mattias-axelson

”Släpp kontrollen – få bättre idéer”

Varför skrev du boken?
”Jag ville skriva en bok för praktiker för att ge inspiration till samarbete, utifrån min forskning. Bakgrunden är att en stor del av värdeskapandet i dag sker hos andra än i den egna organisationen. Då behöver man fundera på hur man kan skapa innovationskraft genom att samarbeta med andra. I en bred bemärkelse är innovation en nödvändighet för organisationer för att överleva.”

Finns det något gemensamt drag hos de företag som du nämner i boken, till exempel Spotify, Saab och Telia Sonera?
”Det finns inget enkelt svar. Men ska du lyckas med att skapa framgångsrik innovation genom partnerskap måste du jobba med din egen innovationskompetens. Utveckla dig själv och dina medarbetare för att hantera innovation, både internt och i partnerskap. Allt kokar ner till ledarskap för innovation i partnerskap.”

Men att jobba med innovation tillsammans med andra, till och med konkurrenter, kräver att man vågar släppa kontrollen. Påverkar det ledarskapet?
”Ja, man släpper en del kontroll. Men försöker man skapa innovation utifrån ett kontrollperspektiv har man fel inställning. Man måste vara beredd att kompromissa och framför allt bygga tillit. Men man kan också bygga in kontrollmekanismer i partnerskapet – kontroll anpassad för partnerskap.”

Hur bra är cheferna på att släppa kontrollen?
”Det finns en stor utvecklingspotential där.”

Läs mer: Guiden ”Så blir du en innovationschef” (ladda ner som pdf eller läs i webbversion)

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

apollo
Digital HR

Bommade igen sista butiken – så blev Apollo digitala

Digitaliseringen har inneburit att de traditionella charterbolagen befinner sig på en helt ny marknad. Apollo är mitte uppe i en anpassning till den nya verkligheten – och djupt involverade i det arbetet är HR-avdelningen. 
Thomas von Koch, vd EQT.
Annonssamarbete Chef + Vinnova

EQTs vd: ”Kulturförändring är det svåra”

”Den stora utmaningen nu, det man totalt underskattar, är företagskultur och ledningskultur”, menar Thomas von Koch, vd för EQT.

tanketid
Hälsa

Här får medarbetarna 4 timmar – enbart till reflektion

Ledningsgruppen på Youcall avsatte fyra timmar i veckan åt reflektion. Redan efter tre veckor gav det resultat. De blev mer harmoniska och fick lika mycket eller mer gjort. Nu släpper Tony Nilsson loss hela företagets tankekraft.
vinst
Mångfald

De gick från 2 kvinnliga chefer – till 55 procent

Stamnät, elförsörjning, infrastruktur – av tradition en mansdominerad sektor. Ändå har Svenska Kraftnät lyckats närma sig en jämn köns­fördelning.

gratismat
Arbetsmiljö

Gratis mat på jobbet – en stressfälla för personalen

Fria måltider på jobbet. En dröm för många – men nu varnar stressexperter om att kontorskulturen kan drabba medarbetarnas och chefernas hälsa.
forgifta
Arbetsmiljö

5 saker som förgiftar stämningen på jobbet

Det är låg stämning bland medarbetarna – utan att du som chef förstår varför. Då kan du behöva kolla upp om det finns faktorer i er jobbkultur som förgiftar miljön.
domstol2
Annonssamarbete Chef + CSN

Dom i USA får fler svenskar att betala sina studielån

En fällande dom i Kalifornien har banat vägen. CSN får nu allt fler svenskar i USA att betala på sina studieskulder. ”Nu vet man att CSN vinner om vi går till domstol”, säger verksjuristen Helena Fällman.
aktivitet
Personlig effektivitet

4 punkter: Det här krävs för att få produktiva medarbetare

Vill du ha produktiva medarbetare? Då finns det fyra punkter som är extra effektiva om ni vill testa aktivitetsbaserade kontor, visar en svensk studie.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden