katarina-3-2

Ny bok: 11 krav att ställa på jobbet – nu

Ledare är för dåliga på att ställa krav på sina medarbetare. Följ elva tips från Sveriges ledande hjärnforskare och börja ställ krav. Nu.

Håll alltid tiden och ta itu med obehagligheter direkt. Det är två av de viktigaste reglerna som bör gälla på alla arbetsplatser enligt författarna Katarina Gospic och Stefan Falk.

I deras bok ‘Neuroledarskap – Effektivt ledarskap byggt på hjärnforskning och beprövade metoder’ skriver de om elva, så kallade, spelregler. Det vill säga regler och beteenden som både ledare och medarbetare måste använda på jobbet för att skapa den bästa möjliga arbetsmiljön.

Om författarna

Stefan Falk

Resultat- och utvecklingshandledare för chefer inom näringslivet, elittränare och idrottsutövare. Bakgrund på McKinsey & Company och som ledare inom större företag.

Katarina Gospic
Hjärnforskare, författare, fysiolog, läkare, företagare, konsult och föreläsare.

Källa: Natur och kultur

1. Håll alla tider och löften. Utan undantag. Det skapar goda vanor som kommer att smitta av sig och dina medarbetare kommer att uppfatta det som att du respekterar dem.

 2. Leverera kompletta arbetsresultat. En övning i att våga granska dig själv – vilket i sin tur blir en övning i känsloreglering och självmedvetenhet.

3. Tolerera inte slöseri. Nu snackar vi inte främst pengar utan något ännu mer värdefullt – tid. Ställ krav, och våga ta snacket om någon inte lever upp till dem.

4. Håll dig till fakta. Känslor och ego i all ära, men låt dem inte styra för mycket. Det gör dig irrationell. Genom att öva dig på att se fakta och lägga känslor och ego åt sidan kommer du fatta mer objektiva beslut.

5. Kvittera alltid nyttan för andra. I princip alla arbetsuppgifter i en organisation syftar till att möjliggöra för någon anna att utföra sitt arbete. Uppmärksamma därför andra på att arbetsplatsen är en helhet. Så, återigen: Lägg egot åt sidan och skapa värde för andra. Detta i sig skapar både belöning och positiva spiraler.

6. Tillämpa meritokrati. Vad är då meritokrati? Jo, något så enkelt som att det är kvaliteten på vad en person tillför i en viss situation som ska avgöra om hen ska bli belönad eller få inflytande över beslut till exempel.

7. Välj dina ord med omsorg. Var alltid artig och vänlig. Alla kan ha en dålig dag, även chefen, men låt inte detta gå ut över dina medarbetare och kollegor.

8. Härma dem som kan. Upprepning: lägg ditt ego åt sidan. Våga dela med dig av din kunskap – och när du inte kan någonting. Det kan lyfta en hel organisation både kunskaps- och samarbetsmässigt.

9. Ha ett utvecklingsmål om dagen. Att ha ett mål om dagen – och klara det – triggar striatum, (en del av hjärnan) som då skickar belöningssignaler. Ett motiverande och viktigt inslag som hjälper dig att jobba mot långsiktiga mål.

10. Ta fasta på det som avviker från din uppfattning. Vi söker alltid efter information som bekräftar vår uppfattning. Gör tvärtom och det kommer att utmana dig att ta reda på mer om det du uppfattar som obekant och obehagligt.

11. Ta itu med obehagligheter. En av de viktigaste sakerna du kan göra för din organisation. Genom att ta tag i sådant du tycker är obehagligt utmanar du den delen av hjärnan som skriker ‘fly eller fläkta!’. Blir det en vana kommer också utveckling att bli en naturlig del av din vardag.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

apollo
Digital HR

Bommade igen sista butiken – så blev Apollo digitala

Digitaliseringen har inneburit att de traditionella charterbolagen befinner sig på en helt ny marknad. Apollo är mitte uppe i en anpassning till den nya verkligheten – och djupt involverade i det arbetet är HR-avdelningen. 
Thomas von Koch, vd EQT.
Annonssamarbete Chef + Vinnova

EQTs vd: ”Kulturförändring är det svåra”

”Den stora utmaningen nu, det man totalt underskattar, är företagskultur och ledningskultur”, menar Thomas von Koch, vd för EQT.

tanketid
Hälsa

Här får medarbetarna 4 timmar – enbart till reflektion

Ledningsgruppen på Youcall avsatte fyra timmar i veckan åt reflektion. Redan efter tre veckor gav det resultat. De blev mer harmoniska och fick lika mycket eller mer gjort. Nu släpper Tony Nilsson loss hela företagets tankekraft.
vinst
Mångfald

De gick från 2 kvinnliga chefer – till 55 procent

Stamnät, elförsörjning, infrastruktur – av tradition en mansdominerad sektor. Ändå har Svenska Kraftnät lyckats närma sig en jämn köns­fördelning.

gratismat
Arbetsmiljö

Gratis mat på jobbet – en stressfälla för personalen

Fria måltider på jobbet. En dröm för många – men nu varnar stressexperter om att kontorskulturen kan drabba medarbetarnas och chefernas hälsa.
forgifta
Arbetsmiljö

5 saker som förgiftar stämningen på jobbet

Det är låg stämning bland medarbetarna – utan att du som chef förstår varför. Då kan du behöva kolla upp om det finns faktorer i er jobbkultur som förgiftar miljön.
domstol2
Annonssamarbete Chef + CSN

Dom i USA får fler svenskar att betala sina studielån

En fällande dom i Kalifornien har banat vägen. CSN får nu allt fler svenskar i USA att betala på sina studieskulder. ”Nu vet man att CSN vinner om vi går till domstol”, säger verksjuristen Helena Fällman.
aktivitet
Personlig effektivitet

4 punkter: Det här krävs för att få produktiva medarbetare

Vill du ha produktiva medarbetare? Då finns det fyra punkter som är extra effektiva om ni vill testa aktivitetsbaserade kontor, visar en svensk studie.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden