chef-alkohol-undersokning

Undersökning: Så dricker svenska chefer alkohol

Chef har tillsammans med Novus undersökt chefers alkoholvanor. Resultatet tyder på ett genomsnittligt intag av alkohol, menar alkoholforskaren Sven Andréasson.

Den största gruppen chefer, 45 procent, dricker alkohol två till fyra gånger i månaden. De flesta dricker ett eller två glas vin åt gången. Män dricker något mer än kvinnor, och yngre dricker mer än äldre.

”Det är helt ordinära siffror. Så ser det ut i samhället i stort”, säger Sven Andréasson.

När chefer får frågan om de använder alkohol för att slappna av svarar de flesta nej. Drygt hälften uppger att det aldrig har hänt. En av tre säger att det har hänt någon enstaka gång.

Alkoholforskaren Sven Andréasson är överraskad av att flertalet chefer i undersökningen inte säger sig använda vin eller sprit för att koppla av.

”Alkohol tillskrivs ju ofta förmågan att verka avslappnande”, konstaterar han.

Mattias Lundberg, docent i psykologi och chefshandledare tror att den moderna chefen har andra sätt att dämpa sin ångest och oro än att ta ett glas whisky.

Chef har i tidigare undersökningar visat att chefer är mycket träningsintresserade. Fysisk motion kan vara ett sätt att hantera stress. Ett annat sätt, som blivit mycket mer socialt accepterat, är att prata med en mentor, coach, psykolog eller terapeut.

”Mycket av alkoholbruk handlar om att döva känslor och frustration. I dag är chefer bättre på att ventilera sina problem med andra. Det kan antingen vara personer i deras omedelbara närhet, eller någon de går till professionellt.”

Även om de flesta chefer inte tar en stadig dry martini vid arbetsdagens slut, är de inte några förbudsivrare på jobbet. Nio av tio chefer säger att alkohol, i varierande grad, är ett självklart inslag vid festliga tillfällen på jobbet.

Det kanske inte är så underligt. Alkohol har blivit mer accepterat i den svenska vardagen och bag-in-boxen har gjort sitt intåg. Alkohol har också blivit en starkare statusmarkör. Bilder på bubblande champagneglas, läskande rosévin och specialimporterat öl från mikrobryggerier delas hej vilt på Facebook och Instagram. Alkohol är ofta lika med vardagslyx och drickande problematiseras sällan i den här typen av kanaler.

”I tv och filmer i dag förekommer ofta en drink eller en öl som ett naturligt inslag i vardagen. Den kulturen bär vi omedvetet med oss in i arbetslivet. Det som inte framgår i medierna är att livsstilen kan leda till ett skadligt bruk”, säger Kerstin Redig, vd på Alna, som är arbetsgivarnas expertorganisation för att hantera missbruk i arbetslivet.

Hon tycker att chefer bör reflektera över sin egen konsumtion i jobbsammanhang, och vara tydligare med vad som gäller angående alkohol på jobbet, eftersom du som chef är en förebild.

”På Alna ser vi dagligen baksidan av att inte sätta gränser, och inte ha tydliga regler i vilka sammanhang det är okej eller inte okej att det förekommer alkohol. Man bör också tänka på att i de flesta situationer gör de anställda som chefen gör och inte det som sägs.”

Även alkoholforskaren Sven Andréasson tycker att det är problematiskt att det blivit så självklart att man bjuder på ett glas öl eller vin på jobbet.

”Det skapas ett socialt tryck att man ska dricka. De som har det svårare med alkohol har svårare att värja sig. Därför är det oerhört viktigt att alkohol tonas ner vid jobbaktiviteter.”

Han tycker dock att medvetenheten om alkoholens risker har blivit mycket högre bland svenska chefer. Det håller psykologen Mattias Lundberg med om.

”Chefer i dag har mycket bättre insikt i vad som är farligt för hälsan. På 80- och 90-talen var det annorlunda. Då var representation, med alkohol, ett stående inslag för chefer. Nu är det många chefer som aktivt väljer bort alkohol vid sådana tillfällen, och hellre tränar en sväng när de är ute på jobbresa.”

Även om chefer inte dricker så mycket till vardags, har 55 procent i Chefs undersökning av dem någon gång blivit berusade tillsammans med sina kolleger. Det tycker Kerstin Redig på Alna är vanskligt och ser risken att det kan leda till att tilliten mellan chef och medarbetare skadas.

