Värmdös kommunchef Cecilia Lejon nominerad till Årets Chef 2023

ÅRETS CHEF 2023 Tredje slutfinalisten! Nu avslöjar vi den tredje och sista finalisten till Sveriges tyngsta ledarskapspris, Årets Chef. Cecilia Lejon, kommundirektör Värmdö kommun, är en av tre nominerade som tävlar om den åtråvärda titeln Årets Chef 2023.

Ledarskap
Text: Redaktionen
Publicerad
Cecilia Lejon, kommundirektör Värmdö kommun. Foto: Samuel Unéus

I snart 30 år har Chef delat ut Sveriges mest prestigefyllda ledarskapspris, Årets Chef. Efter en gedigen process och stenhårt juryarbete återstår nu tre namn.

Och nu har det blivit dags att avslöja den tredje av tre slutfinalister till Årets Chef 2023:

Cecilia Lejon, kommundirektör Värmdö kommun.

Hon har tagits ut som finalist med motiveringen:

En kraftfull förändringsledare som med banbrytande insatser inom digitalisering och automatisering har revolutionerat sin sektor och fått andra kommuner att vallfärda för lära av arbetssättet. Med uthållighet och engagemang har hon skapat intern stolthet, samtidigt som verksamheten har effektiviserats och varit innovativ. Med resultatfokus, drivkraft och mod styr hon med visionen att skapa maximal välfärd för varje skattekrona.

CECILIA LEJON

Gör: Kommundirektör, Värmdö kommun. 

Ålder: 53 år. 

Karriär i korthet: Yrkesvägledare, Skånes Allmänna Försäkringskassa, Samordnare rehabilitering Rosendals stadsdelsförvaltning, arbetsmarknadssekreterare, enhetschef, bitr. avdelningschef Trelleborg kommun, avdelningschef, förvaltningschef, konsult på PwC offentlig sektor med rådgivning inom ledning, styrning och transformation, kommundirektör Värmdö Kommun. Ligger på Dagens Samhälles lista över de 30 som har mest makt över digitaliseringen i offentlig sektor.

Cecilia Norrby är juryordförande för Årets Chef, till vardags redaktionschef på Chef.

”Jag känner mig både stolt och glad att vi efter en lång och gedigen juryprocess äntligen kan offentliggöra våra tre finalister till Årets Chef. Det har varit ett svårt urval, med många kandidater och långa diskussioner i juryn med olika perspektiv att väga in”, säger Cecilia Norrby.

Hon fortsätter:

”Alla tre finalisterna har gjort fantastiska insatser och visat på både fina resultat och enastående ledarinsatser. På så vis är alla värdiga vinnare, även om bara en kan vinna. Det blir spännande, den 9 mars.”

Vinnaren av Årets Chef 2023 utses av Chef 9 mars.

JURYN ÅRETS CHEF 2023

Cecilia Norrby, juryordförande, och redaktionschef på Chef.

Ashkan Pouya, serieentreprenör och medgrundare Serendipity Innovations.

Hélène Barnekow, partner på Ascension, tidigare vd för Microsoft.

Björn Zoëga, sjukhusdirektör på Karolinska universitetssjukhuset.

Mattias Dahl, vice vd för Svenskt Näringsliv.

Hayaat Ibrahim, generalsekreterare för Institutet Mot Mutor.

Leif Denti, forskare och PhD vid Göteborgs Universitet.

Läs webbartiklar kostnadsfritt

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden