Björn Zoëga och Cissi Elwin.

Sjukhusdirektören: ”Läget på Karolinska var mycket värre än jag trodde”

Under pandemins början var Björn Zoëga, sjukhusdirektör på Karolinska, inställd på att han kunde dö. I det nya avsnittet av podden Chef Dilemma berättar han också om hur han vände miljardunderskott till vinst och varför vården behöver sluta se sig som offer. 

Solen faller in på terrassen utanför sjukhusdirektör Björn Zoëgas rymliga arbetsrum på Nya Karolinska i Solna i Stockholm. Ett par solstolar är upptagna av vårdpersonal på rast. Efter en ofattbart svår och lång tid med tid med pandemin syns och känns en tydlig ljusning. Vaccinet och sommaren är här. Cissi Elwin möter en frispråkig, positiv och energifylld sjukhusdirektör i det nya avsnittet av Chef Dilemma där Björn Zoëga gör sin första poddintervju någonsin.

Cissi Elwin: Vi måste backa till när du fick det här jobbet. När du började här var det ett skandalomsusat hus som hade kostat mycket mer än tänkt. Man hade tagit in konsulter för miljardnotor och sjukhuset gick med miljardunderskott. Varför tog du jobbet?

Björn Zoëga: ”Karolinska är ett otroligt starkt namn. Det var egentligen där som jag såg att det måste finnas möjligheter. Det måste finnas hur mycket möjligheter som helst när de har haft det så jobbigt. Det var det som jag såg i det.”

Fakta: Björn Zoëga

Karriär: I grunden ryggkirurg och sedan april 2019 sjukhusdirektör på Karolinska Universitetssjukhuset som har 15 000 medarbetare och är ett av Europas största. Tidigare chef för Islands universitetssjukhus.

Bor: Stockholm.

Familj: Fru på Island som bor i Stockholm i perioder och fem barn.

På fritiden: Lagar gärna mat utan recept.

 

Ganska snart förstod Björn Zoëga att läget på Karolinska var ännu tuffare än han hade förväntat sig:
”Det här var mycket värre än jag trodde. Jag visste att de hade problem, men det var mycket fler problem än jag trodde.”

Han berättar bland annat om ett icke fungerande informationsförsörjningssystem för att hålla koll på kostnader. Det hade dittills kostat 190 miljoner kronor i konsultarvoden. Efter två och ett halvt år var it-systemet fortfarande inte färdigt och ansvariga chefer jobbade i blindo:

”Det fungerade inte. Men det skulle fungera i oktober, fick jag höra. Då frågade jag tillbaka: oktober vilket år?! Vi tog över detta själva och sedan satte vi i gång ett eget informationssystem som fungerade redan från den första januari. Det la vi en miljon på.”

Pär Svärdson, Apotea

Läs också: Apoteas vd Pär Svärdson: ”Vi behöver ha extra mycket AW framöver”

Inne i det kombinerade arbetsrummet och mötesrummet finns en stor whiteboard-tavla. Där har Björn Zoëga ritat upp vändningen – en sammanfattning i siffror av den tvåårsplan som vände miljardunderskott och kaos till en fungerande sjukhusjätte, nyligen rankad som det sjunde bästa sjukhuset i världen av Newsweek.

Cissi Elwin ber honom förklara vad det är han har gjort och Björn Zoëga bjuder på en crash course i sjukhusekonomi.

Genom att förenkla, förtydliga och också ta bort ett helt chefsled, omkring var femte chef, lättade kaoset steg för steg. Han beskriver också en rad andra åtgärder, som nu har stoppat.
”Vi har tagit ett jättekliv mot att vara en fungerande verksamhet.”

Cissi Elwin: Ja ni har inte röda siffror längre.

”Nej, nej, jag gillar inte röda siffror.”
Björn Zoëga håller inte med om bilden av underfinansierad vård, med ständigt växande vårdköer. Här finns det massor att göra, menar han.
”Det är alltid en utmaning att hålla i pengarna. Sedan är det lite olika vad samhället kan ge – hur mycket pengar som finns att ge. Här måste vi både prioritera och se vad vi kan göra för att göra sakerna billigare och bättre.”

Han tycker att det finns en offerroll inom vården.
”Jag tycker det finns på flera ställen”, säger han och utvecklar i podden ett resonemang kring hur han menar.

