katarina-3-2

Ny bok: 11 krav att ställa på jobbet – nu

Ledare är för dåliga på att ställa krav på sina medarbetare. Följ elva tips från Sveriges ledande hjärnforskare och börja ställ krav. Nu.

Håll alltid tiden och ta itu med obehagligheter direkt. Det är två av de viktigaste reglerna som bör gälla på alla arbetsplatser enligt författarna Katarina Gospic och Stefan Falk.

I deras bok ‘Neuroledarskap – Effektivt ledarskap byggt på hjärnforskning och beprövade metoder’ skriver de om elva, så kallade, spelregler. Det vill säga regler och beteenden som både ledare och medarbetare måste använda på jobbet för att skapa den bästa möjliga arbetsmiljön.

Om författarna

Stefan Falk

Resultat- och utvecklingshandledare för chefer inom näringslivet, elittränare och idrottsutövare. Bakgrund på McKinsey & Company och som ledare inom större företag.

Katarina Gospic
Hjärnforskare, författare, fysiolog, läkare, företagare, konsult och föreläsare.

Källa: Natur och kultur

1. Håll alla tider och löften. Utan undantag. Det skapar goda vanor som kommer att smitta av sig och dina medarbetare kommer att uppfatta det som att du respekterar dem.

 2. Leverera kompletta arbetsresultat. En övning i att våga granska dig själv – vilket i sin tur blir en övning i känsloreglering och självmedvetenhet.

3. Tolerera inte slöseri. Nu snackar vi inte främst pengar utan något ännu mer värdefullt – tid. Ställ krav, och våga ta snacket om någon inte lever upp till dem.

4. Håll dig till fakta. Känslor och ego i all ära, men låt dem inte styra för mycket. Det gör dig irrationell. Genom att öva dig på att se fakta och lägga känslor och ego åt sidan kommer du fatta mer objektiva beslut.

5. Kvittera alltid nyttan för andra. I princip alla arbetsuppgifter i en organisation syftar till att möjliggöra för någon anna att utföra sitt arbete. Uppmärksamma därför andra på att arbetsplatsen är en helhet. Så, återigen: Lägg egot åt sidan och skapa värde för andra. Detta i sig skapar både belöning och positiva spiraler.

6. Tillämpa meritokrati. Vad är då meritokrati? Jo, något så enkelt som att det är kvaliteten på vad en person tillför i en viss situation som ska avgöra om hen ska bli belönad eller få inflytande över beslut till exempel.

7. Välj dina ord med omsorg. Var alltid artig och vänlig. Alla kan ha en dålig dag, även chefen, men låt inte detta gå ut över dina medarbetare och kollegor.

8. Härma dem som kan. Upprepning: lägg ditt ego åt sidan. Våga dela med dig av din kunskap – och när du inte kan någonting. Det kan lyfta en hel organisation både kunskaps- och samarbetsmässigt.

9. Ha ett utvecklingsmål om dagen. Att ha ett mål om dagen – och klara det – triggar striatum, (en del av hjärnan) som då skickar belöningssignaler. Ett motiverande och viktigt inslag som hjälper dig att jobba mot långsiktiga mål.

10. Ta fasta på det som avviker från din uppfattning. Vi söker alltid efter information som bekräftar vår uppfattning. Gör tvärtom och det kommer att utmana dig att ta reda på mer om det du uppfattar som obekant och obehagligt.

11. Ta itu med obehagligheter. En av de viktigaste sakerna du kan göra för din organisation. Genom att ta tag i sådant du tycker är obehagligt utmanar du den delen av hjärnan som skriker ‘fly eller fläkta!’. Blir det en vana kommer också utveckling att bli en naturlig del av din vardag.

Relaterade artiklar

utsedd
Karriär

Utsedd: Sveriges bästa arbetsgivare 2019

Varje år delar Randstad ut pris till årets mest attraktiva arbetsgivare. Genom att intervjua 6200 svenskar har man nu ett svar – och det är inte Ikea.
Gabriella Huss på K2 Search har fem råd till chefer som kört fast i karriären. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Ledarna

Ta dig förbi hindren i din chefskarriär

Den klassiska karriärtrappan är raserad. En ny typ av chefskarriär tar form – med ökad risk att uppleva att man har kört fast. ”Viktigast för att ta sig vidare då är självkännedom”, säger chefsrekryteringsexperten Gabriella Huss.
sakersage
Kommunikation

3 gånger chefen ska vara tyst under ett möte

Att vara chef innebär att du måste behärska konsten att veta när du ska driva ett möte framåt – och när det är bäst att vara tyst och släppa fram andra. Här är några råd för att lyckas!
axfoodlouise
Teamutveckling

Matjätten ökade mångfalden – med hjälp av algoritmer

Från högar av ansökningar i butikerna till centraliserad rekrytering med algo­ritmer.

inflytande
Arbetsmiljö

Undersökning: Så stort inflytande har kollegerna – i våra liv

Känns det som att jobbet styr ditt liv? En undersökning visar nu att bara familj och vänner har större inflytande än kollegerna.
utanfor
Teamutveckling

Rädd att lämna någon på jobbet utanför – inför ”schysstombud”

Syften med den gemensamma AW:n är att få ihop gruppen – men risken är ändå stor att någon medarbetare känner sig utanför. Därför inför mediebyrån Oh My en ny roll på företaget: Ett ”schysstombud”. 
Erik Sundqvist på Michelin ringar in och lyfter sitt ledarskap med en Executive MBA på Stockholms universitet. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Nya metoder får ledarskapet att skjuta fart

Erik Sundqvist ringar in och lyfter sitt ledarskap med nya verktyg och kunskaper. Fyra lärdomar har varit extra användbara.

es2
Krönikor

Cissi Elwin: Jag kunde inte hålla tårarna borta

Cissi Elwin skriver vad företag kan göra för att minska segregationen i samhället.