Person som ser glad ut efter lyckad jobbintervju

Det bästa svaret på intervjufrågan ”Vilka är dina styrkor?”

Det är en av de vanligaste frågorna under en jobbintervju. Men vad ska du svara? Här är vad rekryterarna och cheferna själva vill att du säger för att få jobbet.

Att berätta vad du är bra på hör till en av de vanligaste uppgifterna under en jobbintervju. Självklart är det första du ska göra en kartläggning över dina positiva förmågor så att du har koll, men vad ska man sedan egentligen säga? Vilka områden är smartast att ta upp?

Företaget NetQuote har frågat rekryterare och chefer vad de helst vill höra. I en artikel i FastCompany beskrivs de fem bästa styrkorna du kan ha enligt undersökningen:

”Jag är en bra problemlösare”
Problemlösning är en förmåga som 42 procent av rekryterarna satte på sin topplista över bästa svaren. Att kunna lösa problem och situationer som dyker upp är åtråvärt i de flesta organisationer, oavsett bransch.

”Att nämna problemlösning tyder på att en kandidat även har andra förmågor, som kritiskt och strategiskt tänkande samt ledaregenskaper”, säger Rita Murphy på NetQuote.

Ge exempel på problem du löst, till exempel ”Efter att ha haft problem med att många slutade på vårt jobb, har det medarbetarprogram jag initierade gjort att 95 procent stannar kvar i längre än tre år”.

”Jag är bra på att kommunicera”
Att vara skicklig på kommunikation kan ha avgörande betydelse för ditt jobbsökande. 32 procent av rekryterarna valde kommunikation som den absolut viktigaste styrkan hos kandidaterna.

”Kommunikation innebär inte bara att kunna samtala och prata, utan visar också din förmåga att leda, ge feedback och be om hjälp”, säger Murphy. ”Att behärska olika metoder för kommunikation visar också på emotionell intelligens”.

Jobbintervju

Läs också: 10 oskrivna regler på jobbintervjun du kan bryta

”Jag är bra på att planera”
30 procent av rekryterarna sa att tidsplanering var en önskvärd kompetens hos en jobbkandidat. ”Att kunna planera sin tid handlar inte bara om att göra sina uppgifter innan deadline”, säger Murphy. ”En arbetsgivare bryr sig också om hur du spenderar tiden fram till dess”.

Visa din styrka inom området genom att berätta om hur du prioriterar ditt dagliga arbete.

”Ett annat sätt att tydliggöra att du är bra på att planera din tid är att visa att du har en bra balans mellan jobb och fritid.”

”Jag är ärlig”
I en tid då transparens blir mer och mer värdefullt är ärlighet en viktig förmåga i alla positioner inom ett företag. 21 procent av rekryterarna ser ärlighet som en eftertraktad styrka hos jobbkandidaten.

”Arbetsgivaren vill kunna lita på dig”, säger Murphy.

För att ge exempel på din ärlighet kan du berätta om ett misstag du gjort, och hur du löste det. ”Rekryteraren får då exempel på kandidatens förmåga att hantera svåra situationer, och hör att den är ärlig med att hen kan begå fel och lära sig av det.”

intervjufraga

Läs också: Här är svaret på den svåraste intervjufrågan

”Jag är målinriktad”
Att vara beslutsam och veta vad man vill är den sista styrkan på chefernas 5 i topp-lista. 20 procent av de som rekryterar säger att det är viktigt.

”Beslutsamhet visar att den som söker jobbet vet vad den letar efter i sin nästa roll och framöver.”

Ge exempel på att du är målinriktad genom att berätta var du ser dig själv i framtiden.

”De söker efter någon som har framtidsplaner som den jobbar mot”.

intervju-7

Läs också: 5 ärliga svar som garanterat gör succé på jobbintervjun

Relaterade artiklar

Anna Wikland till vänster. Bild på leende kvinna vid skrivbord till höger.
Karriär

Så ska Google lyfta kvinnliga entreprenörer

Nu går Google i spetsen för att förbättra kvinnors förutsättningar genom initiativet #WeStart.
”En insats som känns självklar och viktig”, säger Googles Sverigechef Anna Wikland.

Helena Martini, HR-chef på fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, ser hälsokontroller för medarbetare som en investering. Foto: Christoffer Edling
Annonssamarbete Chef + Werlabs

Enkelt hälsotest lyfter prestationer på jobbet

”Det är att visa omtänksamhet i handling”, säger Helena Martini, HR-chef på Atrium Ljungberg, om den hälsokontroll som har blivit ett viktigt redskap och en uppskattad del av arbetet med hållbara medarbetare.

En kvinna med långt mörkt hår tittar sig i spegeln. Vid hennes ansikte finns rosa hjärtan.
Karriär

Tre tips - så förhindrar du narcissister att skada din arbetsplats

Narcissister tar sig till höga positioner snabbare än andra. Det visar en ny italiensk studie.

Fotografi av Viktor Svensson son står i en trappa.
Karriär

Från reporter till vd och koncernchef

Börs-vd:ar är också människor. Hierarkiernas ofta illusoriska makt blev en aha-upplevelse för Viktor Svensson, som gjort karriär av att tänka nytt.

Illustration med en dator som går sönder och en frustrerad medarbetare.
Karriär

Då är äldre medarbetares kunskap avgörande

Det moderna samhällets sårbarhet för cyberattacker blir alltmer uppenbar. I sådana lägen blir äldre medarbetares kunskap i att kunna hålla igång verksamheten manuellt avgörande.

Cilla Benkö i röd tröja och mot en vit bakgrund.
Karriär

Cilla Benkö: Jag har en snabb hjärna

Precis som många andra chefer brottas Sveriges Radios vd Cilla Benkö med hur det nya arbetslivet ska se ut.

”Vi får inte fastna i lösningar som blir bra för en enskild individ. Vi måste tänka på företaget”, säger hon i nya avsnittet av ledarskapspodden Chef Dilemma, där hon diskuterar ledarskap med Cissi Elwin.

Med ett verktyg för strukturerad och tydlig feedback har Johan Isacsson på Skandia lyft sitt team rejält.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Han hittade succémetoden för bättre ledarskap

Glada medarbetare, hög kundnöjdhet och dubblad försäljning. Möt chefen som ser sina medarbetare som Formel 1-förare och regelbundet tar in dem i depån.

Fyra högar med guldmynt mot en rosa bakgrund.
Karriär

Här är jobben med högst månadslön

Funderar du på vilka jobb som ger mest i plånboken? Då kan du spana in SCB:s  lista på yrken som är bäst betalda i Sverige.