trend-2
Fjärrstyrda företag är en trend vi kommer få se mer av 2016. Foto: Jon Ottosson/Unsplash

Fyra jobbtrender 2016

Lika säkert som att julen snart är här är att jobbåret 2016 drar igång strax efter den. Det här är vad du kommer att komma tillbaka till efter din ledighet.

Det är inte längre storföretagen som sätter trenderna – det menar Fastcompany som har listat några av nästa års troliga företeelser på våra arbetsplatser.

Istället gror fröna till det nya på de mindre företagen, eller rentav i frilansvärlden.

Den som inte är anställd utan sin egen behöver ju ofta hålla sig dubbelt uppdaterade så mycket som andra, för att kunna framstå som en attraktiv uppdragstagare.

Här är fyra trender som väntas sätta jobbagendan för 2016:

Läs också: Trenden med sex timmars arbetsdag fortsätter

Fjärrstyrt i första hand
Många är de Skype-möten som har hållits under de senaste åren men 2016 förutspås bli året då de från början mobilt uppbyggda arbetsplatserna – med olika team på olika platser knutna till varandra – slår igenom på riktigt. ”Remote first”, istället för ”remote friendly”, för att använda ursprungsuttrycket. Här finns flera fördelar – ett exempel hittas redan i själva uppbyggnaden av en fjärrstyrd organisationsstruktur, där en undersökning visar att en onlinerekrytering i snitt tar tre dagar att genomföra, jämfört med en klassisk rekrytering som snittar på 43 dagar.

Mindre Powerpoint, mer video
En glad nyhet för alla som drabbas av akut sömnbehov så fort de ser filändelsen ppt. För inte bara medieföretag kommer att satsa på rörligt nästa år enligt Fastcompany – även vad gäller interna presentationer ersätts Powerpoints snart 15-åriga regim av mer film som blir allt lättare att producera.

Nya förväntningar på ledarskap
Allt mindre hierarkiska företagsstrukturer (se också punkten om fjärrstyrda företag ovan) ställer ökade krav på chefer att fungera som inspiratörer och goda samarbetspartners. Mindre mätbara mål och mer systematiserad feedback är ett annat sätt att sammanfatta det hela. Gäller på alla nivåer och även bland företagsjättarna.

Läs också: Trend: låt nya jobbet hitta dig

Mer fokus på användbarhet internt
Externt, riktat mot kund eller konsument, har det länge ansetts viktigt att implementera användbarhet och tillgänglighet i design av olika produkter. Nu flyttar den ambitionen också in internt på arbetsplatsen. Att lägga tid på att tänka igenom användbarheten för HR-verktyg, it-system och annat vi använder oss av i våra jobb kan generera mycket – i form av gladare och mer effektiva medarbetare.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

digi-2
Arbetsmiljö

Så kan chefen minska den digitala stressen

Fler än sex av tio chefer blir stressade och frustrerade av nya digitala verktyg på jobbet, enligt en ny Sifoundersökning. Men lösningen kan vara närmare än de tror. Här är generalfelet många gör när de ska ställa om.

Christina Forsberg, CSN. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + CSN

Christina Forsberg: CSN möjliggör drömmar

Studiestödet måste säkras – för nya generationer, längre arbetsliv och ständigt lärande. CSN:s generaldirektör Christina Forsberg berättar om hur hon leder arbetet med att möjliggöra livsdrömmar.

chefnallen
Arbetsmiljö

Så blir du snäll och lönsam som chef

Forskningen talar sitt tydliga språk: Det snälla ledarskapet lönar sig. Emma Seppälä, doktor i psykologi och aktuell med boken The happiness track, och professor Kim Cameron, ger dig här fyra nycklar till hur du som chef skapar en positiv företagskultur.
hanterakollega
Arbetsmiljö

5 tips: Hantera kollegan – som alltid skyller ifrån sig

Vissa personer känner att de har hela världen emot sig. Så här gör du som chef för att vända klagomålen till något som är positivt för hela arbetsgruppen.
passivchef
Arbetsmiljö

Därför är passiva chefer skadliga

Ny forskning lyfter fram ”låt gå”-chefen som den mest skadliga. Här är skälen till varför du vill undvika ledarstilen.

julenspotify
Arbetsmiljö

Spotify: Nu skrotar vi helgdagar

Är julen inte så viktig för dig? Då kan du i stället vara ledig en annan helgdag – om du jobbar på Spotify. Eftersom det finns 90 nationaliteter i företaget tror Spotify på större flexibilitet.

tholin-henrik_sandstrom2
Annonssamarbete Chef + Simployer (Tholin & Larsson)

3 frågor som avslöjar hål i en kompetensstrategi

Kompetensbrist är en växande dold kostnad i svenska företag. Hög tid att skaffa kontroll över situationen. Att ställa tre frågor är en bra början
utbranning
Arbetsmiljö

Chefspsykologen: 7 tips för att undvika utbränning

Hösten är en tuff månad på många arbetsplatser. Antalet stressrelaterade sjukdomar ökar också i oktober, visar statistik. Så här ska du agera för att inte gå in i väggen.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden