intervju-7

5 ärliga svar som garanterat gör succé på jobbintervjun

Varje jobbintervju innehåller ett par kritiska frågor som kan vara svåra att besvara på stående fot. Men genom viss förberedelse kan du vända dessa frågor till din fördel.

Inför en jobbintervju har du säkert fått rådet att komma påläst och förberedd. Att läsa på om företaget du söker jobb hos kan också vara viktigt, inte minst av respekt. Men det viktigaste i intervjun handlar om dig och vad du kan tillföra på företaget.

Amerikanska sajten CIO har sammanställt 5 stycken tuffa frågor som ofta dyker upp på jobbintervjuer och hur du bör svara ärligt på dessa. För även om du vill framställa dig själv i så gott dager som möjligt är en ärlig start viktig – inte minst om du får jobbet.

 1) Vilka är dina svaga sidor?

Klassisk fråga som kan kännas svår. Och det är knappast trovärdigt att svara att du saknar dåliga sidor. Här handlar det att svara ärligt, men konstruktivt. Till exempel: Du tycker det är jobbigt att tala inför andra, men att du jobbar aktivt med frågan för att bli bättre. Det kommer framställa dig som en självmedveten person som vill utvecklas. Bra!

 2) Berätta om en konflikt du drabbats av i jobbsammanhang!

Att en chef ställs inför konflikter är inget konstigt. Kanske var du själv en part eller fick i uppgift att lösa en konflikt mellan medarbetare. Bästa sättet är att måla upp scenariot och hur du gick till väga för att konflikten skulle lösas. Var ärlig, men anonymisera givetvis personerna som var inblandade. Du vill inte hänga ut tidigare medarbetare, speciellt inte om du verkar i en liten bransch.

Pengar i högar

Läs också: Här är de 10 bäst betalda jobben i Sverige

3) Var ser du dig själv om fem år?

Det kan kännas konstigt att prata om dina drömjobb innan du ens fått det här. Men det här är ett sätt för arbetsgivaren att få grepp om vilka mål och ambitioner du har. Tala från hjärtat, men har du för stora mål kan intervjuaren uppleva dig som orealistisk. Tänk därför på att prata om dina ambitioner inom de närmsta åren.

 4) Varför slutade du på ditt förra jobb? Fick du sparken?

Regel nummer 1: Tala inte illa om tidigare arbetsgivare. Även om det alltid är bra att vara ärligt kan just det framställa dig som oprofessionell. Fokusera i stället på din egen utveckling, vad du lärt dig på ditt tidigare jobb och vad du kan tillföra på det här jobbet om du får det. Det här gäller även om du och din tidigare arbetsgivare skiljdes som ovänner.

 5) Varför finns det luckor i ditt cv?

Nästan alla CV:n innehåller luckor. Det kan vara tid av arbetslöshet, studier eller bara allmän ledighet. Även om det inte är konstigt kan intervjuaren vilja veta vad du gjorde av tiden. Här är det bra att svara så ärligt som möjligt. Fokusera på de aktiviteter som du tror kan komma till nytta om du får jobbet.

intervjufraga

Läs också: Här är svaret på den svåraste intervjufrågan

Relaterade artiklar

Några medarbetare kastar papper omkring sig på ett kontor med utsikt över vattnet.
Karriär

Livet på kontoret blir satir på scenen

Får man skratta åt likabehandlingsplaner? Ja, i alla fall på teatern. Nya pjäsen Vi hade i alla fall tur med ramavtalet gör svart humor av sådant som chefer brottas med i sin vardag.

”Det finns många igenkänningsteman”, säger regissören Jenny Nörbeck om pjäsen som snart går upp på Göteborgs stadsteater.

Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia, råder alla att skaffa en krockkudde för framtiden.
Annonssamarbete Chef + Skandia

Nyfikenhet och sparande – chefens skydd mot ålderism

Chefer behöver arbeta mot ålderism, men också undvika att själva drabbas. ”Fortsätt vara nyfiken – och skaffa en krockkudde”, råder Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia.

En bild på figurer som gör glada och ledsna miner. Och en bild på en leende kvinna på stranden.
Karriär

EQ viktigt för entreprenörer 

Emotionell intelligens är viktigare för entreprenörer än problemlösning, visar en ny studie.

Filip Adelstav på en tom läktare vid en fotbollsplan.
Karriär

Proffsfotboll lärde bankchefen om ledarskap

Fotboll på högsta nivå gav Filip Apelstav ovärderliga insikter i ledarskap. Sin framgångsrika karriär som proffsspelare har han växlat in mot den som bankchef, fortfarande lika framgångsrik.

”Det måste göras med hjärtat”, säger han.

En man sitter framför en dator och ser uttråkad ut.
Karriär

Brist på kompetensutveckling

Nästan varannan anställd har gått miste om kompetensutveckling under pandemin, visar en ny undersökning. Fler än var femte har aldrig fått någon kompetensutveckling under hela sin karriär.

Jan Carlzon.
Karriär

Jan Carlzon: ”Självledarskap var något jag missade”

Information räcker inte. En ledare måste också väcka känslor. Det säger ledarskapslegenden Jan ”SAS-Janne” Carlzon i en intervju på Chefdagen. Han passar också på att framföra sitt varma tack till – folkhemmet.

Ansvaret för hur hybridarbetet ska ta form får inte landa på enskilda chefer utan är ett ledningsansvar, menar arbetsplatsstrategen Karin Ståhl på GoToWork. Foto: Magnus Liam Karlsson
Annonssamarbete Chef + GoToWork

5 tips för att lyckas med det nya arbetslivet

Arbetsplatsstrategen Karin Ståhl delar med sig av det viktigaste chefer behöver veta för att lyckas leda i det nya normala efter pandemin.

En man och en kvinna gör high five inför medarbetarna.
Karriär

5 vinnande egenskaper hos framtidens ledare

Glöm allt du lärt dig om ledarskap – framtidens ledare behöver vara mindre av superhjältar och mer inkännande. Detta hävdas i en rapport från konsultföretaget BTS, som intervjuat fler än 40 globala toppchefer om framtidens ledarskap.