Brochmann Myers, produktchef på Sats, berättar hur han och företaget resonerar.

Verksamhetsutveckling
Publicerad
Alexander Brochmann Myers, produktchef på Sats.

”Beslutet att erbjuda alla gratis onlineträning även till icke-medlemmar just nu var väldigt enkelt att ta och inget som ifrågasattes när det kom upp på bordet. Som Nordens största kedja med träningsanläggningar har vi ett samhällsansvar för bättre folkhälsa och det var något vi ville ta.”

Sats lanserade sina första förinspelade träningsklasser redan 2016, då sågs det som en extratjänst för de betalande medlemmarna. Men intresset för Sats gratisträning på nätet har varit enormt.

”Ökningen av dem som använder sig av våra produkter har exploderat den senaste veckan. Antalet genomförda förinspelade träningsklasser har ökat med 800 procent i mars. Och responsen har varit otroligt positiv. Vi får hela tiden återkoppling via sociala medier. Människor tackar för att vi hjälper dem hålla igång i krisen.”

Stängningen blev även startskotten för en intensiv produktutveckling och på bara en vecka har Sats lanserat ett helt nytt koncept. Utöver de förinspelade digitala träningsklasserna började Sats omedelbart även livesända instruktörsledda träningsklasser.

”Det är något vi aldrig har gjort förr. Vi vet ju att många av våra medlemmar tycker om att träna tillsammans med andra. Det är en viss skillnad att följa en instruktör live jämfört med att följa en förinspelad klass där du ju kan stänga av och pausa när du vill.”

Efter en vecka med livesända träningsklasser är förädlingen av de digitala tjänsterna i full gång.

”Vi vill göra liveklasserna mer interaktiva så att du känner att du är del av en grupp. Vi lägger in sociala funktioner så att du ser hur många andra som deltar. Det blir möjligt att kommunicera med instruktören och chatta med de andra deltagarna. Vi vill skapa mer av en community-känsla.”

Precis som som många andra chefer har Alexander just nu en intensiv arbetssituation.

”Prio nummer ett är att ta hand om våra anställda. Det är extremt viktigt och tidskrävande. För oss som företag är situationen svår och som många andra måste vi permittera.”

Prio nummer två för Alexander Brochmann Myers är att fortsätta de innovationsprojekt som precis startat.

”I dessa tider kan vi ju endast erbjuda digitala produkter och då vill vi vara bäst på det. Vi vill ha ännu mer liveträning och fler förinspelade onlinepass. Vi jobbar även på onlinelösningar för träning med personlig tränare, fysioterapi och kostrådgivning. Det är ett stort digital universum som vi utvecklar på rekordkort tid. Det hade vi inte haft lika stort fokus på om det inte varit för de speciella tider vi är i just nu.”

Satsningen med gratis onlineträning pågår tills vidare. Framöver kommer man att göra en värdering av hur det fungerat, hur Sats ska fortsätta jobb i framtiden och hur tjänsterna ska vara tillgängliga.

”Men i den här speciella situationen är var det viktigt att gratis erbjuda träning för alla. Det är vårt ansvar att bidra till att lösa en väldigt svårt situation för hela samhället.”

Fortsätt läsa kostnadsfritt!

Vi behöver bara en minut…

Så roligt att du vill fortsätta läsa! Det får du strax göra, utan att betala något.

Skapa ditt gratiskonto
  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Dina uppgifter delas aldrig med tredje part. Läs vår integritetspolicy här.