Så många svenskar väljer bort kontorsjobb just nu

Distansjobb blir allt vanligare. Nu visar en stor undersökning att 82 procent av kontorsarbetarna i Sverige väljer bort kontoret minst en gång i veckan.

Arbetsmiljö
Publicerad

Det är företaget IWG som kartlagt 18 000 arbetstagare från drygt 100 företag. Där framkommer det att 82 procent av kontorsarbetarna i Sverige jobbar på en annan plats än kontoret minst en gång i veckan – vilket är över det globala genomsnittet.

Drygt hälften av svenskarna uppger att man spenderar minst halva arbetsveckan utanför kontoret och 11 procent säger att man helt jobbar på distans.

Förändringen innebär att fler företag i Sverige tittar över sina kontorslokaler för att bättre anpassa sig till en verklighet där medarbetarna tillbringar mer tid på distans.

”Vi går in i en era av mobilt arbete och nu sker ett stort globalt skifte i hur vi använder och utformar våra arbetsplatser”, säger Mark Dixon, vd på IWG.

58 procent av deltagarna i undersökningen menar att flexibla arbetsplatser ökar motivationen. Företagen å sin sida menar att flexibilitet gör att man ökar produktiviteten och har enklare att locka till sig toppkandidater i sin rekrytering.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden