musk12

En vanlig arbetsdag ut för Elon Musk – så ser den ut: ”Läser aldrig mejl”

Han skyr mejlkorgen, slarvar med maten och jobbar upp till 100 timmar i veckan. Så här ser en vanlig arbetsdag ut för Tesla-grundaren Elon Musk.

Chef har tidigare skrivit om Elon Musk, entreprenören bakom bilmärket Tesla, som hade ett sällsynt omvälvande år i fjol. Twitterbråkade han inte med dykare i Thailand satt han i poddinspelningar och rökte på.

Men hur ser hans arbetsdagar egentligen ut? Enligt Business Insider, som kartlade vd:ns liv grundligt för två år sedan, jobbar Musk upp till 100 timmar per vecka. Dagarna fyller han med dessa punkter:

  • Lite sömn

Elon Musk är ingen storsovare. När han sovit sina 6 timmar är det dags att gå upp – ofta kring 7-tiden på morgonen.

elona1

Läs också: Elon Musks största snedsteg under 2018

  • Skippar frukost

Nej, frukost är inget för superentreprenören. En snabb dusch bockar han av innan han åker till jobbet.

  • Jobbar mellan 85-100 timmar per vecka

För att hinna med båda sina företag Tesla och SpaceX delar han upp tiden. Han lägger ungefär 40 timmar/vecka per vecka på varje företag. En vanlig arbetsvecka i Sverige med andra ord. Fast dubbelt upp.

  • Jobbar i 5-minutersperioder

Elon Musk har en metod där han jobbar i korta, men intensiva fokusperioder. Genom att dela upp arbetsdagen 5 minuter åt gången hinner han med sitt ingenjörsskap.

musken-2

Läs också: Elon Musks 5 råd till personalen: ”Lämna dåliga möten”

  • Gör sig okontaktbar

För att kunna jobba ostört har han skaffat sig en obskyr mejladress som få känner till. Han är också dålig på att svara i telefon.

  • Måltider äts under möten

Under arbetsdagarna är mat endast ett sätt för Elon Musk att fylla på med energi. Därför äter han snabbt och gärna samtidigt som han har ett möte för att kunna tidsoptimera. På kvällarna däremot äter han gärna längre middagar.

  • Vilar med böcker och träning

För att koppla bort jobbet läser han böcker – främst Sagan Ringen eller biografier över historiska personer som presidenter eller Albert Einstein. Minst en gång i veckan tar han sig även till gymmet för att fylla på med ny energi.

Men även om det är ett fascinerande sätt att lägga upp sina arbetsdagar på är det frågan om det här är ett upplägg att kopiera för andra chefer?

musken

Läs också: Elon Musks vilda upplägg – kan få 0 kr i lön

Relaterade artiklar

lifehacks
Beslutsfattande

Psykologiska life-hacks som chefer kan dra nytta av

Psykologen och Chefboken-redaktören Björn Hedensjö har skrivit en bok om det han själv hade velat veta som chef. I Helikopterfaktorn beskriver han 76 verktyg från psykologin.
Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Annonssamarbete Chef + Office Management

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som krävs för att lyckas med framtidens digitala möten.
spara-2
Beslutsfattande

Undersökning: Det här krävs för att behålla duktiga chefer

Möjlighet till kompetensutveckling – det är ett av kraven som arbetsgivaren måste leva upp till om de ska behålla duktiga chefer, visar en Sifo-undersökning.
froskning
Beslutsfattande

Hur bra är en UGL – egentligen?

Ledarskapsutbildningarna UGL och UL tillhör Sveriges mest populära, och gör också i de flesta fall chefen till en bättre ledare. Det visar en ny utvärdering av Karolinska Institutet. Men många riskerar att slarva bort resultatet genom dålig uppföljning.