jury
Foto: Karina Ljungdahl

Så vinner vinnarna på Chefgalan

Missa inte årets viktigaste ledarskapsevent – säkra din plats till Chefgalan

Syrenerna hade inte ens blommat klart när juryn till Chefgalan 2017 utsågs under försommaren. Sju jurygrupper har sedan samlats kring ett gemensamt uppdrag – att hitta Sveriges bästa chefer.

Kategorierna där tre finalister ska sållas fram från över 450 nominerade chefer är Årets Chef, Årets HR-chef, Årets Framtidschef, Årets Hälsofrämjande Chef och så de nya kategorierna Årets Innovativa Ledarskap, Årets Digitaliseringsledare och Årets Mångfaldschef.

Nomineringsfönstret stängs i oktober. Ett frågeformulär skickas då ut till samtliga nominerade. Svaren sammanställs och säkerställs av hr-strategiföretaget Navigio innan det landar hos jurygrupperna inför första mötet.

Läs också: Trender i årets nomineringar

”Bra ledare gör skillnad. De säkerställer att våra organisationer och företag lyckas och blir bättre och de skapar förutsättningar för människor att utveckla sin potential. Priset ger dem den uppmärksamhet de förtjänar och de blir förebilder och inspiration för andra”, säger Peter Westford, managing partner på Navigio.

””margot"

Du kommer väl på Chefgalan?

Möt Margot Wallström, Alexander Bard och många fler spännande talare på Chefgalan! Årets tema: Out of the comfort zone – att leda i tider av omvälvande förändringar

Boka din biljett nu

Av alla de nominerade kandidaterna hamnar sedan fem i varje kategori på en shortlist som jurygrupperna tar fram. Sedan är det upp till bevis. Kandidaterna går igenom en djupresearch där Navigio träffar var och en och låter dem genomgå samma procedur som de chefer företaget rekryterar till tunga befattningar i näringslivet. Dokumentationen blir underlag för jurymöte nummer två.

Där ska tre finalister, varav en vinnare, utses i varje grupp. Ofta är juryn vid första mötet ganska överens om vilka fem kandidater som ska gå vidare, men när det gäller finalisterna kan viljorna gå isär ordentligt. Om omröstningen slutar i ett dödläge har ordföranden sista ordet.

Hur det går? Det får vi se på Chefgalan den 9 mars.

Läs mer om Chefgalan 2017

Relaterade artiklar

vinnare2
Evenemang

Så var Chefgalan – han blev Årets Chef!

Här kan du följa liverapporteringen från Chefgalan 2019: Vinnarna, gäster på scen och mycket mer.
Gabriella Huss på K2 Search har fem råd till chefer som kört fast i karriären. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Ledarna

Ta dig förbi hindren i din chefskarriär

Den klassiska karriärtrappan är raserad. En ny typ av chefskarriär tar form – med ökad risk att uppleva att man har kört fast. ”Viktigast för att ta sig vidare då är självkännedom”, säger chefsrekryteringsexperten Gabriella Huss.
norrby
Evenemang

Juryns ordförande förklarar: Så väljer vi ut Årets Chef

Över 500 nominerade chefer har blivit till 18 finalister i 6 olika kategorier. Nu berättar Cecilia Norrby, juryordförande för Årets Chef, om hur urvalet går till.
ella1
Evenemang

Årets Chef-vinnaren: "Blev ett omtumlande år för mig"

 En slitvarg med sällsynt känsla för att lyfta människor. Så löd motiveringen när Manpowers Elisabeth Wennström blev utsedd till Årets Chef 2018. Nu berättar hon om hur året efter prisutmärkelsen varit.
ella1
Evenemang

Hon är Årets Chef 2018!

En tydlig och ibland tuff chef som bygger en förlåtande kultur. En slitvarg med sällsynt känsla för att lyfta människor. Årets chef har hittat en egen lönsam ledarskapsmodell för framtiden.

toppbilden1
Evenemang

Så var Chefgalan 2018 – kolla in!

VÄLKOMMEN TILL CHEFGALAN 2018! På den här sidan kan du följa med i liverapporteringen från Sveriges viktigaste ledarskapsevenemang.
Erik Sundqvist på Michelin ringar in och lyfter sitt ledarskap med en Executive MBA på Stockholms universitet. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Nya metoder får ledarskapet att skjuta fart

Erik Sundqvist ringar in och lyfter sitt ledarskap med nya verktyg och kunskaper. Fyra lärdomar har varit extra användbara.

jozef1
Evenemang

Årets HR-chef 2018: Jozef Khasho

Jozef Khasho kompromissar inte med grundarbetet. På Rusta har han också sett till att göra rejält med plats för hr i affären.