Tecknena för kvinna och man i svenska flaggans färger. En kvinna som gör tummen ner.

Sverige i bottenligan för jämställdhet och mångfald

Sverige och svenska företag är sämre än flera andra europeiska länder när det gäller jämställdhet, mångfald och inkludering på arbetsplatsen, visar en ny studie utförd av Workday och Sapio Research. Sverige hamnar på plats 11 av 15 länder, enligt studien.

Studien genomfördes av Sapio Research och Workday hos över 2 200 HR-proffs och företagsledare med inflytande över dessa frågor i sina organisationer i femton länder. I Sverige deltog 106 svenska storföretag med hundratusentals anställda.

Karin Hagman, Nordenchef på Workday, kommenterar studien:

”Mångfald har under många år varit väldigt fokuserad på könstillhörighet i Sverige. Vi har haft en aktiv debatt kring att skapa balans mellan könen på arbetsplatserna. Men debatten räcker inte. Och mångfald behöver ses ur ett mycket bredare perspektiv”.

”Jag tror att en förnyad debatt om vad mångfald verkligen innebär i många olika situationer, och framför allt hur man kan jobba med det på ett integrerat sätt i den dagliga verksamheten skulle flytta fram Sveriges position jämfört med andra länder. Vi är redan ett högteknologiskt land. Varför inte använda teknologi för att mäta och driva arbetet med mångfald och inkludering på arbetsplatserna ännu mer? Vi missar helt enkelt möjligheten att arbeta strategiskt med detta och dra nytta av fördelarna av att ha jämställda arbetsplatser”. 

7 vita personer

Läs också: Mångfaldskrisen: Få chefer med utländsk bakgrund

Här är resultaten av studien:

Jämställdhet:

70% av de svenska företagen svarar att deras ledning ser jämställdhet och inkludering som viktigt, jämfört med det europeiska genomsnittet på 75%. Endast 26% av de svenska företagen menar att ledningen ser det som ”mycket viktigt för företaget”, vilket kan jämföras med genomsnittet i Europa på 36%.

Endast 66% av de svarande i Sverige uppger att de tillhandahåller utbildning inom jämställdhet och inkludering för åtminstone några personer i organisationen (europeiskt genomsnitt 75%).

Fler företag i Sverige anser att det är en utmaning att registrera frågor rörande jämställdhet och inkludering (64% jämfört med det europeiska genomsnittet på 58%).

Färre företag i Sverige har en särskild budget för frågor som rör jämställdhet (65% jämfört med det europeiska genomsnittet på 76%).

87% av de svenska företagen använder IT för att stödja initiativ gällande jämställdhet och inkludering, vilket är lägre än det europeiska genomsnittet på 92%.

Mångfald:

De medverkande svenska företagen är också mindre diversifierade gällande etnicitet.

45% anser att deras arbetskraft är diversifierad gällande olika etniciteter, jämfört med det europeiska genomsnittet på 59%.

Funktionshinder:

42 procent av svenskarna anser att deras arbetsplats är inkluderande gentemot människor med funktionshinder (genomsnittet i Europa ligger på 55 procent).

Endast 20% av de svenska företagen uppger att de mäter funktionshinder (jämfört med ett europeiskt genomsnitt på 40%). 18% mäter socioekonomisk bakgrund (genomsnittet i Europa är 30%).

Ålderism:

58 procent anser att deras arbetsplats är inkluderande gentemot människor inom olika åldersgrupper (i Europa 63 procent).

Övriga länder i studien är: Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Irland, Italien, Nederländerna, Norge, Spanien, Schweiz, Tyskland, Österrike, Storbritannien samt även Sydafrika.

 

De 5 länder som placerar sig i topp är:

  1.  Spanien
  2.  Danmark
  3.  Italien
  4.  Tyskland
  5.  Frankrike

 

Fanny Widman sitter på en bänk.

Läs också: Fanny Widman om nya boken: "Kvinnor blir ofta satta i lilla gumman-facket"

Satsa på smart upskill 2022
Chefboken-appen

Upskilla smartare

Nu har redaktionens ledarskapsexperter valt ut de tre kommande böckerna för 2022! Varje månad väljs den viktigaste ledarskapsboken ut och denna månad är Mångfaldsparadoxen först ut. Böckerna översätts och summeras så du kan ta till dig innehållet snabbt och effektivt, bara 30 min lyssning eller läsning. Här hittar du alla ledarskapsklassiker, succeförfattare och läsningen som är ett måste för ditt ledarskap.

Relaterade artiklar

Siri Wikander.
Mångfald

Siri Wikander: ”Använd din makt!”

“Jag känner nästan ingen som har så mycket vita privilegier som du har”. Orden träffade mig rakt i hjärtat. Med min väns kommentar klingande i öronen inser jag att att jag är ”mannen”. Jag är den med privilegiet. Frågan är vad jag gör med den insikten, skriver Chefs webbkrönikör Siri Wikander. 

Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, erbjuder sina medarbetare förmånscyklar. Foto: Nils Petter Nilsson
Annonssamarbete Chef + Bikelease

”Förmånscykel ger gladare medarbetare”

För två år sedan valde Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, att erbjuda alla medarbetare förmånscyklar. ”Det är ett prisvärt sätt att förbättra folkhälsan och få gladare medarbetare”, säger han. Från och med den första januari är det dessutom ännu billigare med förmånscykel.
Bild på personer som rör sig på en flygplats. Och en bild på Maija, som är intervjuad i artikeln.
Mångfald

Allbrightrapporten: Fler ojämställda börsbolag än på länge

Trots att kvinnorna tar allt större plats kommer börsbolagens styrelser med dagens tempo att bli jämställda först 2033. Men Maija Inkala, ansvarig för Allbright-rapporten 2021, är ändå positivt överraskad. ”Efter tappet förra året ökar nu antalet kvinnor som vd:ar och i ledningen, och det är ledningsgrupperna som står bakom förändringar neråt i organisationerna.”

Tre män iförda arbetskläder står och diskuterar på en byggarbetsplats.
Mångfald

Var femte byggchef har utsatts för rasism

Trots att 16 procent av byggcheferna själva har varit utsatta för rasism uppger endast sex procent att de tror att etnisk diskriminering förekommer på deras arbetsplats idag. Det kan bero på dålig kunskap och att endast fyra av tio chefer gör mätningar, säger branschföreningen Byggcheferna.

Ahmed Abdirahman utanför stiftelsens kontor.
Mångfald

Ny kartläggning: Chefer dåliga på etnisk mångfald

Gärna etnisk mångfald, men inte på min gata. En färsk undersökning visar att det glappar mellan hur svenska chefer lever och de värderingar de säger sig ha.
”Näringslivet och cheferna kommer undan för lätt”, säger Ahmed Abdirahman, vd och grundare av The Global Village.

En grupp personer håller upp gula skyltar med frågetecken på framför sina ansikten.
Mångfald

Två av tre chefer väljer bort fördomsfri rekryteringsmetod

Fördomsfri rekrytering är viktigt, uppger nio av tio chefer. Ändå frångår två av tre chefer fakta till förmån för sin egen intuition när de anställer. En kartläggning från TNG visar på ett stort glapp mellan vad man säger och vad man gör. 

Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
Sofia Falk och omslaget till Mångfaldsparadoxen
Mångfald

Magin med mångfald

Mångfaldsarbete i organisationer handlar inte om att leva upp till diskrimineringslagen utan om att ta tillvara en mångfald av perspektiv för bättre affärer. Det menar inkluderingsaktivisten Sofia Falk, aktuell med boken Mångfaldsparadoxen.