arligasvar

5 ärliga svar som garanterat gör succé på jobbintervjun

Varje jobbintervju innehåller ett par kritiska frågor som kan vara svåra att besvara på stående fot. Men genom viss förberedelse kan du vända dessa frågor till din fördel.

Inför en jobbintervju har du säkert fått rådet att komma påläst och förberedd. Att läsa på om företaget du söker jobb hos kan också vara viktigt, inte minst av respekt. Men det viktigaste i intervjun handlar om dig och vad du kan tillföra på företaget.

Amerikanska sajten CIO har sammanställt 5 stycken tuffa frågor som ofta dyker upp på jobbintervjuer och hur du bör svara ärligt på dessa. För även om du vill framställa dig själv i så gott dager som möjligt är en ärlig start viktig – inte minst om du får jobbet.

 1) Vilka är dina svaga sidor?

Klassisk fråga som kan kännas svår. Och det är knappast trovärdigt att svara att du saknar dåliga sidor. Här handlar det att svara ärligt, men konstruktivt. Till exempel: Du tycker det är jobbigt att tala inför andra, men att du jobbar aktivt med frågan för att bli bättre. Det kommer framställa dig som en självmedveten person som vill utvecklas. Bra!

 2) Berätta om en konflikt du drabbats av i jobbsammanhang!

Att en chef ställs inför konflikter är inget konstigt. Kanske var du själv en part eller fick i uppgift att lösa en konflikt mellan medarbetare. Bästa sättet är att måla upp scenariot och hur du gick till väga för att konflikten skulle lösas. Var ärlig, men anonymisera givetvis personerna som var inblandade. Du vill inte hänga ut tidigare medarbetare, speciellt inte om du verkar i en liten bransch.

bastbetald

Läs också: Här är de 10 bäst betalda jobben i Sverige

3) Var ser du dig själv om fem år?

Det kan kännas konstigt att prata om dina drömjobb innan du ens fått det här. Men det här är ett sätt för arbetsgivaren att få grepp om vilka mål och ambitioner du har. Tala från hjärtat, men har du för stora mål kan intervjuaren uppleva dig som orealistisk. Tänk därför på att prata om dina ambitioner inom de närmsta åren.

 4) Varför slutade du på ditt förra jobb? Fick du sparken?

Regel nummer 1: Tala inte illa om tidigare arbetsgivare. Även om det alltid är bra att vara ärligt kan just det framställa dig som oprofessionell. Fokusera i stället på din egen utveckling, vad du lärt dig på ditt tidigare jobb och vad du kan tillföra på det här jobbet om du får det. Det här gäller även om du och din tidigare arbetsgivare skiljdes som ovänner.

 5) Varför finns det luckor i ditt cv?

Nästan alla CV:n innehåller luckor. Det kan vara tid av arbetslöshet, studier eller bara allmän ledighet. Även om det inte är konstigt kan intervjuaren vilja veta vad du gjorde av tiden. Här är det bra att svara så ärligt som möjligt. Fokusera på de aktiviteter som du tror kan komma till nytta om du får jobbet.

intervjufraga

Läs också: Här är svaret på den svåraste intervjufrågan

Relaterade artiklar

ungadrommerchef
Karriär

Därför drömmer unga om att bli chefer

En dryg tredjedel av svenskarna drömmer om en chefsroll, visar en ny studie. Bland unga upp till 29 år är siffran ännu högre: Mer än hälften av dem vill bli chefer – och det är inte lönen som är drivkraften i första hand.
Stressforskaren Sören Hjälm utbildar chefer och ledare om stress hos Consensus. Foto: Pavel Koubek
Annonssamarbete Chef + Consensus

Lär dig kontrollera ditt ledarskap vid stress

Stress kan förgifta ditt ledarskapsbeteende. ”Chefer behöver träna på att hantera tuffa situationer”, säger stressforskaren Sören Hjälm som utbildar chefer hos Consensus. Lär dig fatta rätt beslut – inte beslut som styrs av stress.

skoillus
Karriär

Därför ska du alltid vara beredd att byta jobb

Ha alltid en plan B för din karriär – även om du stortrivs med det jobb du har.

arbetstidsforkortning1800x1013
Karriär

Visst funkar sex timmars arbetsdag

Bättre balans mellan privat- och arbetsliv, ökad gemenskap på arbetsplatsen och ett större fokus på arbetsuppgifterna. Det blev resultatet av en svensk fallstudie i arbetstidsförkortning, unik i sitt slag.
Collage: Christina Hammer från Hammer & Hanborg samt glad medarbetare
Karriär

Så släpper du fram kraften hos dina medarbetare

44 procent av svenska chefer tycker inte att de får använda sin fulla potential i jobbet, visar en ny undersökning. Ännu fler av deras medarbetare upplever detsamma. Men det är enklare än du tror att få organisationens talanger att slå ut.
hipo2
Karriär

4 tecken på att du är en HIPO: ”high potential employee”

I den amerikanska talent management-världen pratas det hett om HIPO:s, medarbetare med extra hög potential.

Viktoria Lindhé på &frankly Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

Det här gillar medarbetare allra mest med chefen

När medarbetare ska berömma sin chef är det tre egenskaper som oftast lyfts fram.
Det finns också områden där många tycker att chefen borde vässa sig.

John Marnell, porträttbild
Karriär

”Att säga upp vänner är det värsta jag varit med om”

Bilar var inte John Marnells grej. Han skulle ju bli psykolog. Men ett inhopp på en verkstad ledde hela vägen till vd-­stolen för bilföretaget J Bil.