Joahanna Alazar – klimatsmart kaffe på Afrikas horn

unga ledare 2023 Johanna Alazar investerar i vattenkonservation genom att sälja hållbart kaffe. Målet är att människorna på Afrikas horn inte ska glömmas bort i kampen mot klimatförändringarna.

Ledarskap
Text: Redaktionen
Publicerad
Johanna Alazar. Unga ledare 2023.

Johanna Alazar kommer från en familj som rostat kaffe i generationer – och hon har spunnit vidare på traditionerna och samarbetar med bönder på Afrikas horn.

Vinsten från det hållbara kaffe hon säljer återinvesterar hon i vattenkonservation.

Hon föreläser och håller workshops om den pågående klimatsituationen och kommer under 2023 att vara ungdomsambassadör för flera FN-projekt.

Vad gör dig till en bra ledare?

”Två saker definierar mitt ledarskap. Det första är mitt fokus på inkludering, med mångfald kan vi skapa innovativa lösningar på utmaningar vi stöter på inom branschen. Det andra är passion, om man sysslar med något man verkligen brinner för är det enklare att övertyga andra människor att stötta ens vision. Som person är jag mån om att vara tydlig och rak i min kommunikation där mitt fokus ligger på att bygga broar mellan människor.”

Största utmaningarna just nu?

”Eftersom jag driver ett projekt i flera länder med flera samarbetspartners har en utmaning varit att lära mig interkulturell kommunikation, speciellt med dimensionen man bär med sig som ung kvinna i en mansdominerad bransch. Eftersom jag nästan konstant är på resande fot är det också en utmaning att balansen mellan jobb och fritid suddas ut.”

johanna alazar

Ålder: 27 år.

Gör: Grundare av projektet Finjal.

Läs webbartiklar kostnadsfritt

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden