jury
Foto: Karina Ljungdahl

Så vinner vinnarna på Chefgalan

Missa inte årets viktigaste ledarskapsevent – säkra din plats till Chefgalan

Syrenerna hade inte ens blommat klart när juryn till Chefgalan 2017 utsågs under försommaren. Sju jurygrupper har sedan samlats kring ett gemensamt uppdrag – att hitta Sveriges bästa chefer.

Kategorierna där tre finalister ska sållas fram från över 450 nominerade chefer är Årets Chef, Årets HR-chef, Årets Framtidschef, Årets Hälsofrämjande Chef och så de nya kategorierna Årets Innovativa Ledarskap, Årets Digitaliseringsledare och Årets Mångfaldschef.

Nomineringsfönstret stängs i oktober. Ett frågeformulär skickas då ut till samtliga nominerade. Svaren sammanställs och säkerställs av hr-strategiföretaget Navigio innan det landar hos jurygrupperna inför första mötet.

Läs också: Trender i årets nomineringar

”Bra ledare gör skillnad. De säkerställer att våra organisationer och företag lyckas och blir bättre och de skapar förutsättningar för människor att utveckla sin potential. Priset ger dem den uppmärksamhet de förtjänar och de blir förebilder och inspiration för andra”, säger Peter Westford, managing partner på Navigio.

””margot"

Du kommer väl på Chefgalan?

Möt Margot Wallström, Alexander Bard och många fler spännande talare på Chefgalan! Årets tema: Out of the comfort zone – att leda i tider av omvälvande förändringar

Boka din biljett nu

Av alla de nominerade kandidaterna hamnar sedan fem i varje kategori på en shortlist som jurygrupperna tar fram. Sedan är det upp till bevis. Kandidaterna går igenom en djupresearch där Navigio träffar var och en och låter dem genomgå samma procedur som de chefer företaget rekryterar till tunga befattningar i näringslivet. Dokumentationen blir underlag för jurymöte nummer två.

Där ska tre finalister, varav en vinnare, utses i varje grupp. Ofta är juryn vid första mötet ganska överens om vilka fem kandidater som ska gå vidare, men när det gäller finalisterna kan viljorna gå isär ordentligt. Om omröstningen slutar i ett dödläge har ordföranden sista ordet.

Hur det går? Det får vi se på Chefgalan den 9 mars.

Läs mer om Chefgalan 2017

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

ella1
Evenemang

Hon är Årets Chef 2018!

En tydlig och ibland tuff chef som bygger en förlåtande kultur. En slitvarg med sällsynt känsla för att lyfta människor. Årets chef har hittat en egen lönsam ledarskapsmodell för framtiden.

Lars-Olof Moberg, Länsförsäkringar
Annonssamarbete Chef + &frankly

"Så hjälper vi varandra att växa"

Lars-Olof Moberg vände en negativ spiral. Mindre stress, mer engagemang hos medarbetarna – och 30 procents högre lönsamhet.
”Verktyget vi använder hjälpte oss att sätta igång en dialog och skapa förändring.”

toppbilden1
Evenemang

Så var Chefgalan 2018 – kolla in!

VÄLKOMMEN TILL CHEFGALAN 2018! På den här sidan kan du följa med i liverapporteringen från Sveriges viktigaste ledarskapsevenemang.
jozef1
Evenemang

Årets HR-chef 2018: Jozef Khasho

Jozef Khasho kompromissar inte med grundarbetet. På Rusta har han också sett till att göra rejält med plats för hr i affären.
johanpolis1
06:16
Evenemang

Årets Ledarinsats 2018: Johan Barvaeus

Video + Text Drottninggatan förvandlades till en terrorbrottsplats. Johan Barvaeus tog polisens operativa beslut den 7 april 2017.
Carina Myrvang, Årets innovativa ledare, Chefgalan 2018
Evenemang

Årets innovativa ledare: Carina Myrvang

Kunden ska servas, inte systemet. När Carina Myrvang styrde mot kundfokus hände det saker. Snabbt.
Christina Forsberg, CSN. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + CSN

Christina Forsberg: CSN möjliggör drömmar

Studiestödet måste säkras – för nya generationer, längre arbetsliv och ständigt lärande. CSN:s generaldirektör Christina Forsberg berättar om hur hon leder arbetet med att möjliggöra livsdrömmar.

Monica Berglund, Årets hälsofrämjande chef, Chefgalan 2018
Evenemang

Årets hälsofrämjande chef 2018: Monica Berglund

Monica Berglunds hälsoarbete omfattar både gps-sulor och delat ledarskap.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden