Så vinner vinnarna på Chefgalan

60 jurymedlemmar och över 500 nominerade kandidater. Processen från nominering, via djupresearch, till galan 2020 är lik den rekrytering Experis gör till tunga befattningar i näringslivet.

Juryprocessen

Juryarbetet bakom Chefgalan är en gedigen process och håller på i ett helt år. Arbetet sätter igång redan under våren. Då handplockas ca 60 jurymedlemmarna till de olika jurygrupperna. Tydliga syften och kriterier tas fram för varje kategori.

Sen börjar nomineringsprocessen som pågår mellan juni och oktober. Under nomineringsperioden skickas det ut frågeformulär till dem nominerade som sammanställs och säkerställs av vår researchpartner Experis. Det blir en research som ligger till grund för det första jurymötet.

Nominera till Chefgalan 2020
chefgalan_diamanten_mindre-2

Finalister

Av 100-tals nominerade kandidater väljer respektive jurygrupper ut 5 kandidater som får gå igenom samma process som under en chefrekryteringsprocess. Den dokumentationen blir sedan underlag för det sista och avgörande jurymötet. Då det är dags att välja ut finalister och vinnare för respektive priskategori.

Utöver Experis material som består av kvalitativa och kvantitativa analyser så kollar dessutom juryn hur de nominerade lever upp till nio olika punkter för ett gott ledarskap som Chef har formulerat. Det blir ofta ganska heta diskussioner om hur tungt olika meriter ska väga. Till sist är det juryordförande som har sista ordet.

Sedan börjar den hemliga fasen. Det är bara ett fåtal personer som vet vilka som är vinnare och då gäller det att hålla tyst. Finalisterna vet ingenting förrän på själva galan i mars.

Experis logga

Research av Experis

Experis är ett konsult- och rekryteringsföretag med fokus på chefer och specialister inom IT, Ingenjörer, Ekonomer och Ledarskap. Vi vänder oss till de som vill ta nästa steg i karriären.

Genom att kombinera vår branscherfarenhet med vår kunskap om kandidatens potential får vi såväl talanger som verksamheter att växa och utvecklas. Experis finns på ett 50-tal orter i Sverige, i mer än 50 länder världen över och är en del av ManpowerGroup.

Vi är otroligt stolta över att vi i år tillsammans med Chef ska identifiera Sveriges bästa chefer.

Till Experis