Negin Azimi och boken Kämpa smart och dröm stort

Entreprenören Negin Azimi, 22: ”Kämpa smart, inte hårt”

Negin Azimi har drivit företag sedan hon var 16 och är bland annat världens yngsta TEDx-arrangör. I boken Kämpa smart och dröm stort delar hon med sig av sina bästa tips om hur du håller som entreprenör och ledare.

Vilka unika insikter om ledarskap kan du som 22-­åring för­medla till äldre generationer?
”Motgångar under min uppväxt, som mobbning, en jobbig skolgång och utbrändhet vid 18 års ålder, har lärt mig självledarskap. Tidigare ville jag rädda allt och alla, men i dag har jag insett att så länge jag räddar mig själv kommer det att sprida sig till min omgivning, som i sin tur kan ta upp positiva beteenden. Boken handlar om att kämpa smart och inte hårt. Jag vänder mig till läsare i alla åldrar eftersom jag tror att det är viktigt med insikten att ens mindset inte är kopplat till ålder eller erfarenhet.”

Vad tänker du som ung ledare kring utvecklingen inom ledarskap?
”Framtidens ledarskap är att inse värdet av att gräva i sig själv, ta tag i det som är jobbigt och granska sina egna beteenden. Förra året gick jag en ledarskapsutbildning där vi arbetade med att identifiera våra egna värderingar. Om vi styr våra verksamheter utifrån våra värderingar kommer det att leda till en otrolig miljö. Yngre generationer vill ha ett syfte med det de gör och jag tror att ledarskap blir allt mer luststyrt.”

Varifrån kommer dina drivkrafter?
”Från orättvisorna jag upplevt. Jag flydde hit från Iran och växte upp med utanförskap och sorgen över att min mamma aldrig fick den karriär hon förtjänade som utbildad arkitekt och konstnär. Jag vill ge tillbaka till henne och mammas målningar är en central del av min bok. Det är också att bli så självständig som möjligt. Jag vill visa att allt går om man vill, men att det gäller att tänka lite annorlunda och utan­för mall­arna.”

siduripolihurdulyckasienvitvarld

Läs också: ”Hur du lyckas i en vit värld” – entreprenören Siduri Polis 10 principer

4_risker_1800
Upskill

4 risker med chefers bristande kompetens­utveckling

Kompetenta ledare ger friska och motiverade medarbetare. Dessutom leder bra chefer till hög lönsamhet. Trots detta är det svårt för chefer att få tid och budget för upskill.