5 tips: Så får du en superstart på veckan

För dig som hatar måndagar. Här är fem saker du kan göra som får din veckostart att bli betydligt bättre.

Hälsa
Text: Redaktionen
Publicerad
Foto: Padurariu Alexandru, Unsplash

Oavsett om du är en av dem som ser fram emot en ny arbetsvecka eller en av dem som hatar måndagar.

Här är fem saker Fast Company tipsar om som du kan förbereda redan på söndagen, eller tidigt på måndagen, för att komma i form inför veckan.

1. Gör en lista. Skriv ner de saker du måste göra på jobbet under veckan. Börja med det viktigaste. Det minskar stressen du kan få av att känna att det finns saker du borde ta itu med, utan att riktigt ha någon kontroll på vad.

2. Slappna av. Det finns inget värre för en veckostart än att komma till jobbet stressad. Träffa någon du tycker om, ta en promenad eller springtur eller varför inte en fika.

3. Bocka av ‘att-göra-listan’. Ta dig tid att göra de ärenden du kan göra, så slipper du ha de hängande över dig under veckan.

4. Förbered dig för morgondagen. Lägg fram de kläder du ska använda, packa väskan, kolla kalendern och gå och lägg dig lite tidigare än vanligt för att få extra vila.

5. Starta tidigt. Gör det du ska göra på söndagen tidigt så du kan slappna av på kvällen och rensa huvudet från tankar på jobbet.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden