karriar-9

5 saker i din Linkedin-profil som missgynnar karriären

Med några enkla knep kan du vässa till din Linkedin-profil och öka dina möjligheter under 2018.

Nytt år och nya möjligheter. Om du går i jobbsökartankar är Linkedin en bra plattform för att knyta kontakter och visa upp dig för kommande arbetsgivare. Faktum är att många rekryterare nöjer sig i dag med en bra Linkedin-profil framför ett CV.

Men då krävs det också att din profil är vässad. Därför har karriärcoachen Kathy Caprino satt ihop en lista i Forbes med 5 saker som kan vara ogynnsamma för din karriär.

 

Här är hennes punkter:

1) Du är anonym

Som ny användare kan det vara lätt att glömma bort att ladda upp en profilbild. Även om du inte är aktiv på Linkedin finns det 530 miljoner anledningar till att ändå göra det. Det är nämligen så många användare det finns på nätverket fördelade över 200 länder. Och utan en profilbild är det nästan omöjligt att sticka ut i bruset.

Tänk på att det är en professionell plattform och att du vill att bilden ska representera vem du är i yrkeslivet. Undvik därför bilder där du håller en paraplydrink på en strand i Thailand.

2) Du förmedlar ingen passion

Även om du inte skriver ut det: Andra kan se vad du känner inför ditt jobb. När du beskriver din nuvarande anställning och använder ett torrt språk finns en risk att många känner att du inte gillar ditt jobb. Försök därför i stället att med ett vitalt och levande språk beskriva vad som får dig att brinna för ditt nuvarande uppdrag.

Läs också: Sverigechefen: "Största misstaget du gör på Linkedin"

3) Du gör ett dåligt urval

Det är lätt att fylla sin profil med allt du någonsin gjort inom arbetslivet. Det som möter rekryterare då är en vägg av information. Det du måste göra är att sålla ut det viktigaste och det som gör dig unik. Ett sätt är att skriva ner en lista med 20 saker du åstadkommit genom din karriär och vad det inneburit för arbetsplatsen du varit på. Det är inte skryt utan berättar mer om vad du klarar av och vad nya arbetsgivare kan förvänta sig.

4) Du söker jobb på fel sätt

Som jobbsökande är det lätt att skriva i rubriken till sin profil: ”Söker nya spännande utmaningar”. Men det säger väldigt lite om vad du har att erbjuda. Tänk i stället att rubriken är ett sätt att berätta varför en ny arbetsgivare borde få upp ögonen för dig. På vilket sätt har du spetsegenskaper och vad som är viktigt för att du ska ta nästa steg i karriären.

5) Du analyserar inte dina insatser

Att bara lista upp arbetsgivare och arbetsuppgifter är det svårt att faktiskt veta vad dina insatser betydde, både på kort och lång sikt. Var tydlig med att dina insatser har en stor inverkan och är något som kommande arbetsgivare kan få ta del av. Gör därför en analys av vad dina tidigare jobb haft för betydelse. Det här gör det enklare att tänka sig vad du kan uträtta i framtiden.

Läs också: 4 saker du ska rensa bort från din Linkedin

Relaterade artiklar

Några medarbetare kastar papper omkring sig på ett kontor med utsikt över vattnet.
Karriär

Livet på kontoret blir satir på scenen

Får man skratta åt likabehandlingsplaner? Ja, i alla fall på teatern. Nya pjäsen Vi hade i alla fall tur med ramavtalet gör svart humor av sådant som chefer brottas med i sin vardag.

”Det finns många igenkänningsteman”, säger regissören Jenny Nörbeck om pjäsen som snart går upp på Göteborgs stadsteater.

Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia, råder alla att skaffa en krockkudde för framtiden.
Annonssamarbete Chef + Skandia

Nyfikenhet och sparande – chefens skydd mot ålderism

Chefer behöver arbeta mot ålderism, men också undvika att själva drabbas. ”Fortsätt vara nyfiken – och skaffa en krockkudde”, råder Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia.

En bild på figurer som gör glada och ledsna miner. Och en bild på en leende kvinna på stranden.
Karriär

EQ viktigt för entreprenörer 

Emotionell intelligens är viktigare för entreprenörer än problemlösning, visar en ny studie.

Filip Adelstav på en tom läktare vid en fotbollsplan.
Karriär

Proffsfotboll lärde bankchefen om ledarskap

Fotboll på högsta nivå gav Filip Apelstav ovärderliga insikter i ledarskap. Sin framgångsrika karriär som proffsspelare har han växlat in mot den som bankchef, fortfarande lika framgångsrik.

”Det måste göras med hjärtat”, säger han.

En man sitter framför en dator och ser uttråkad ut.
Karriär

Brist på kompetensutveckling

Nästan varannan anställd har gått miste om kompetensutveckling under pandemin, visar en ny undersökning. Fler än var femte har aldrig fått någon kompetensutveckling under hela sin karriär.

Jan Carlzon.
Karriär

Jan Carlzon: ”Självledarskap var något jag missade”

Information räcker inte. En ledare måste också väcka känslor. Det säger ledarskapslegenden Jan ”SAS-Janne” Carlzon i en intervju på Chefdagen. Han passar också på att framföra sitt varma tack till – folkhemmet.

Ansvaret för hur hybridarbetet ska ta form får inte landa på enskilda chefer utan är ett ledningsansvar, menar arbetsplatsstrategen Karin Ståhl på GoToWork. Foto: Magnus Liam Karlsson
Annonssamarbete Chef + GoToWork

5 tips för att lyckas med det nya arbetslivet

Arbetsplatsstrategen Karin Ståhl delar med sig av det viktigaste chefer behöver veta för att lyckas leda i det nya normala efter pandemin.

En man och en kvinna gör high five inför medarbetarna.
Karriär

5 vinnande egenskaper hos framtidens ledare

Glöm allt du lärt dig om ledarskap – framtidens ledare behöver vara mindre av superhjältar och mer inkännande. Detta hävdas i en rapport från konsultföretaget BTS, som intervjuat fler än 40 globala toppchefer om framtidens ledarskap.