Charlotte Forssander och en bild på en hand som håller i en spruta

”Experten: Detta gäller för vaccinkrav på jobbet”

I USA ställer en del företag krav på att medarbetarna måste vara vaccinerade för att få börja jobba på kontoret igen. Men vad gäller i Sverige? Chef har frågat advokaten och arbetsrättsexperten Charlotte Forssander.

I USA kommer stora företag som Microsoft, Google och Facebook att kräva att deras anställda är vaccinerade innan de får komma tillbaka till företagens kontorsbyggnader, rapporterar The Verge. Och det amerikanska mediebolaget CNN har avskedat tre anställda som inte vaccinerat sig, eftersom de kräver att alla som inte jobbar hemifrån ska vara vaccinerade. Än så länge tycks inte amerikanska corona-policyn gälla på de här företagen i Sverige, enligt representanter för företagen som uttalat sig i media. Men vad gäller i Sverige? Kan du som chef kräva att en medarbetare ska vara vaccinerad? Chef frågade Charlotte Forssander, advokat och specialiserad på arbetsrätt på Forssander Sonander Advokat AB, vad som gäller här.

Att en medarbetare blir uppsagd för att hen inte är vaccinerad, är det något som skulle kunna hända i Sverige också? 

”Jag har väldigt svårt att se att det skulle kunna hända i Sverige. Det finns ett grundlagsskydd mot påtvingade kroppsliga ingrepp som man måste ta hänsyn till. Mot den bakgrunden tror jag inte att det är många arbetsgivare som vill hävda att vägran att låta sig vaccineras skulle vara saklig grund för uppsägning”.

Kan det finnas något undantag?

”Nej, inte egentligen. Däremot ligger det nära till hands att vissa typer av verksamheter kan ha fog för att kräva väldigt frekventa corona-tester av medarbetare som väljer att inte vaccinera sig. Den medarbetare som inte accepterar att låta sig testas kan förmodligen bli föremål för omplacering och andra arbetsledningsåtgärder. Om det inte finns något arbete att omplacera till kan man förstås i sista hand tänka sig att det kan bli aktuellt med uppsägning. Men den anställde måste i så fall i vanlig ordning erinras om att anställningen är i fara och få en chans att ändra sitt beteende”.

”Man måste också ha i åtanke att arbetsgivaren är skyldig att tillhandahålla en säker arbetsmiljö för de andra medarbetarna. Om någon kollega vägrar vaccineras, vägrar låta sig testas och det saknas möjligheter till hemarbete, så hamnar arbetsgivaren i en situation där det är nödvändigt att agera”.

Kan det finnas fler dimensioner i detta? Till exempel om en kund inte vill ha möten med medarbetare som inte är vaccinerade, vad ska man som chef göra då? Vad händer om det blir affärskritiskt? 

”Synen på vaccinering i samhället förändras snabbt och jag skulle inte bli förvånad om det sker en utveckling mot att verksamheter har behov av att kommunicera i sin marknadsföring att personalen är vaccinerad. Att ställa upp genomförd vaccinering som ett krav vid nyanställning är inte lika problematiskt som att kräva att befintlig personal vaccinerar sig. Samtidigt måste man som arbetsgivare hålla tungan rätt i mun, så att man inte blir anklagad för diskriminering. Så skulle det kunna bli om skälet att kandidaten inte vill vaccinera sig har koppling till någon av diskrimineringsgrunderna, t ex funktionshinder eller religiös övertygelse”.

Har en arbetsgivare rätt att förhindra att ovaccinerade medarbetare som kan arbeta hemifrån återvänder till kontoret?

”Ja, det ser jag inget hinder emot. Man måste alltid göra en avvägning mellan risken för smittspridning och hänsynen till den personlig integriteten, och – lite beroende på typen av verksamhet – talar mycket för att den utfaller till arbetsgivarens fördel i den här situationen. Arbetsgivaren skulle alltså kunna ha rätt att säga att medarbetaren inte är välkommen tillbaka till arbetsplatsen förrän hen är vaccinerad, och istället får arbeta hemifrån”.

