En bra chef – viktigaste skälet för att trivas på jobbet

Att bra ledarskap är viktigt för trivseln på jobbet slår en ny undersökning fast.

Arbetsmiljö
Publicerad

Varje år presenterar analysföretaget Netigate sin stora medarbetarundersökning. I år har man intervjuat 10 000 personer från 91 organisationer för att kartlägga hur de trivs på jobbet. Och det är en positiv läsning för svenska företag.

Hela 7 av 10 har en positiv bild av sin arbetsgivare och en stor andel skulle rekommendera arbetsgivaren till andra. Vilket ledarskap som praktiseras på arbetsplatsen är också viktigt.

Enligt undersökningen är förtroendet för sin närmsta chef det som har störst påverkan på hur vi trivs på jobbet. Om en chef lyckas motivera medarbetarna är det större chans att företaget kan behålla kompetent arbetskraft.

Förutom ledarskapet är en god psykisk arbetsmiljö och möjlighet till kompetensutveckling två faktorer som styr hur motiverade medarbetarna är på jobbet, visar undersökningen.

Om undersökningen: Totalt svarade 9 617 svenska medarbetare på undersökningen. 61 procent var män och 39 procent var kvinnor där en majoritet har varit anställd 1-3 år på sin nuvarande arbetsplats.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden