Undvik att julfesten blir ett fylleslag

Julfest innebär alkohol som innebär pinsamheter. Förra året slutade exempelvis julfesten för omsorgspersonalen i Östersunds kommun i kaos. Gästerna spydde, hotade krogpersonalen och drack medhavd alkohol på toaletterna. Krogen fick stänga två timmar tidigare än normalt, eftersom ägaren tyckte att gästerna uppförde sig helt okontrollerat.

I Storbritannien är jobbjulfesterna ökända på grund av att de anställda ofta blir alldeles för berusade. I en undersökning som beställts av the British Greyhound Racing Board erkänner var fjärde britt att han fått i sig för mycket på julfesten och sedan berättat »sanningen« för en kollega. Var femte har blivit närgången med en kollega eller chef.

Fredrik Ljung, som skrivit boken »Parasiten« om sitt eget alkohol- och drogmissbruk, känner igen bilden av blöta julfester. I dag driver han företaget »Ljung&Sjöberg« som utbildar chefer om missbruksproblematik.

»På den gamla tiden var jag en mästare på att spåra ur själv. När jag jobbade i finansvärlden bjöds det friskt, det var ofta helrör med sprit på julfesterna«, säger han.

På Ljung&Sjöberg har flera av medarbetarna personliga erfarenheter av missbruk och därför är firmafesterna helnyktra. Men så långt behöver man inte gå som chef för att julfesten ska bli en trevlig och sansad tillställning, menar Fredrik Ljung.

Även om du som chef gör allt för att julfesten ska bli lyckad, kan det ändå finnas medarbetare som gör övertramp. Då gäller det att du tar ett samtal med personen så snart som möjligt.

»Som medarbetare representerar man arbetsgivaren även under en julfest. Det betyder att man inte tafsar på kollegor och att man inte snackar skit. Gör man sådana överträdelser ska det få konsekvenser«, säger Fredrik Ljung.

Fredrik Ljungs bästa tips för att undvika att julfesten blir ett fylleslag:

1. Se till att alla känner till företagets alkohol och drogpolicy. Där ska det stå vilka typer av beteenden som inte är okej och vilka konsekvenser det kan få om man inte följer policyn.

2. Om du känner till att någon brukar missköta sig, ta ett samtal med den personen före festen. Klargör vad som är acceptabelt beteende. Om personen gjorde bort sig på förra julfesten, påminn om samtalet ni hade då och att du inte vill att det ska upprepas.

3. Erbjud aldrig »fri bar«. Det uppmanar till överdrivet drickande. Bjud inte heller på starksprit, utan endast vin och öl. Se till att det finns alkoholfria alternativ.

4. Var själv ett gott föredöme. Chefen sätter nivån för vilken berusningsgrad som är okej. Om du blir alldeles för full är det svårt för dig att i efterhand kritisera en medarbetare som gått över gränsen.

5. På lång sikt: Odla en kultur av måttfullhet vad det gäller alkohol. Informera nyanställda om vad att ni har en alkohol- och drogpolicy så att kulturen sprider sig i företaget.

 

Hur full får chefen bli på en julfest? Gå in i vårt forum och diskutera!

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

osakert
Hälsa

5 sätt att hantera osäkra tider

Jobblivet går upp och ner. Här är några knep som gör dig bättre förberedd när det stormar och är mer osäkert. 
domstol2
Annonssamarbete Chef + CSN

Dom i USA får fler svenskar att betala sina studielån

En fällande dom i Kalifornien har banat vägen. CSN får nu allt fler svenskar i USA att betala på sina studieskulder. ”Nu vet man att CSN vinner om vi går till domstol”, säger verksjuristen Helena Fällman.
skumpa
Arbetsmiljö

Hur förbjuder jag alkohol på jobbfester?

Chefen Elina vill få till helt nyktra jobbfester. Hur ska hon ändra alkoholpolicyn utan att framstå som snål?
haegla-baago
Delegering

Livskrisen fick Helga Baagøe att ompröva sitt ledarskap

Intervju. På en sekund förändrades livet när Helga Baagøes man bröt nacken och blev förlamad. Det tvingade henne också att ompröva sitt ledarskap. Hon orkade inte längre hålla uppe sin ”chefs-fasad” utan försonades med tanken att som chef inte vara den som har alla svaren.
daligt
Arbetsmiljö

När medarbetare mår psykiskt dåligt

Som chef har du ansvar för att hålla koll på hur dina medarbetare mår. Barbro Östlings checklista gör skillnad på att lyssna och lösa.
paolo_lena_roberto
Hälsa

Paret Roberto: Skilda men ett lysande team

Bara för att kärleken tar slut innebär inte det att affärerna måste göra det. Paolo och Lenas Robertos skilsmässa blev framgång för företaget.
En styrelse som driver innovation kan bli bolagets nya superkraft.
Annonssamarbete Chef + Vinnova

Styrelsen – så blir den företagets superkraft

Styrelsen behövs för att göra svenska bolag mer innovativa. Driv från styrelserummet kan göra hela skillnaden – och lyfta svenska företag. ”För att kunna bli en strategisk resurs för innovation behöver styrelser utveckla sig", säger Vinnovas generaldirektör Darja Isaksson.
Hälsa

8 steg: Ge rätt stöd till medarbetare i kris

Visste du att du som chef också har ett ansvar för att ge krisstöd även vid händelser som inträffar utanför jobbet? Då handlar det om helt andra saker än första hjälpen eller att hantera arbetsplatsolyckor.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden