arligasvar

5 ärliga svar som garanterat gör succé på jobbintervjun

Varje jobbintervju innehåller ett par kritiska frågor som kan vara svåra att besvara på stående fot. Men genom viss förberedelse kan du vända dessa frågor till din fördel.

Inför en jobbintervju har du säkert fått rådet att komma påläst och förberedd. Att läsa på om företaget du söker jobb hos kan också vara viktigt, inte minst av respekt. Men det viktigaste i intervjun handlar om dig och vad du kan tillföra på företaget.

Amerikanska sajten CIO har sammanställt 5 stycken tuffa frågor som ofta dyker upp på jobbintervjuer och hur du bör svara ärligt på dessa. För även om du vill framställa dig själv i så gott dager som möjligt är en ärlig start viktig – inte minst om du får jobbet.

 1) Vilka är dina svaga sidor?

Klassisk fråga som kan kännas svår. Och det är knappast trovärdigt att svara att du saknar dåliga sidor. Här handlar det att svara ärligt, men konstruktivt. Till exempel: Du tycker det är jobbigt att tala inför andra, men att du jobbar aktivt med frågan för att bli bättre. Det kommer framställa dig som en självmedveten person som vill utvecklas. Bra!

 2) Berätta om en konflikt du drabbats av i jobbsammanhang!

Att en chef ställs inför konflikter är inget konstigt. Kanske var du själv en part eller fick i uppgift att lösa en konflikt mellan medarbetare. Bästa sättet är att måla upp scenariot och hur du gick till väga för att konflikten skulle lösas. Var ärlig, men anonymisera givetvis personerna som var inblandade. Du vill inte hänga ut tidigare medarbetare, speciellt inte om du verkar i en liten bransch.

bastbetald

Läs också: Här är de 10 bäst betalda jobben i Sverige

3) Var ser du dig själv om fem år?

Det kan kännas konstigt att prata om dina drömjobb innan du ens fått det här. Men det här är ett sätt för arbetsgivaren att få grepp om vilka mål och ambitioner du har. Tala från hjärtat, men har du för stora mål kan intervjuaren uppleva dig som orealistisk. Tänk därför på att prata om dina ambitioner inom de närmsta åren.

 4) Varför slutade du på ditt förra jobb? Fick du sparken?

Regel nummer 1: Tala inte illa om tidigare arbetsgivare. Även om det alltid är bra att vara ärligt kan just det framställa dig som oprofessionell. Fokusera i stället på din egen utveckling, vad du lärt dig på ditt tidigare jobb och vad du kan tillföra på det här jobbet om du får det. Det här gäller även om du och din tidigare arbetsgivare skiljdes som ovänner.

 5) Varför finns det luckor i ditt cv?

Nästan alla CV:n innehåller luckor. Det kan vara tid av arbetslöshet, studier eller bara allmän ledighet. Även om det inte är konstigt kan intervjuaren vilja veta vad du gjorde av tiden. Här är det bra att svara så ärligt som möjligt. Fokusera på de aktiviteter som du tror kan komma till nytta om du får jobbet.

intervjufraga

Läs också: Här är svaret på den svåraste intervjufrågan

Relaterade artiklar

kariarcv
Karriär

Experten: 8 knep för att skriva ett säljande CV

Många chefer är för dåliga på att lyfta fram sin kompetens. Det säger karriärexperten Jörgen Kihlgren, som tipsar om hur du bäst vässar ditt chefs-cv.
Moocs och flipped classroom är två av de nya trenderna inom utbildning och kompetensutveckling.
Annonssamarbete Chef + Utbildning.se

9 trender som revolutionerar ditt lärande

Är moocs, flippade klassrum och mikrolärande vägen till ständigt lärande och kompetensutveckling på din arbetsplats?

Räddningschef Joahn Szymanski ledde arbetet mot skogsbränderna 2018.
Karriär

Brandchefen: "Vi klarar det aldrig tänkte jag"

Johan Szymanski är räddningschefen i Mora som blev rikskänd under fjolårets skogsbrands­kris. Yrkesvalet stod klart redan som elva­åring.

Därför ska du söka jobbet utan meriterna
Karriär

3 skäl: Därför ska du söka jobbet utan meriterna

Saknar du någon eller några av kompetenserna som efterfrågas i annonsen för drömjobbet? Sök ändå, tycker professorn.
btea
Karriär

5 tecken: Då är det dags att byta jobb

Har du tröttnat på ditt jobb? Utvecklas du inte? Konsten är att veta hur du ska tolka varningssignalerna rätt.
gorakarriar
Karriär

Varannan svensk: Chefen ska hjälpa mig uppåt i karriären

Varannan tycker det är viktigt att göra karriär. Och det är chefens plikt att hjälpa till efter förmåga. Det tycker svenskarna visar en ny undersökning.
Helene Leitner Larsson på Inhouse. Foto: Karina Ljungdahl
Annonssamarbete Chef + Inhouse

Lär dig säkra de bästa kollegorna – med onboarding

Håll undan konkurrenterna. Landa talangerna. Lotsa nya medarbetare rätt. Chefer som kan onboarding får ett övertag i dragkampen om de bästa nya kollegorna.
punk
Karriär

8 skäl: Därför säger de bästa medarbetarna upp sig

Högpresterande idésprutor som är svåra att ersätta. Ändå är det lätt att tappa duktiga medarbetare om du inte är uppmärksam.