Motståndare till onödiga möten

Björn Zoëga berättar i Chef Dilemma om:

– Hur han gjort för att minska sin mötestid med hälften.

– Hur han har gjort alla möten mer effektiva.

– Knepen han använder för att smita från tråkiga möten.

– Varför så få personer ber honom om ett möte nu för tiden.

 

Under samtalet i Chef Dilemma letar sig Cissi Elwin också tillbaka till de där första veckorna av pandemin när allt var totalt ovisst och Björn Zoëga och hans personal hamnade mitt i coronasmittans centrum.

Cissi Elwin: Hur hanterade du personligen det läget?
”För att orka så gjorde jag nästan ingenting annat än att jobba och sova. Jag sov två extra timmar varje dygn. Vi räknade ihop att vi hade 86 dagar i rad när vi jobbade mer än 12 timmar per dygn. Jag tittade aldrig på nyheterna. Jag hade mina nyheter här, utanför dörren till arbetsrummet.”

karolinska-bjr%c3%b7n-zoaga-2

Läs också: Cheftest: Björn Zoëga, Karolinska Universitetssjukhuset

Cissi Elwin: Är vi inne på sluttampen nu?
”Ja vi får hoppas det. Covid eller corona kommer inte att försvinna, men vi får bukt med den här stora infektionen och stora smittspridningen.”

sajt-instagram-chef-dilemma-sa%cc%88song-3-04-1
Chef Dilemma

Podd: Björn Zoëga

Hur löser Sveriges toppchefer tuffa dilemman? I podden Chef Dilemma möter Cissi Elwin Björn Zoëga, sjukhusdirektör Karolinska Universitetssjukhuset. Finns där poddar finns!

Anna Borg, vd Vattenfall
Ledarskap

Anna Borg – vd med huvudroll i svensk energiförsörjning

När Vita Huset och Joe Biden nyligen kallade världsledare till klimatkonferens var Vattenfalls vd Anna Borg Sveriges representant, inte Stefan Löfven.

Pär Svärdson, Apotea
Ledarskap

Apoteas vd Pär Svärdson: ”Vi behöver ha extra mycket AW framöver”

I det senaste avsnittet av podden Chef Dilemma möter Cissi Elwin Apoteas vd och grundare Pär Svärdson. 
chefdilemmacissielwinmicaelbyden
Konflikthantering

Nytt poddavsnitt: Cissi möter Årets Chef

I nya avsnittet av podden Chef Dilemma sätts Micael Bydéns ledarskap på prov när Chefs chefredaktör Cissi Elwin ställer honom inför en rad tänkta dilemman.

lisagunnarssoncissielwinchefdilemma
Ledarskap

Linkedin-chefen Lisa Gunnarsson: ”Pandemin har varit som en tidsmaskin”

Hon blev chef vid 23 och har gjort soffan till sin nya arbetsplats. Möt Linkedins Nordenchef Lisa Gunnarsson som i podden Chef Dilemma berättar för Cissi Elwin om hur coronaåret förändrat hennes ledarskap för gott.
janne-3
Kommunikation

Janne Andersson: ”3 ledarfokus gör Sverige världsbäst”

Fokusera rätt – och få ett vinnande lag. ”Jag är helt övertygad om att de sakerna vi jobbar med i landslaget går att applicera på allt ledarskap”, säger förbundskapten Janne Andersson.

martinlundstedtanna
Ledarskap

Volvos vd: ”Du kan aldrig lura dina medarbetare”

I sin allra första långa poddintervju någonsin berättar Volvos vd och koncernchef Martin Lundstedt om vad han lärt sig som ledare under krisen.

Anna Wikland under inspelningen av podden Chef dilemma, tillsammans med Cissi Elwin
Digital utveckling

Anna Wikland om mardrömschefen, AI – och varför hon går 18200 steg om dagen

”Det finns otroligt stora möjligheter i den snabba digitaliseringen, men då måste chefer och företag agera direkt”, säger Googles Sverigechef Anna Wikland i nya avsnittet av Chef Dilemma.
sweco
Teamutveckling

Swecos vd: Vi har ett recept på framgång

Vill du fånga Swecos vd Åsa Bergmans intresse, så säg något udda. ”Då blir jag väldigt intresserad och tänker: vad är det jag inte har förstått?”, säger hon i nya avsnittet av podden Chef Dilemma.