Amanda Lundeteg, vd för stiftelsen Allbright
Foto på Amanda Lundeteg, tv: Linnéa Jonasson/Appendix Fotografi

Rapport: Pandemin har bromsat jämställdheten på börsen

Coronakrisen har bromsat börsbolagens arbete med jämställdhet, visar den årliga rapporten från stiftelsen Allbright. ”Ägarna i svenska bolag ser inte jämställdhet som en avgörande faktor för framgång”, säger stiftelsens vd Amanda Lundeteg.

Den röda listan över börsbolag som helt saknar kvinnor i ledningsgrupperna växer, visar 2020 års rapport från den partipolitiskt obundna stiftelsen Allbright som arbetar för diversifiering och jämställdhet inom näringslivet. Andelen sådana bolag ökade under året från 20 till 21 procent, samtidigt som jämställdhetsutvecklingen stod still på styrelse- och vd-nivå för tredje året i rad.

Ingen bransch når längre upp till spannet för jämn könsfördelning, enligt rapporten. Störst tapp syns hos branschen konsumenttjänster, som under året minskat antalet ledarkvinnor med sex procentenheter.

Allbrights vd Amanda Lundeteg menar att det är coronakrisen som stoppat framstegen för jämställdhet i svenskt näringsliv:

”I kristider faller arbetet för jämställdhet och mångfald i glömska, i bästa fall läggs det på hyllan. Coronakrisen används som alibi för att inte behöva göra ett jota”, säger hon i rapporten och menar att utvecklingen ger skäl till oro.

Fanny Vidman, gästkrönikör

Läs också: Fanny Widman: ”Det är 2020 och kvinnor blir fortfarande förminskade på jobbet”

”Till skillnad från fjolårets rapport finns det i år knappt några framsteg värda att fira. Andelen kvinnor i börsens ledningar ökar förvisso med en procentenhet och utgör nu en fjärdedel. Men det är viktigt att komma ihåg att andelen kvinnor senaste året ökat till följd av att bolagen stramat och ledningsgrupperna krymper. Ett falskt jämställdhetssteg som ingen bör låta sig luras av”, säger hon och fortsätter:

”Att jämställdhet och mångfald leder till ökad innovation, kreativitet och lönsamhet är fastslaget sedan länge. Att näringslivets yttersta makthavare väljer att schabbla bort chansen till framtida utveckling är obegripligt. Svenska bolagsägare framstår nu som undanglidande bakåtsträvare. Om inte ägarna sätter fart kommer politiker återigen sätta kvoteringsfrågan på dagordningen”.

Amanda Lundeteg, vd på Allbright

Läs också: Grabbmyten inom tech hindrar kvinnor och icke-vita

Relaterade artiklar

Ola Lowden med barn
Ledarskap

Ola Lowden: ”5 tips om att vara vd och ha bebis”

”På vårt kontor har jag bytt det för startups obligatoriska pingisbordet och flipperspelet mot ett stort lekrum för småbarn. Som mest har vi haft åtta ungar därinne under pågående möte", skriver Chefs gästkrönikör Ola Lowden, vd och grundare på omocom. 
Kavla upp ärmarna. Här är trenderna som chefer och arbetsgivare behöver hantera framöver, enligt hr-experterna på Simployer.
Annonssamarbete Chef + Simployer

5 stora skiften för chefer – förbered dig så här

Pandemin har förändrat våra arbetsplatser och rivstartat allt från ny lagstiftning till digitalisering. Nu måste chefer och arbetsgivare hänga med i allt det nya.  Hr-experterna på Simployer framtidsspanar – och ger dig möjlighet att ligga steget före.
trendervecka44
Karriär

Veckans 3 viktigaste trender inom ledarskap

Varje vecka väljer Chefs redaktion ut tre trender inom ledarskap, arbetsliv och karriär. Den här gången handlar det om ett ledarskap som blir än viktigare i kris, en god digital jul och att vara svart kvinna på kontor.