Avbruten på mötet? Säg ifrån – 5 tips

Avbruten mitt i en mening på mötet, nu igen? Frustrerande! Här är fem tips att ta till för dig som ofta blir avbruten på jobbet.

Kommunikation
Publicerad

Att en person på mötet inte låter en prata till punkt kan upplevas som särskilt påtagligt för människor som har, eller tror sig ha, låg status i en grupp.

Men fler än så känner sig drabbade av denna ovana, som inte ens behöver vara avsiktlig från motparten.

Du ska dock inte behöva ligga sömnlös över detta. Det finns nämligen några enkla och effektiva lösningar på problemet, menar amerikanska nättidskriften Fast Company.

Avbruten på jobbet? Här är 5 knep

  1. Ha ett förberett svar. Testa exempelvis att säga ”är det okej om jag fortsätter?” nästa gång du blir avbruten. Det kan få alla i rummet att förstå vad som pågår, och understryka att det faktiskt är du som har ordet. 
  2. Att låta den som avbryter prata klart är en annan metod. Säg sedan ”Är du färdig? För jag vill gärna slutföra det jag själv var på väg att säga.”
  3. Om ordflödet från den som avbrutit bara fortsätter, kan det vara effektivt att räcka upp handen, precis som i skolan. Att visa tålamod och professionalism understryker varför det inte var rätt att avbryta.
  4. Att luta dig framåt, ta tydlig ögonkontakt, höja ett finger eller på annat sätt visa beslutsamhet med kroppsspråket kan få den som avbrutit att inse att det egentligen är du som har ordet. 
  5. Angrip problemet direkt. Säg: ”Det var säkert inte avsiktligt, men du avbröt mig på mötet. Dina idéer är toppen, men kan du försöka visa lite mer hänsyn nästa gång?”

Läs webbartiklar kostnadsfritt

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden