Så vinner vinnarna på Chefgalan

Evenemang
Text: Chefakademin
Publicerad
Foto: Karina Ljungdahl

Missa inte årets viktigaste ledarskapsevent – säkra din plats till Chefgalan

Syrenerna hade inte ens blommat klart när juryn till Chefgalan 2017 utsågs under försommaren. Sju jurygrupper har sedan samlats kring ett gemensamt uppdrag – att hitta Sveriges bästa chefer.

Kategorierna där tre finalister ska sållas fram från över 450 nominerade chefer är Årets Chef, Årets HR-chef, Årets Framtidschef, Årets Hälsofrämjande Chef och så de nya kategorierna Årets Innovativa Ledarskap, Årets Digitaliseringsledare och Årets Mångfaldschef.

Nomineringsfönstret stängs i oktober. Ett frågeformulär skickas då ut till samtliga nominerade. Svaren sammanställs och säkerställs av hr-strategiföretaget Navigio innan det landar hos jurygrupperna inför första mötet.

Läs också: Trender i årets nomineringar

”Bra ledare gör skillnad. De säkerställer att våra organisationer och företag lyckas och blir bättre och de skapar förutsättningar för människor att utveckla sin potential. Priset ger dem den uppmärksamhet de förtjänar och de blir förebilder och inspiration för andra”, säger Peter Westford, managing partner på Navigio.

””margot"

Du kommer väl på Chefgalan?

Möt Margot Wallström, Alexander Bard och många fler spännande talare på Chefgalan! Årets tema: Out of the comfort zone – att leda i tider av omvälvande förändringar

Boka din biljett nu

Av alla de nominerade kandidaterna hamnar sedan fem i varje kategori på en shortlist som jurygrupperna tar fram. Sedan är det upp till bevis. Kandidaterna går igenom en djupresearch där Navigio träffar var och en och låter dem genomgå samma procedur som de chefer företaget rekryterar till tunga befattningar i näringslivet. Dokumentationen blir underlag för jurymöte nummer två.

Där ska tre finalister, varav en vinnare, utses i varje grupp. Ofta är juryn vid första mötet ganska överens om vilka fem kandidater som ska gå vidare, men när det gäller finalisterna kan viljorna gå isär ordentligt. Om omröstningen slutar i ett dödläge har ordföranden sista ordet.

Hur det går? Det får vi se på Chefgalan den 9 mars.

Läs mer om Chefgalan 2017

Fortsätt läsa kostnadsfritt!

Vi behöver bara en minut…

Så roligt att du vill fortsätta läsa! Det får du strax göra, utan att betala något.

Skapa ditt gratiskonto
  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Dina uppgifter delas aldrig med tredje part. Läs vår integritetspolicy här.