magdalena-kock

”Det är dags att ge tillbaka”

”Jag har ingen rädsla kring min ålder, men jag trodde inte att jag skulle gå in i ett nytt operativt jobb”, säger Magdalena Kock, nyss fyllda 60.

Sedan ett år tillbaka är hon regionchef på Trygghetsrådet i Göteborg och Halland med 30 direktrapporterande medarbetare under sig.


Det här är en artikel ur Chefs undersökning om chefrekrytering. Gå till undersökningen 


”Det känns konstigt att bli intervjuad för att man tillhör gruppen äldre chefer som får nytt jobb. Jag har alltid tidigare fått uttala mig i egenskap av yngst och kvinna i ledningsgruppen”, konstaterar Magdalena Kock.

Hon har arbetat inom ett antal börsbolag i olika chefsbefattningar. De senaste tio åren som hr-direktör på Stampen Media Group, där hon slitigt hårt under branschens stora omställning och förändring.

”Våren 2014 kände jag att jag var färdig med det uppdraget. Jag sa upp mig utan att ha ett nytt jobb. Min idé var att konsulta i eget bolag och ta några ytterligare styrelseuppdrag.”

Men så blev hon kontaktad av rekryteringsföretaget Maquire. Inte för ett jobb, utan för att de ville ha henne som bollplank i en rekryteringsprocess för Trygghetsrådet.

Magdalena Kock

Gör: Regionchef Trygghetsrådet.

Ålder: Nyss fyllda 60 år.

Familj: Sombo (eget boende, gemensam sommarstuga), två döttrar, 30 och 27.

Bor: Göteborg, sommarhus på Instön.

Karriär: Ansvarig för traineeprogram på Asea (numera ABB), personalchef för utlandspersonal och ledarutveckling på Esab, vice vd och hr-direktör Nobel Biocare, hr-direktör Stampen Media Group.

”När de berättade om kravprofilen sa jag direkt att antingen får ni stryka på kraven eller så får ni rekrytera någon i min ålder. Det finns ingen inom svenskt näringsliv som vid 40 års ålder är en så mogen, trygg och erfaren ledare. Då tittade de på mig och sa: ’Men det är ju du!’”

Men hon var inte så lättflirtad. Hon hade bestämt sig för att ha sin egen process och var redan inbokad på ett ledarskapsprogram, en resa inåt på ett kloster i Frankrike.

”Har man kommit till mogen ålder har man mycket erfarenhet och många insikter. Jag ville ge mig själv en chans att fundera igenom detta ordentligt. Jag sa att jag inte kunde ge dem besked på någon månad och att de fick gå vidare med någon annan kandidat om de hade mer bråttom än så.”

Men Trygghetsrådet var beredda att vänta ut henne.

”Jag har fått en riktig nytändning. Jag behöver inte jobba för pengarna längre utan endast av lust och glädje. Det är payback time. Jag är trygg i ledarrollen och behöver inte bevisa något i min karriär, utan vill främst dela med mig av min långa erfarenhet och få andra att växa. Men jag har fortfarande mycket energi och är nyfiken.”

Dagens 70-åringar är som gårdagens 50-åringar.

Ålder är bara en siffra, menar Magdalena Kock. Hon har själv rekryterat ett antal chefer i mogen ålder till olika affärsområden och menar att efterfrågan är stor.

”Dagens 70-åringar är som gårdagens 50-åringar. De sköter sig bättre och lever längre”, säger Magdalena Kock och hänvisar till att Trygghetsrådet som mäter det mesta ser hur allt fler personer i åldrarna 50–59 får jobb.

Den fördom som rekryteringskonsulterna möts av, att seniora chefer vill ta det lite lugnare, skrattar hon bara åt.

”Under min uppsägningstid i höstas blev det lugnare på jobbet. När man ska sluta blir man ju inte indragen i ledningens nya utmaningar så jag var inte lika uppbokad som jag brukar vara. Då drog jag igång en massa projekt privat i stället. Jag började renovera på landet och hålla på så att min respektive blev nervös. Till slut utbrast han ’för guds skull, ta ett jobb så vi kan få det lite lugnt’.”

När Magdalena Kock tillträdde sitt nya jobb fick hon fråga hur länge hon planerade att jobba.

”Jag svarade att vad jag än säger kommer jag att ljuga. Jag har alltid stannat längre än jag själv har trott. Jag kan absolut jobba tills jag är 67 år, höjer de sedan pensionsåldern kan jag bli kvar till 69 år och längre, så länge jag har energi och förmånen att vara frisk. Det är en fantastisk känsla att ha perspektiv och vara ödmjuk inför livet, och att få jobba bara för att det är lustfyllt.”

MER I ÄMNET: 

Äldre chefer är bättre på att utveckla medarbetare

50 + och vill byta jobb – 10 tips

Chefs undersökning – Sökes: Äldre erfarna chefer

Och 60-årsdagen, den firar Magdalena Kock något försenat tillsammans med sin partner som också fyller 60 med en resa till Florida. De har hyrt ett helt hus för sig, sina fyra barn och deras respektive.

Relaterade artiklar

cissidavid1
 

Bildspecial: Så var årets Chefdagen

Krispiga gräshoppor som snacks på scen och en massa annat matnyttigt. Se alla bilder och hela direktrapporten här!

En enkel operation gör skillnad i barns liv – och ny stolthet på jobbet, menar Martin Forsling, vd på Bontouch. Foto: Operation Smile, Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Operation Smile

Nya leenden ger stolthet på jobbet

Martin Forslings dotter föddes med läpp-, käk-, gomspalt.
Det blev starten på ett samarbete med hjälporganisationen Operation Smile.
I dag har hans företag Bontouch hjälpt 500 barn.

Första veckan efter semestern i GIF:ar.
Motivation

Första veckan efter semestern - i giffar

För många lider den sista ljuva semesterveckan mot sitt slut, och höstterminen står inför dörren. Här är GIF-bilderna som summerar känslorna den första arbetsveckan.
alm
 

Petter Stordalen: "Vi anställer ny personal genom auditions"

På Chefs fullsatta seminarium i Almedalen berättade Petter Stordalen om hur hans hotellkedja hittar talangerna.
storistopp
 

Så var Chef i Almedalen 2019

Här finns alla bilder och information om Chef i Almedalen 2019.

illusforskare
 

Specialsajt: Så får chefen grepp om klimatkrisen

 Här på vår klimatsida kan du få de bästa råden från våra experter för hur du kommer igång!
Lena Ahlin lyfter fram respekt och ärlighet som viktigt för lyckade rekryteringar. Foto: Pavel Koubek
Annonssamarbete Chef + Consensus

Landa nya stjärnor med respektfull rekrytering

97 procent av de som rekryteras jobbar kvar efter tre år.   En viktig förklaring till den succén stavas respekt, menar rekryteringsföretaget Consensus. ”Ytterst handlar det om människor och deras framtid. Då är det väldigt viktigt att vara noggrann”, säger Lena Ahlin.
feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.