saudikris
Foto: Henrik Montgomery, TT-bild. Montage: Chef

Wallström om krisen: ”De var fega”

Margot Wallström, Saudiarabien, där var din ståndpunkt klar. Men det kom många synpunkter från näringslivet, som var rädda för att…

Margot Wallström vet vad hon ska svara innan frågan ens är färdigformulerad.

”Jag tycker att de var fega. Jag tycker att det var bedrövligt att det inte var fler som stod upp och sa ’det är klart att vi håller med vår utrikesminister, det vore lättare om det fanns yttrandefrihet och man respekterade mänskliga rättigheter’. Jag tycker att det var ett ganska ömkligt beteende från ett antal företagsledare.”

Läs också: Exklusiv intervju med Margot Wallström: ”Jag är inte rädd för att fatta beslut”

Utrikesministerns röst är på samma gång mjuk och skarp när hon pratar om den debattartikel som 31 chefer från det svenska näringslivet stod bakom.

Margot Wallström. Foto: Karl Nordlund Margot Wallström. Foto: Karl Nordlund

Det jag tänkte komma till var hur det påverkade dig och ditt eget beslutsfattande…

”Ingenting hände. Det är sanningen. De skrek om allt möjligt, men ingenting hände.”

Men innan du uttalade dig, det var inget du hade i åtanke, att det skulle kunna förstöra affärsrelationerna? Hamnade du i kläm?

”Så kan man inte tänka. Mitt intresse är ju att framföra det som är svenska åsikter om demokrati och mänskliga rättigheter och rättsstatens principer. Det går inte att tänka ’jag ska inte säga något för att då kanske vi inte har någon handel’, då skulle man inte säga mycket, då skulle man aldrig kunna kritisera. Det är alltid en balansgång, för vi vill upprätthålla politiska och diplomatiska relationer med länder, men det kan inte tysta en.”

Läs också: Bot-chefer, nyttig VR och smart rekrytering – trenderna som blir avgörande 2017

Dina och Stefan Löfvens åsikter gick isär angående Saudiarabien. Hur hanterar man en chef som inte har samma åsikter?

”Nej, vi har samma åsikter om Saudiarabien. Sedan kanske man väljer olika ord. Det viktiga är att vi vet vad vi gör, hur vi förhåller oss till Saudiarabien, hur vi jobbar för mänskliga rättigheter, hur vi framför våra åsikter. Det var rätt att han åkte dit. Det är väl känt vad vi tycker, det har inte kunnat undgå Saudiarabien. Vi ska ha en bra kontakt även om vi tycker olika.”

Utåt sett uppfattades det som en splittring mellan er. Hur hanterade ni frågan internt efteråt? Hur behåller man det lugnet och den gemensamma ståndpunkten när trycket utifrån blir hårt?

”Generellt kan man säga att det i politiken, som i alla andra sammanhang, finns olika perspektiv och åsikter i en grupp. Det viktiga är ju att det måste hanteras med god dialog, tålamod, öppet sinne och respekt. Att kompromissa, ge och ta och sedan landa i ett gemensamt beslut som alla står bakom kräver ledarskap.”

Läs också: 3 sätt att bädda för din exit

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

missnojd
01:01 min
Konflikthantering

3 tips: Missnöje på jobbet – så ska chefen agera

Video + Text En nyanställd slarvar och gör inte sitt jobb – vilket väcker missnöje på arbetsplatsen. Här är experten Leif E Anderssons bästa råd för hur du ska hantera situationen som chef.
Elisabeth Skol, HR-direktör på ManpowerGroup
02:12
Annonssamarbete Chef + ManpowerGroup

4 steg ut ur kompetensbristen

Video:

Allt fler har svårt att hitta rätt medarbetare. Lösningen? Elisabeth Skol på ManpowerGroup förklarar modellen som gör företag kompetensstarka.

chefer1
Kommunikation

4 toppchefer: Så hanterar du krisen – på bästa sätt

När förändringstakten ökar på företagen gäller det att ha en stark inre kompass. Inte minst behöver man kunna stå fast i sin värdegrund när det blir kris. Chef frågade några framgångsrika chefer om vilka fyra ledaregenskaper deras inre kompass snurrar runt.
exp
Digital HR

Experten: Kollega som näthatar – här drar du gränsen

Krocken i sociala medier uppstår när arbetsgivarens intresse är ett annat än den anställdes inlägg. Det menar Paula Hogéus, expert inom arbetsrätt.
statsminister
Beslutsfattande

Betyg på varje statsminister: Från Palme – till Reinfeldt

Chefs egen sammanställning av sju historiska statsministrar kan ge en fingervisning inför valet.

tuffabesked
Kommunikation

Ge tuffa besked – här är 5 råd för att lyckas

Alla företag måste genomgå förändringar – stora som små. Ofta är det chefen som inför alla medarbetare måste ge informationen. Så här gör du för att lyckas.
Thomas von Koch, vd EQT.
Annonssamarbete Chef + Vinnova

EQTs vd: ”Kulturförändring är det svåra”

”Den stora utmaningen nu, det man totalt underskattar, är företagskultur och ledningskultur”, menar Thomas von Koch, vd för EQT.

aaaa-2
Arbetsmiljö

8 sätt: Så hanterar du en narcissist

Oavsett om det är chefen eller en anställd – en narcissistisk person kan vara en mardröm för arbetsplatsen. Här är 8 sätt att hantera situationen.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden