Tre män iförda arbetskläder står och diskuterar på en byggarbetsplats.

Var femte byggchef har utsatts för rasism

Trots att 16 procent av byggcheferna själva har varit utsatta för rasism uppger endast sex procent att de tror att etnisk diskriminering förekommer på deras arbetsplats idag. Det kan bero på dålig kunskap och att endast fyra av tio chefer gör mätningar, säger branschföreningen Byggcheferna.

”Nu tar vi bladet från munnen och säger som det är: det finns rasism på våra arbetsplatser och vi behöver få bort den”. Det skriver Kajsa Hessel, ordförande i Byggcheferna, i förordet till rapporten ”Svart på vitt om rasism i samhällsbyggnad”.

Rapporten bygger på en anonym Novus-undersökning bland 2 000 chefer inom samhällsbyggnaden och är genomförd på uppdrag av branschföreningen Byggcheferna i samarbete med stiftelsen Allbright. 

Förvånansvärt många chefer (18 %) har själva upplevt rasism under sin tid i branschen. Trots det är det endast fyra av tio chefer som uppger att företaget kartlägger eller mäter förekomsten av etnisk diskriminering.

14 procent av byggcheferna menar att etnisk och kulturell bakgrund spelar roll. 20 procent uppger att det är svårare att komma in i gemenskapen och 15 procent säger att det är svårare att bli rekryterad, om man inte tillhör normen.

”Dessa uppgifter ställda mot att enbart sex procent uppger att det förekommit diskriminering tyder på att det finns en okunskap om vad diskriminering innebär. Diskriminering sker ofta omedvetet på grund av processer som homosocialitet och omedvetna fördomar”, kommenterar Allbright i rapporter och säger att undersökningen indikerar att det finns oroväckande mycket diskriminering av etnisk och rasistisk karaktär i branschen. 

Ahmed Abdirahman utanför stiftelsens kontor.

Läs också: Ny kartläggning: Chefer dåliga på etnisk mångfald

Samhällsbyggnadssektorn har länge arbetat med att komma till rätta med jämställdhet i branschen, en uppgift som försvårats av att endast 1,7 procent av de yrkesarbetande inom byggsektorn utgörs av kvinnor. Det gör etnisk diskriminering som de nu tagit sig an till en än viktigare fråga för branschföreningen Byggcheferna. 18 procent av arbetskraften inom bygg- och tillverkningsverksamhet består av utrikesfödda, enligt SCB.  

”Samhällsbyggnad har kommit långt när det gäller att öka medvetenheten om behovet av ökad jämställdhet. Nu är det dags att ta tag i rasismen. Vi kan inte jobba aktivt mot en diskrimineringsgrund och samtidigt blunda för en annan. Det är kontraproduktivt”, säger Kajsa Hessel.  

Nicole Kavander

Läs också: 11 punkter: Så motverkar du rasism på arbetsplatsen

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Mångfald

Minska risken för diskriminering på jobbet.
Annonssamarbete

DO: Vi kommer att driva fler fall om diskriminering

Anmälningarna om diskriminering i arbetslivet ökar. Nu växlar myndigheten upp.
”Vi kommer att driva fler fall”, säger Diskrimineringsombudsmannen Lars Arrhenius.

Anna Wikland till vänster. Bild på leende kvinna vid skrivbord till höger.
Karriär

Så ska Google lyfta kvinnliga entreprenörer

Nu går Google i spetsen för att förbättra kvinnors förutsättningar genom initiativet #WeStart.
”En insats som känns självklar och viktig”, säger Googles Sverigechef Anna Wikland.

Illustration med en dator som går sönder och en frustrerad medarbetare.
Karriär

Då är äldre medarbetares kunskap avgörande

Det moderna samhällets sårbarhet för cyberattacker blir alltmer uppenbar. I sådana lägen blir äldre medarbetares kunskap i att kunna hålla igång verksamheten manuellt avgörande.

Nicole Kavander
Arbetsmiljö

11 punkter: Så motverkar du rasism på arbetsplatsen

Många chefer är inte medvetna om sina implicita fördomar. Och oftast går det fel vid rekryteringen trots att man tror att man gör rätt. Det säger Nicole Kavander, som står bakom uppropet A call for change.

Ahmed Abdirahman utanför stiftelsens kontor.
Mångfald

Ny kartläggning: Chefer dåliga på etnisk mångfald

Gärna etnisk mångfald, men inte på min gata. En färsk undersökning visar att det glappar mellan hur svenska chefer lever och de värderingar de säger sig ha.
”Näringslivet och cheferna kommer undan för lätt”, säger Ahmed Abdirahman, vd och grundare av The Global Village.

Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia, råder alla att skaffa en krockkudde för framtiden.
Annonssamarbete Chef + Skandia

Nyfikenhet och sparande – chefens skydd mot ålderism

Chefer behöver arbeta mot ålderism, men också undvika att själva drabbas. ”Fortsätt vara nyfiken – och skaffa en krockkudde”, råder Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia.

En grupp personer håller upp gula skyltar med frågetecken på framför sina ansikten.
Mångfald

Två av tre chefer väljer bort fördomsfri rekryteringsmetod

Fördomsfri rekrytering är viktigt, uppger nio av tio chefer. Ändå frångår två av tre chefer fakta till förmån för sin egen intuition när de anställer. En kartläggning från TNG visar på ett stort glapp mellan vad man säger och vad man gör. 

Sofia Falk och omslaget till Mångfaldsparadoxen
Mångfald

Magin med mångfald

Mångfaldsarbete i organisationer handlar inte om att leva upp till diskrimineringslagen utan om att ta tillvara en mångfald av perspektiv för bättre affärer. Det menar inkluderingsaktivisten Sofia Falk, aktuell med boken Mångfaldsparadoxen.
Helya Riazat, rektor på Järvaskolan, är Framtidens kvinnliga ledare
Ledarskap

Helya Riazat är Framtidens kvinnliga ledare 2021

Järvaskolans rektor Helya Riazat har utsetts till Framtidens kvinnliga ledare 2021 av fackförbundet Ledarna.

linda_waxin_kronikor
Arbetsmiljö

Linda Waxin: ”Vågar du skapa dålig stämning?”

”Många som känner mig ytligt kommer att ha väldigt svårt att tro på detta. Men jag är en av de många kvinnor som hållit tyst”, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.
Ansvaret för hur hybridarbetet ska ta form får inte landa på enskilda chefer utan är ett ledningsansvar, menar arbetsplatsstrategen Karin Ståhl på GoToWork. Foto: Magnus Liam Karlsson
Annonssamarbete Chef + GoToWork

5 tips för att lyckas med det nya arbetslivet

Arbetsplatsstrategen Karin Ståhl delar med sig av det viktigaste chefer behöver veta för att lyckas leda i det nya normala efter pandemin.

Cornelia Kaufmann, hr-chef på Ikea
Mångfald

Ikeas hr-chef: ”En siffra ger inte hela bilden”

Ikea är ett av de privata företag som gärna lyfter fram sitt mångfaldsarbete. Tanken är att chefer och medarbetare ska spegla den marknad de verkar på. ”Team med en mångfald bland medarbetarna är starkare, mer kreativa, mer framgångsrika”, säger Cornelia Kaufmann, hr-chef på Ikea Sverige.