Charlotte Forssander, advokat och arbetsrättsexpert

Läs också: 10 frågor och svar om arbetsrätt – under corona

Distansjobbare under corona

Läs också: 7 tips – så leder du medarbetarna på distans

charlotte_forssander_arbetsratt
Distanskurs

Arbetsrätt – så undviker du dyra misstag i personal­frågor

Charlotte Forssander är advokat och specialiserad på arbetsrättsfrågor. I denna tvådelade kurs hjälper hon dig att navigera säkert mellan kostsamma grynnor och skär.

Relaterade artiklar

Ett tangentbord och ovanpå ligger ett munskydd och en liten flaska handsprit. Och en lapp med texten:
Arbetsrätt

Var tredje chef vill införa vaccinpass

Av 500 nordiska företagsledare är det hela 31 procent som funderar på att införa vaccinationspass när medarbetarna ska återgå till jobbet.

Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia, råder alla att skaffa en krockkudde för framtiden.
Annonssamarbete Chef + Skandia

Nyfikenhet och sparande – chefens skydd mot ålderism

Chefer behöver arbeta mot ålderism, men också undvika att själva drabbas. ”Fortsätt vara nyfiken – och skaffa en krockkudde”, råder Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia.

Katarina Zetterqvist, verksamhetsområdesansvarig HR, Lantmäteriet
Arbetsmiljö

Här får de anställda 5000 kronor till hemmakontoret

Drömmer du om en lite härligare arbetsplats hemma? På Lantmäteriet ges alla 5000 kronor var att inreda sina arbetsplatser med. ”Vi såg att våra medarbetare behövde få bättre förutsättningar att göra sitt jobb”, säger Katarina Zetterqvist, verksamhetsområdesansvarig HR.
vaccinationsbild_rityta-1
Arbetsrätt

Experten: Chefen får inte tvinga medarbetare att vaccinera sig

Att vaccineringen mot covid-19 nu rullas ut över hela Sverige innebär inte att vi kan återvända till arbetsplatserna. Arbetsgivaren har inte rätt att kräva att medarbetarna vaccinerar sig. De kan inte ens kolla vilka som frivilligt har valt att göra det, berättar Chefs arbetsrättsjurist Charlotte Forssander.
Eva Nordmark (S) och hemma-arbetsplats. Bilden är ett collage.
Arbetsrätt

Regeringen skärper tonen mot arbetsgivarna: "Kan få betala skadestånd"

Fler måste jobba hemifrån för att Sverige ska få bukt med coronasmittan. Det är det nya beskedet från regeringen, som skärper tonen mot arbetsgivarna.
Charlotte Forssander, arbetsrättsexpert på Vinge
Arbetsrätt

Las-förhandlingarna: så påverkas du som chef

Sedan förhandlingarna mellan fack och arbetsgivare havererat är det nu politikerna som kan behöva göra upp om nya spelregler på arbetsmarknaden. Det liggande förslaget kan få stora konsekvenser – inte minst för chefer.
Ansvaret för hur hybridarbetet ska ta form får inte landa på enskilda chefer utan är ett ledningsansvar, menar arbetsplatsstrategen Karin Ståhl på GoToWork. Foto: Magnus Liam Karlsson
Annonssamarbete Chef + GoToWork

5 tips för att lyckas med det nya arbetslivet

Arbetsplatsstrategen Karin Ståhl delar med sig av det viktigaste chefer behöver veta för att lyckas leda i det nya normala efter pandemin.

Collage av bild på semester samt person med munskydd
Arbetsrätt

Allt du som chef behöver veta om semestern – under corona

Ska semestern ske när medarbetaren önskar, eller när arbetsgivaren vill? Får man som chef ändra redan bestämd semester? Och riskerar jag mina medarbetares hälsa om jag skjuter på deras semester? Vi reder ut både arbetsrätt och psykologi.