”Medarbetarna vill respektera sin chef, och chefer förväntar sig respekt. De flesta medarbetare vill också vara stolta över sin chef. Om chefen uppträtt berusad får förtroendet sig en törn. Den skadan kan vara svår att reparera. Om det går, tar det tid.”

Alkoholforskaren Sven Andréasson är inte förvånad över att så många chefer blivit berusade tillsammans med sina kolleger, men menar att det kan få negativa konsekvenser.

”Siffran visar att många försätter sig i riskabla situationer på jobbet. Den tyder också på att det inte finns en genomtänkt plan för hur man hanterar alkohol vid sådana här sammankomster.”

Psykologen Mattias Lundberg tycker att man måste nyansera bilden.

”Chefer är inte övermänniskor. Jag tycker inte att det är något problem i sig att man dricker alkohol på en personalfest. Det som kan bli problem är om man går över gränsen på grund av att man blir berusad. Många mister ju fingertoppskänslan för vad som är socialt accepterat när de är berusade. Men de personerna har inte sällan större problem kopplade till alkohol och måttlighet.”

Han är förlåtande i sin inställning till chefers drickande på personalfester.

”Är man chef i en hierarkisk organisation med strama tyglar kan det vara ett sätt att försöka bli en i gänget för en stund. Det kan också vara ett sätt att visa att nu är det okej att festa och slappna av.”

Sven Andréasson menar att det finns två olika strömningar när det gäller alkohol i dag.

”Många fler känner till riskerna och det finns en mycket större medvetenhet. Men det finns också en annan grupp, den är mycket mindre men har ett individualistiskt perspektiv. Den tycker ’ingen ska lägga sig i hur vi har roligt’.”

 

Grafik: Victoria Ovmark

Relaterade artiklar

energi1
Hälsa

Lista: 13 sätt att få ny energi

I nya boken Reload tipsar tankeläsaren, föreläsaren och författaren Henrik Fexeus och Chefs före detta chefredaktör Catharina Enblad om olika tekniker för återhämtning.

En enkel operation gör skillnad i barns liv – och ny stolthet på jobbet, menar Martin Forsling, vd på Bontouch. Foto: Operation Smile, Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Operation Smile

Nya leenden ger stolthet på jobbet

Martin Forslings dotter föddes med läpp-, käk-, gomspalt.
Det blev starten på ett samarbete med hjälporganisationen Operation Smile.
I dag har hans företag Bontouch hjälpt 500 barn.

Djupsömn skyddar hjärnan mot känslomässig stress.
Hälsa

Ny forskning: Sov gott – lindra din ångest

En sömnlös natt kan höja den känslomässiga stressnivån med så mycket som 30 procent. Samtidigt kan djupsömn mildra ångestsymtom. Det visar en ny amerikansk studie.
Lugn kvinna till vänster, två datorer till höger
Arbetsmiljö

4-dagarsvecka ökade Microsofts produktivitet

Microsofts Japan-kontor gav personalen ledigt varje fredag under augusti med bibehållen lön. Resultatet? Lyckligare medarbetare, effektivare möten och högre produktivitet.
Kvinna med vitt hår som står i höstlöven
Hälsa

Optimism – skyddar mot stress och ger högre lön

En krockkudde mot stress. Finns det? Jo, faktiskt. Allt mer forskning visar att optimism spelar en avgörande roll för din förmåga att hantera effekterna av ditt höga tempo – och dessutom gör dig bättre på ditt jobb. 
En person med långt hår som står framför en mängd klockor
Hälsa

5 strategier – när allt bara är för mycket

Det är lätt att känna sig överväldigad när komplicerade uppgifter och olika åtaganden sköljer över en i ett aldrig sinande flöde. Såhär handskas du med känslan av att inte räcka till.
Lena Ahlin lyfter fram respekt och ärlighet som viktigt för lyckade rekryteringar. Foto: Pavel Koubek
Annonssamarbete Chef + Consensus

Landa nya stjärnor med respektfull rekrytering

97 procent av de som rekryteras jobbar kvar efter tre år.   En viktig förklaring till den succén stavas respekt, menar rekryteringsföretaget Consensus. ”Ytterst handlar det om människor och deras framtid. Då är det väldigt viktigt att vara noggrann”, säger Lena Ahlin.
underso%cc%88kningen-pensionen-till-webben-02
Hälsa

Chefer längtar till pensionen

En majoritet av cheferna i Chefs undersökning ser fram emot pensionen. Betydligt färre har konkreta planer kring hur och när de vill lämna arbetslivet. Det finns också oro över hälsa, ekonomi och sysslolöshet, men de flesta känner ändå tillförsikt.