Så vinner vinnarna på Chefgalan

60 jurymedlemmar och över 500 nominerade kandidater. Processen från nominering, via djupresearch, till galan 2018 är lik den rekrytering Experis gör till tunga befattningar i näringslivet. Finalisterna offentliggörs den 24 januari.

Juryprocessen

Över 60 jurymedlemmar samlades efter sommaren kring ett gemensamt uppdrag – att hitta Sveriges bästa chefer. Kategorierna där tre finalister ska sållas fram från över 500 nominerade chefer är Årets Chef, Årets HR-chef, Årets Hälsofrämjande Chef, Årets Innovativa Ledare, Årets Digitaliseringsledare, Årets Mångfaldschef och Årets Ledarskapsinsats.

Samtliga nominerade blir kontaktade under hösten och får svara på ett frågeformulär.
Svaren sammanställs och säkerställs av vår researchpartner Experis innan det landar hos jurygrupperna inför första jurymötet.

Av alla de nominerade kandidaterna hamnar sedan fem i varje kategori på en shortlist som jurygrupperna tar fram. Sedan är det upp till bevis.

 

Se årets finalister här
Juryprocessen inför Chefgalan

Finalister

Kandidaterna går igenom en djupresearch där Experis träffar var och en och låter dem genomgå samma procedur som de chefer företaget rekryterar till tunga befattningar i näringslivet. Dokumentationen blir underlag för jurymöte nummer två.

Där ska tre finalister, varav en vinnare, utses i varje grupp. Ofta är juryn vid första mötet ganska överens om vilka fem kandidater som ska gå vidare, men när det gäller finalisterna kan viljorna gå isär ordentligt. Om omröstningen slutar i ett dödläge har ordföranden sista ordet.

Hur det går?

Det får vi se på Chefgalan den 8e mars.

Experis logga

Research av Experis

Experis är ett konsult- och rekryteringsföretag med fokus på chefer och specialister inom IT, Ingenjörer, Ekonomer och Ledarskap. Vi vänder oss till de som vill ta nästa steg i karriären.

Genom att kombinera vår branscherfarenhet med vår kunskap om kandidatens potential får vi såväl talanger som verksamheter att växa och utvecklas. Experis finns på ett 50-tal orter i Sverige, i mer än 50 länder världen över och är en del av ManpowerGroup.

Vi är otroligt stolta över att vi i år tillsammans med Chef ska identifiera Sveriges bästa chefer.

Till Experis