no-technology-chefboken-digital-minimalism

Digital minimalism ger dig kontroll över din tid

Ny teknik är i sig varken bra eller dålig, men för många har skärmanvändandet blivit något som försämrar livet snarare än tvärtom. Det ställer sig i vägen för lugn, fokus, glädje och sunt beslutsfattande — allt nödvändiga delar av ett framgångsrikt chefsskap, både på och utanför jobbet.

Cal Newport, professor i systemvetenskap vid Georgetown University, har kallats den ”nya teknikens Marie Kondo”. I sin färska och hyllade bok ”Digital Minimalism” presenterar han en filosofi för hur man ska förhålla sig till ny teknik — och mängder med konkreta tips för hur man blir en digital minimalist.

Vad exakt handlar ”Digital minimalism” om?

Om hur vi påverkas av ny teknik och hur du kan göra för att ta tillbaka kontrollen över din tid och ditt beslutsfattande. Och tipsen går långt djupare än standardförslag som att slå av notifieringar i mobilen. Om du vill ta tillbaka kontrollen över din uppmärksamhet finns i boken ett 30-dagarsprogram för digital storstädning — och för att genast implementera digital minimalism i ditt liv.

Varför ska chefer läsa boken?

Boken är väldigt väl underbyggd och innehåller starka argument för författarens tes. Där finns till exempel en otroligt intressant genomgång av de psykologiska mekanismer som nätjättarna utnyttjar för att fjättra oss vid våra skärmar, och vilka effekter det får. Dessutom är den verkligen fullspäckad med konkreta och matnyttiga tips för hur man ska gå tillväga för att bryta det här greppet på riktigt.

Vill du läsa Digital Minimalism? Gör det på 19 minuter med Chefboken!

Vad kan det handla om för konkreta tips?

Hela storyn hittar du som vanligt i Chefboken. Men det är inte så enkelt som att bara göra en ”digital detox” och lägga undan mobilen. Författaren argumenterar faktiskt övertygande om att du har mer nytta av den nya tekniken om du använder den på ett medvetet sätt, än på det slentrianmässiga sätt många av oss använder den idag. Ett ganska drastiskt förslag är att låta verklig konversation vid fysiska möten ersätta den sociala medier-baserade. Ett steg där är att aldrig klicka ”gilla” på Facebook eller andra sociala medier. Och inte heller skriva några kommentarer, inte ens ett ”grattis” eller ”cool!”. 

Lever författaren som han lär?

Ja, han börjar med att berätta att han själv alltid varit en naturlig digital minimalist. Till skillnad från nästan alla andra i sin generation har han till exempel aldrig haft ett sociala medier-konto. Sina insikter om hur otroligt starkt vi påverkas av skärmar i våra liv har han istället fått i mötet med andra. Bland annat i sitt arbete med en tidigare bok — ”Deep Work” — om metoder för fokuserat arbete.

Om du är nyfiken så kan du lyssna till Newports TED-talk från 2016 här.

Är den här boken relevant för alla chefer?

Ja, det är en bok för alla chefer. Oavsett vilken nivå du befinner dig på i din organisation finns gott om handfasta och användbara verktyg.

Vad inspirerade dig mest?

Jag tror att det är just idén om att tekniken i sig inte är problemet, utan att ett medvetet användande kan ge enorma fördelar.

Nyfiken på digital minimalism?

Prova Chefboken och läs Cal Newports bok på bara 19 minuter! Med Chefboken får du noga utvald och sammanfattad ledarskapsläsning. Dessutom finns över 100 redan sammanfattade titlar i det digitala biblioteket. Chefboken får dig att ligga i framkant med nya metoder, idéer och trender inom ledarskap. Lyssna eller läs på bara 19 minuter!

Med Chefboken får du:

  • Tidsbesparande sammanfattningar
  • Tillgång till Chefbokens digitala bibliotek med över 100 titlar
  • Rabatt på hela boken via Adlibris
Prova 3 nr för 199 kr!

Relaterade artiklar

energi1
Hälsa

Lista: 13 sätt att få ny energi

I nya boken Reload tipsar tankeläsaren, föreläsaren och författaren Henrik Fexeus och Chefs före detta chefredaktör Catharina Enblad om olika tekniker för återhämtning.

En enkel operation gör skillnad i barns liv – och ny stolthet på jobbet, menar Martin Forsling, vd på Bontouch. Foto: Operation Smile, Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Operation Smile

Nya leenden ger stolthet på jobbet

Martin Forslings dotter föddes med läpp-, käk-, gomspalt.
Det blev starten på ett samarbete med hjälporganisationen Operation Smile.
I dag har hans företag Bontouch hjälpt 500 barn.

Djupsömn skyddar hjärnan mot känslomässig stress.
Hälsa

Ny forskning: Sov gott – lindra din ångest

En sömnlös natt kan höja den känslomässiga stressnivån med så mycket som 30 procent. Samtidigt kan djupsömn mildra ångestsymtom. Det visar en ny amerikansk studie.
Lugn kvinna till vänster, två datorer till höger
Arbetsmiljö

4-dagarsvecka ökade Microsofts produktivitet

Microsofts Japan-kontor gav personalen ledigt varje fredag under augusti med bibehållen lön. Resultatet? Lyckligare medarbetare, effektivare möten och högre produktivitet.
Kvinna med vitt hår som står i höstlöven
Hälsa

Optimism – skyddar mot stress och ger högre lön

En krockkudde mot stress. Finns det? Jo, faktiskt. Allt mer forskning visar att optimism spelar en avgörande roll för din förmåga att hantera effekterna av ditt höga tempo – och dessutom gör dig bättre på ditt jobb. 
En person med långt hår som står framför en mängd klockor
Hälsa

5 strategier – när allt bara är för mycket

Det är lätt att känna sig överväldigad när komplicerade uppgifter och olika åtaganden sköljer över en i ett aldrig sinande flöde. Såhär handskas du med känslan av att inte räcka till.
Lena Ahlin lyfter fram respekt och ärlighet som viktigt för lyckade rekryteringar. Foto: Pavel Koubek
Annonssamarbete Chef + Consensus

Landa nya stjärnor med respektfull rekrytering

97 procent av de som rekryteras jobbar kvar efter tre år.   En viktig förklaring till den succén stavas respekt, menar rekryteringsföretaget Consensus. ”Ytterst handlar det om människor och deras framtid. Då är det väldigt viktigt att vara noggrann”, säger Lena Ahlin.
underso%cc%88kningen-pensionen-till-webben-02
Hälsa

Chefer längtar till pensionen

En majoritet av cheferna i Chefs undersökning ser fram emot pensionen. Betydligt färre har konkreta planer kring hur och när de vill lämna arbetslivet. Det finns också oro över hälsa, ekonomi och sysslolöshet, men de flesta känner ändå tillförsikt.