Person som ser glad ut efter lyckad jobbintervju

Det bästa svaret på intervjufrågan ”Vilka är dina styrkor?”

Det är en av de vanligaste frågorna under en jobbintervju. Men vad ska du svara? Här är vad rekryterarna och cheferna själva vill att du säger för att få jobbet.

Att berätta vad du är bra på hör till en av de vanligaste uppgifterna under en jobbintervju. Självklart är det första du ska göra en kartläggning över dina positiva förmågor så att du har koll, men vad ska man sedan egentligen säga? Vilka områden är smartast att ta upp?

Företaget NetQuote har frågat rekryterare och chefer vad de helst vill höra. I en artikel i FastCompany beskrivs de fem bästa styrkorna du kan ha enligt undersökningen:

”Jag är en bra problemlösare”
Problemlösning är en förmåga som 42 procent av rekryterarna satte på sin topplista över bästa svaren. Att kunna lösa problem och situationer som dyker upp är åtråvärt i de flesta organisationer, oavsett bransch.

”Att nämna problemlösning tyder på att en kandidat även har andra förmågor, som kritiskt och strategiskt tänkande samt ledaregenskaper”, säger Rita Murphy på NetQuote.

Ge exempel på problem du löst, till exempel ”Efter att ha haft problem med att många slutade på vårt jobb, har det medarbetarprogram jag initierade gjort att 95 procent stannar kvar i längre än tre år”.

”Jag är bra på att kommunicera”
Att vara skicklig på kommunikation kan ha avgörande betydelse för ditt jobbsökande. 32 procent av rekryterarna valde kommunikation som den absolut viktigaste styrkan hos kandidaterna.

”Kommunikation innebär inte bara att kunna samtala och prata, utan visar också din förmåga att leda, ge feedback och be om hjälp”, säger Murphy. ”Att behärska olika metoder för kommunikation visar också på emotionell intelligens”.

Jobbintervju

Läs också: 10 oskrivna regler på jobbintervjun du kan bryta

”Jag är bra på att planera”
30 procent av rekryterarna sa att tidsplanering var en önskvärd kompetens hos en jobbkandidat. ”Att kunna planera sin tid handlar inte bara om att göra sina uppgifter innan deadline”, säger Murphy. ”En arbetsgivare bryr sig också om hur du spenderar tiden fram till dess”.

Visa din styrka inom området genom att berätta om hur du prioriterar ditt dagliga arbete.

”Ett annat sätt att tydliggöra att du är bra på att planera din tid är att visa att du har en bra balans mellan jobb och fritid.”

”Jag är ärlig”
I en tid då transparens blir mer och mer värdefullt är ärlighet en viktig förmåga i alla positioner inom ett företag. 21 procent av rekryterarna ser ärlighet som en eftertraktad styrka hos jobbkandidaten.

”Arbetsgivaren vill kunna lita på dig”, säger Murphy.

För att ge exempel på din ärlighet kan du berätta om ett misstag du gjort, och hur du löste det. ”Rekryteraren får då exempel på kandidatens förmåga att hantera svåra situationer, och hör att den är ärlig med att hen kan begå fel och lära sig av det.”

intervjufraga

Läs också: Här är svaret på den svåraste intervjufrågan

”Jag är målinriktad”
Att vara beslutsam och veta vad man vill är den sista styrkan på chefernas 5 i topp-lista. 20 procent av de som rekryterar säger att det är viktigt.

”Beslutsamhet visar att den som söker jobbet vet vad den letar efter i sin nästa roll och framöver.”

Ge exempel på att du är målinriktad genom att berätta var du ser dig själv i framtiden.

”De söker efter någon som har framtidsplaner som den jobbar mot”.

intervju-7

Läs också: 5 ärliga svar som garanterat gör succé på jobbintervjun

projektledarprogrammet_600
Utbildning i flera format

Projektledarprogrammet

Verksamheter organiserar sig alltmer i projekt och tillfälliga team. Att leda ett projekt från start till mål är därför en kompetens i sig. Det krävs ledarskap, ett strukturerat arbetssätt och verktyg för att gå från ord till handling.

Relaterade artiklar

karriarprofilwebb
Karriär

Daniel Forss: ”Jag började så långt ner man kan komma”

Daniel Forss är bondsonen som blev dagligvarustjärna som blev fastighets-vd. ”Jag har alltid velat ligga steget före”, säger han. 

Psykologen Agnes Mellstrand samt bild på nöjda medarbetare.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 saker alla chefer borde göra – innan stressen blir farlig

Åtta av tio upplever hög stress på jobbet, men all stress är inte dålig. Så vad kan du som chef göra för att medarbetarna (och du själv) ska slippa brytas ner av negativ stress? Här får du psykologens bästa råd.
David Ståhlberg och Johan Eriksson har grundat Chapter X, som utbildar i entreprenör- och intraprenörskap.
Karriär

Webinar: Så vässar du dina karriärmöjligheter

Video + Text

Kört fast i karriären? Att gå vidare och utveckla nya idéer behöver inte vara svårt, säger Johan Eriksson, utvecklings­­- och innovationsexpert hos Google. ”Det krävs inga speciella egenskaper. Hjärnan är plastisk och vi kan alla göra val. Det som krävs är en vilja och nyfikenhet.”

Person som vaskar fram en gyllene person ur sand.
Karriär

Chefs undersökning: Ont om guldkorn vid rekryteringar

Inte bara svårt att rekrytera, utan mycket svårt. En femtedel av Sveriges chefer tycker att det är närmast omöjligt att hitta rätt kandidat. Det visar Chefs undersökning. Samtidigt har covid-19-pandemin fört med sig nya sätt att komma framåt med rekryteringen.

Byggarbetare som arbetar
Karriär

Kompetensexperten om utmaningarna för byggbranschen

Saknas: Över 10 000 nya medarbetare – om året. Byggbranschen skriker efter folk och ser förändringar i utbildningssystemen som ett sätt att säkra kompetensförsörjningen. Samtidigt finns massor för enskilda chefer att göra här och nu. Det menar Elin Kebert på Byggföretagen.

serdilwebb
Karriär

Högtryck efter pandemin för djursjukhuschefen

När fler skaffar husdjur får Serdil Öcmaz mer att göra på jobbet. Rollen som Sverigechef på snabbväxande djursjukhuskedjan Anicura är senaste utmaningen i en karriär som kretsat kring samhällsnytta. Att bygga och skapa struktur är min grej”, säger hon. 

Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Annonssamarbete Chef + Office Management

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som krävs för att lyckas med framtidens digitala möten.
Man som byter jobb
Karriär

Fyra av tio tjänstemän vill byta jobb

Går du i tankarna att byta jobb? Då är du inte ensam. Drygt fyra av tio privatanställda är sugna på att byta arbete eller arbetsgivare och det är kvinnorna som trivs sämre på sin nuvarande arbetsplats.