Tre män iförda arbetskläder står och diskuterar på en byggarbetsplats.

Var femte byggchef har utsatts för rasism

Trots att 16 procent av byggcheferna själva har varit utsatta för rasism uppger endast sex procent att de tror att etnisk diskriminering förekommer på deras arbetsplats idag. Det kan bero på dålig kunskap och att endast fyra av tio chefer gör mätningar, säger branschföreningen Byggcheferna.

”Nu tar vi bladet från munnen och säger som det är: det finns rasism på våra arbetsplatser och vi behöver få bort den”. Det skriver Kajsa Hessel, ordförande i Byggcheferna, i förordet till rapporten ”Svart på vitt om rasism i samhällsbyggnad”.

Rapporten bygger på en anonym Novus-undersökning bland 2 000 chefer inom samhällsbyggnaden och är genomförd på uppdrag av branschföreningen Byggcheferna i samarbete med stiftelsen Allbright. 

Förvånansvärt många chefer (18 %) har själva upplevt rasism under sin tid i branschen. Trots det är det endast fyra av tio chefer som uppger att företaget kartlägger eller mäter förekomsten av etnisk diskriminering.

14 procent av byggcheferna menar att etnisk och kulturell bakgrund spelar roll. 20 procent uppger att det är svårare att komma in i gemenskapen och 15 procent säger att det är svårare att bli rekryterad, om man inte tillhör normen.

”Dessa uppgifter ställda mot att enbart sex procent uppger att det förekommit diskriminering tyder på att det finns en okunskap om vad diskriminering innebär. Diskriminering sker ofta omedvetet på grund av processer som homosocialitet och omedvetna fördomar”, kommenterar Allbright i rapporter och säger att undersökningen indikerar att det finns oroväckande mycket diskriminering av etnisk och rasistisk karaktär i branschen. 

Ahmed Abdirahman utanför stiftelsens kontor.

Läs också: Ny kartläggning: Chefer dåliga på etnisk mångfald

Samhällsbyggnadssektorn har länge arbetat med att komma till rätta med jämställdhet i branschen, en uppgift som försvårats av att endast 1,7 procent av de yrkesarbetande inom byggsektorn utgörs av kvinnor. Det gör etnisk diskriminering som de nu tagit sig an till en än viktigare fråga för branschföreningen Byggcheferna. 18 procent av arbetskraften inom bygg- och tillverkningsverksamhet består av utrikesfödda, enligt SCB.  

”Samhällsbyggnad har kommit långt när det gäller att öka medvetenheten om behovet av ökad jämställdhet. Nu är det dags att ta tag i rasismen. Vi kan inte jobba aktivt mot en diskrimineringsgrund och samtidigt blunda för en annan. Det är kontraproduktivt”, säger Kajsa Hessel.  

Nicole Kavander

Läs också: 11 punkter: Så motverkar du rasism på arbetsplatsen

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Mångfald

Minska risken för diskriminering på jobbet.
Annonssamarbete

DO: Vi kommer att driva fler fall om diskriminering

Anmälningarna om diskriminering i arbetslivet ökar. Nu växlar myndigheten upp.
”Vi kommer att driva fler fall”, säger Diskrimineringsombudsmannen Lars Arrhenius.

Anna Wikland till vänster. Bild på leende kvinna vid skrivbord till höger.
Karriär

Så ska Google lyfta kvinnliga entreprenörer

Nu går Google i spetsen för att förbättra kvinnors förutsättningar genom initiativet #WeStart.
”En insats som känns självklar och viktig”, säger Googles Sverigechef Anna Wikland.

Illustration med en dator som går sönder och en frustrerad medarbetare.
Karriär

Då är äldre medarbetares kunskap avgörande

Det moderna samhällets sårbarhet för cyberattacker blir alltmer uppenbar. I sådana lägen blir äldre medarbetares kunskap i att kunna hålla igång verksamheten manuellt avgörande.

Nicole Kavander
Arbetsmiljö

11 punkter: Så motverkar du rasism på arbetsplatsen

Många chefer är inte medvetna om sina implicita fördomar. Och oftast går det fel vid rekryteringen trots att man tror att man gör rätt. Det säger Nicole Kavander, som står bakom uppropet A call for change.

Maija Inkala, talesperson Allbright
Mångfald

Allbright: Ingen ökning av kvinnliga börs-vd:ar det senaste året

Antalet kvinnliga börs-vd:ar har inte ökat överhuvudtaget det senaste året. Det är fortfarande 12 procent. Och Sverige tappar mark i såväl i Europa som internationellt. En ny Allbright-rapport visar att börsbolagen rekryterar snävt och stelbent.

Psykologen Agnes Mellstrand samt bild på nöjda medarbetare.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 saker alla chefer borde göra – innan stressen blir farlig

Åtta av tio upplever hög stress på jobbet, men all stress är inte dålig. Så vad kan du som chef göra för att medarbetarna (och du själv) ska slippa brytas ner av negativ stress? Här får du psykologens bästa råd.
webbglastak
Mångfald

Sverige bästa landet i världen att arbeta i för kvinnor

Tidningen Economists årliga ”glastaksindex” som mäter kvinnors inflytande i arbetslivet i de mestadels rika OECD-länderna visar att Sverige är det bästa landet i världen för arbetande kvinnor.

styrelsewebb
Mångfald

20 år kvar till jämställda styrelser

Hur långt har Sverige kommit med jämställdheten? När revisions- och konsultbolaget Deloitte rankar Sverige ur ett globalt perspektiv framkommer det bland annat att Sverige hamnar på andra plats på listan över länder med högst andel kvinnliga börs-vd:ar. Samtidigt konstateras det att det kommer att ta över 20 år, till 2045, innan kvinnor och män är jämnt representerade i styrelserna. 

kvoteringwebb
Mångfald

Ny EU-lag tvingar bolagen kvotera

Nu är EU-länderna överens om krav på könskvotering i storbolagens styrelser. En lag på minst 40 procent av det underrepresenterade könet kan därmed kan bli verklighet i Sverige inom ett par år. Fel väg att gå, tycker Svenskt Näringsliv.

mitt-liv-sofia-appelgren
Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Annonssamarbete Chef + Office Management

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som krävs för att lyckas med framtidens digitala möten.
nisha-4
Mångfald

Kvinnodagen: Nishas tre ögonöppnare

Internationella kvinnodagen, en dag som påminner oss om hur långt vi kommit och hur långt vi har kvar till en jämställd värld. Med många kanaler som söker vår uppmärksamhet kan vara svårt att orientera sig i bruset. Chefs chefredaktör Nisha Besara tipsar om ett par guldkorn att ta del av för den som vill vidga vyerna och reflektera över feminism och jämställdhet.