Priset Årets HR-chef

Priset delas ut av Workday. Syftet med priset är att belöna en hr-chef som moderniserat arbetet på ett sätt som lyft organisationen, motiverat medarbetarna och skapat förändring.

Årets finalister

Lena Bjurner – svp HR and Sustainable business, Scandic Hotels Group AB

Genom stor närvaro, affärsnära HR-arbete och utvecklings- och servicefokus har denna chef gjort ett stort avtryck i hela sin organisation och dess arbetssätt. Hon är tydlig, energisk, närvarande och har med ett självklart och framgångsrikt ledarskap visat vägen. Detta i en snabbrörlig och enormt konkurrensutsatt miljö med stort behov av kundorientering vilket inte gör arbetet lättare.

Cecilia Lundin – svp Head of People and Brand, Telia Company AB

Hon har satt strategiskt HR-arbete på kartan och skapat både förankring och engagemang i såväl organisationen som hos styrelse och ledning. Digitalisering och gemensamma arbetssätt har hon drivit igenom, parallellt med ett kulturellt förändringsarbete där engagemang och självledarskap varit en ledstjärna. Hon är en kommunikativ ledare med mångfald i fokus som sjösatt nya former för medarbetarsamtal, nytt ledarutvecklingsprogram och en helt ny ledarskapsplattform.

Sabina Rasiwala – HR och kommunikationsdirektör, SVT

Denna ledare har moderniserat en traditionstyngd organisation. Med mod, tydlighet och handlingskraft har hon vänt uttalad skepticism och tagit HR till en verksamhetsutvecklande roll i ett viktigt förändrings- och digitaliseringsskede. Hon har visat på strategisk förmåga och har med ett modernt och relevant HR-arbete vunnit organisationens förtroende och respekt.

Därför står vi bakom priset

Vi har länge sagt att personalen är vår viktigaste resurs, det har aldrig varit tydligare än nu. Bolag som Facebook, Uber, Netflix och Google representerar enorma börsvärden, inte att förglömma våra fantastiska svenska bolag som till exempel Spotify, Mindcraft, Klarna och King, som på kort tid vuxit till världsnamn utan att producera fysiska produkter – och det tack vare sina otroliga medarbetare.

Våra svenska bolag utsätts i dag för starkt förändringstryck och det krävs hr-chefer som som tar plats i ledningsgruppen och aktivt driver förändring. Workday vill premiera de som förbättrar arbetsmiljö och mångfald, skapar mervärde för sina företag och säkerställer att rätt beslut fattas för att få rätt person på rätt plats.

Mattias Bolander, nordenchef, Workday

hr-jury

Jurygrupp

Från vänster i bild:

Mattias Bolander – nordenchef, Workday
Jozef Khasho – försäljningschef, Rusta AB och Årets HR-chef 2018
Katarina Berg – chro, Spotify
Rutger  Carlheim-Gyllenskiöld – researcher, Experis
Lisa Gunnarsson – nordenchef, LinkedIn
Ordförande: Olof Faxander – operating partner, Nordic Capitals fonder
Malin Persson – styrelsearbetare och egenföretagare (ej i bild)
Cecilia Daun Wennborg – styrelseproffs (ej i bild)

Årets priskategorier på Chefgalan

Kriterier

  • Pristagaren driver och utvecklar HR.
  • Pristagaren har hittat nya arbetssätt och skapat ett mervärde för sin organisation.
  • Pristagaren har navigerat sitt HR-arbete i en komplex värld.
  • Pristagaren är ett gott föredöme i branschen.
  • Pristagaren har visat på goda resultat på flera nivåer i organisationen.

Vill du läsa om andra kategorier?