lise-lotte-oldmark-2

Lise-Lotte Oldmark utnämnd till Ledarutvecklare 2015

Du har startat något som heter Academedia Academy. Vad är det?
”Det är ett sätt att samla vår kompetens. Vi är ju ett stort företag med 12 000 anställda. Så vi har massor av kraft internt som vi kan använda för att sprida goda exempel. Därför startade vi Acade­media Academy för två år sedan för utbildningar och utvecklingsinsatser.

Varje år samlar vi också alla våra 550 chefer under några dagar i ett Ledar­forum. Sist hade vi temat ’Symphony of leadership’, som anspelade på att det är fantastiskt att spela som solist men att man också måste fungera ihop i en orkester. Vi hade en hel del föreläsare och på kvällen anordnade vi ett körslag med sex körer och 80 chefer i varje kör.”

Många beskriver dig som duktig på att få med dig folk. Hur lyckas du med det?
”Jag tror att det handlar om att ha en relationell kompetens. Med det menar jag att vara närvarande. När jag kliver in på jobbet så är jag där. Det tror jag är en viktig egenskap som ledare. Att vara lyhörd och att fånga upp signaler snabbt.

Det handlar också om att vara målinriktad, skapa sammanhang och veta vart vi ska på lång sikt. Jag har alltid velat skapa en god skola och på allvar förändra för det enskilda barnet därute. Jag tror att jag får med mig folk i den drivkraften och den passionen.”

Du har sagt att du vill verka för ett ”bättre Sverige”. Det låter stort?
”Vårt uppdrag handlar väldigt mycket om att bidra till samhällsnyttan. Det är som Anna Ekström, generaldirektör för Skolverket, sa i samband med att Pisa-resultaten presenterades: ’Vi vet egentligen vad vi ska göra, men vi behöver kavla upp ärmarna och göra det.’ Så tänker jag också. Nu kavlar vi upp ärmarna och hjälps åt.”

Andra har läst: Alla vinnarna på Chefgalan 2015

Läs mer: Läs mer om alla nominerade i kategorin Ledarutvecklare 2015

 

 

 

Relaterade artiklar

jury-2
Evenemang

Juryns ordförande: ”Så väljer vi Årets Chef”

Flera hundra nominerade chefer har blivit till 15 finalister i 5 olika priskategorier. Nu berättar Cecilia Norrby, juryordförande för Årets Chef, om hur urvalet går till.

Kavla upp ärmarna. Här är trenderna som chefer och arbetsgivare behöver hantera framöver, enligt hr-experterna på Simployer.
Annonssamarbete Chef + Simployer

5 stora skiften för chefer – förbered dig så här

Pandemin har förändrat våra arbetsplatser och rivstartat allt från ny lagstiftning till digitalisering. Nu måste chefer och arbetsgivare hänga med i allt det nya.  Hr-experterna på Simployer framtidsspanar – och ger dig möjlighet att ligga steget före.
vinnare2
Evenemang

Så var Chefgalan – han blev Årets Chef!

Här kan du följa liverapporteringen från Chefgalan 2019: Vinnarna, gäster på scen och mycket mer.
norrby
Evenemang

Juryns ordförande förklarar: Så väljer vi ut Årets Chef

Över 500 nominerade chefer har blivit till 18 finalister i 6 olika kategorier. Nu berättar Cecilia Norrby, juryordförande för Årets Chef, om hur urvalet går till.
ella1
Evenemang

Årets Chef-vinnaren: "Blev ett omtumlande år för mig"

 En slitvarg med sällsynt känsla för att lyfta människor. Så löd motiveringen när Manpowers Elisabeth Wennström blev utsedd till Årets Chef 2018. Nu berättar hon om hur året efter prisutmärkelsen varit.
ella1
Evenemang

Hon är Årets Chef 2018!

En tydlig och ibland tuff chef som bygger en förlåtande kultur. En slitvarg med sällsynt känsla för att lyfta människor. Årets chef har hittat en egen lönsam ledarskapsmodell för framtiden.

Mathias Törnblom på Dustin har checklistan för bättre flyt på den digitala arbetsplatsen.
Annonssamarbete Chef + Dustin

Checklista för flow på din digitala arbetsplats

Kontor står tomma, samtidigt som flitens lampa lyser hos alla hemmajobbare. Den digitala arbetsplatsen, där vi jobbar tillsammans online, är här för att stanna. Med öppen-dörr-möten och annat nytänk kan chefer förbättra den nya arbetsvardagen.
toppbilden1
Evenemang

Så var Chefgalan 2018 – kolla in!

VÄLKOMMEN TILL CHEFGALAN 2018! På den här sidan kan du följa med i liverapporteringen från Sveriges viktigaste ledarskapsevenemang.