5 i topp: Det här ger chefen i julklapp i år

Hemstickade plagg i all ära. Men det är helt andra prylar chefer och arbetsgivare kommer att lägga under kontorsgranen i december.

Motivation
Publicerad

Ho ho ho!

Exklusiva julklappar lockar när chefer och arbetsgivare ska beställa gåvor till medarbetarna 2022. Det enligt en sammanställning av 8 000 tidiga julklappsbeställningar som arbetsgivare har gjort hos PresentBolaget i år.

I topp ligger en prisstinn termos från Georg Jensen, samt serveringsbord och klädsteamer, skriver företaget i ett pressmeddelande. 

Något som går stick i stäv med Årets julklapp 2022: Det hemstickade plagget.

”I en tid av bildlig och bokstavlig kyla, som följd av oroligheter i världen representerar Årets Julklapp 2022 en varm kram i produktform att ge till sina nära och kära”, skriver HUI Research, som varje år korar Årets julklapp.

Topp 5 julklappar från svenska arbetsgivare 2022

1. Georg Jensen Bernadotte termos

2. Västervik serveringsbord

3. Murphy klädsteamer

4. Kitchen Master mixer

5. Hotellövernattning i Sverige

Källa: PresentBolaget

Någon som minns Årets julklapp 2021? Då handlade det om evenemangsbiljetten, vilket 53 procent i PresentBolagets undersökning svarar att de fick förra året (svar: presentkort). Något som uppenbarligen gav mersmak. För 60 procent uppger att de helst skulle vilja ha ett presentkort från arbetsgivaren även denna jul.

Detta är däremot inte på något sätt relaterat till postpandemitider. För redan 2016 skrev Chef att presentkort toppade listan på vad medarbetare främst önskade sig av kontorstomten.

DET HÄR GÄLLER:

Som arbetsgivare kan du ge en julgåva till ett värde av max 500 kronor (inklusive moms), för att den ska vara skattefri. Även presentkort som inte kan bytas mot pengar kan vara en skattefri gåva.

Källa: Skatteverket

Läs webbartiklar kostnadsfritt

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden