Finalister Året HR-chef 2018

04:28
pia-anderberg-2
Pia Anderberg

Direktör HR och innovation, Axel Johnson AB

”Genom stor närvaro, helhetsperspektiv och affärsnära HR-arbete har denna chef gjort ett tydligt avtryck i organisationen. En visionär och inspirerande ledare som tänker mer framåt än statiskt. Har jobbat hårt i ett generationsskifte av en konservativ bransch för att digitalisera och innovera affären. En kommunikativ ledare med mångfald i fokus.”
04:28
jozef-khasho-2
Jozef Khasho

HR-direktör, Rusta

”En chef som blandar målmedvetenhet och uthållighet med ett tydligt och framgångsrikt affärsmannaskap. Leder en komplex organisation med stort behov av kundorientering på flera nivåer. Har anammat ett värderingsstyrt ledarskap och på så sätt byggt upp HR från noll till att bli ledningens mest strategiska utvecklingspartner. Ett framtidsnamn inom HR.”
04:28
carolina-wikstro%cc%88m-2
Carolina Wikström

personaldirektör, Sveriges Radio

”Denna ledare har effektiviserat en traditionstyngd organisation. Har kraftfullt vänt skepsis och tagit HR till en central roll i ett stort förändringsskede. Har använt mod och tydlighet för att utmana och omdefiniera en stark kultur. Genom stor ”grit” har denna chef vunnit både medarbetarnas och fackets förtroende och respekt. Ett kort sagt idogt, professionellt och taktfast HR-arbete.”

Priset Årets HR-chef

Priset delas ut av Workday. Syftet med priset är att belöna en hr-chef som moderniserat arbetet på ett sätt som lyft organisationen, motiverat medarbetarna och skapat förändring. Vinnaren utses på Chefgalan den 8 mars.

Därför står vi bakom priset

Vi har länge sagt att personalen är vår viktigaste resurs, det har aldrig varit tydligare än nu. Bolag som Facebook, Uber, Netflix och Google representerar enorma börsvärden, inte att förglömma våra fantastiska svenska bolag som till exempel Spotify, Mindcraft, Klarna och King, som på kort tid vuxit till världsnamn utan att producera fysiska produkter – och det tack vare sina otroliga medarbetare.

Våra svenska bolag utsätts i dag för starkt förändringstryck och det krävs hr-chefer som som tar plats i ledningsgruppen och aktivt driver förändring. Workday vill premiera de som förbättrar arbetsmiljö och mångfald, skapar mervärde för sina företag och säkerställer att rätt beslut fattas för att få rätt person på rätt plats.

Mattias Bolander, nordenchef, Workday

Årets priskategorier på Chefgalan

Kriterier

 • Pristagaren driver och utvecklar HR.
 • Pristagaren har hittat nya arbetssätt och skapat ett mervärde för sin organisation.
 • Pristagaren har navigerat sitt HR-arbete i en komplex värld.
 • Pristagaren är ett gott föredöme i branschen.
 • Pristagaren har visat på goda resultat på flera nivåer i organisationen.
hr-chef

Jurygrupp

 • Olof Faxander, operating partner, Nordic Capitals fonder (ordförande)
 • Mattias Bolander, nordenchef, Workday
 • Henrik Martin, vd, Stardust
 • Katarina Berg, chro, Spotify
 • Mårten Lundberg, vp, hr director, Loomis
 • Jenny Bergström, HR-chef fmlog, Försvarsmakten

Se finalisterna i övriga priskategorier