Stilsäkra vd:n Maud Spencer om kritikstormen: ”Inte rädd för att sticka ut”

Maud Spencer, vd på Svalson i Piteå, gav stiltips till andra chefer. En artikel som var Chefs mest lästa förra veckan och väckte stora reaktioner. ”Är man inte rädd för att sticka ut hakan kan det vara väldigt roligt”, säger Spencer.

Beslutsfattande
Publicerad

Med över 74 000 unika besökare var förra veckan årets bästa för Chef.se. Förutom Chefdagen 2017 där gäster som Jan Eliasson och Annie Lööf satte stjärnglans på Rival var det en ytterligare en artikel som väckte engagemang.

Den om Maud Spencer, som är vd för Piteåföretaget Svalson.

I en ärlig intervju berättade hon om vad kläder betyder för henne och att rätt klädesplagg kan hjälpa henne att bli tydligare i sitt ledarskap.

Något som också väckte reaktioner – positiva och negativa – bland er läsare. En läsare skriver att artikeln ”reproducerar en förlegad syn på kvinnor i ledande positioner”.

”Allt som betyder någonting rör upp känslor”, säger Maud Spencer när Chef får tag på henne.

Vad har du fått för kommentarer?

”Jag har fått många positiva kommentarer och reaktioner efter artikeln. Det har varit många som velat diskutera kläder med mig och håller med om klädernas betydelse för hur vi känner oss”.

Är du förvånad att ämnet kläder väcker reaktioner?

”Nej, inte alls. Kläder är något som engagerar människor. Och är man som jag inte rädd för att sticka ut hakan kan det vara väldigt roligt”.

Vissa kritiker vänder sig mot påståendet att delar av ledarskapet kan sitta i kläderna?

”Nej det är klart att det inte sitter i kläderna. Men kläderna kan hjälpa till att föra fram ett budskap. På samma sätt som en uniform visar vad man jobbar med kan kläderna också göra det och på så sätt göra arbetet lättare – speciellt när det gäller nya relationer”.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden