Ikea-chefen skänkte 50000 munskydd till sjukhus

Hallå där, Johan Andersson, logistikchef på Ikea som snubblat på en bortglömd skatt bestående av 50 000 munskydd och överlämnat dem till Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Beslutsfattande
Publicerad

”Det var lite slumpartat. En kollega kom på att vi hade 50 000 munskydd som köpts in som försiktighetsåtgärd i samband med fågelinfluensan, munskydd som legat mer eller mindre bortglömda i åratal i ett lager i vårt varuhus i Kållered. I ledningsgruppen sade vi att det såklart vore bra om munskydden kom till användning.”

”När jag nu i helgen läste i tidningen att det var väldigt skralt med munskydd inom vården, ringde jag Sahlgrenska och frågade om de ville ha dem. De sade ja, så jag lastade en skåpbil till brädden full med munskydd och for iväg till Sahlgrenskas akutmottagning.”

Vilken var reaktionen när du anlände?

”De blev ju jätteglada, blev väldigt positivt överraskade över att det var så många munskydd. Själv tycker jag också att det är jättekul att de kan komma till användning, och känner någonstans att det är viktigt att visa solidaritet med varandra med tanke på rådande situation.”

En ledarskapslärdom?

”Ja, det kan man väl säga, även om jag inte själv vill ta åt mig äran av att vi efterskänkte munskydden, för det gjorde vi gemensamt i ledningsgruppen. Det råkade bara vara jag som satte mig i bilen för att leverera alltihop till sjukhuset.”

Läs webbartiklar kostnadsfritt

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden