Tre låter anställda rösta på arbetstid: ”Förbättrar arbetsmiljön”

Mobiloperatören Tre lanserar möjligheten för medarbetarna att förtidsrösta under arbetsdagen. Det som ett sätt att förbättra arbetsmiljön, säger vd Haval van Drumpt, till Chef.

Arbetsmiljö
Publicerad

Med knappt en vecka kvar till valet 11 september går mobiloperatören Tre ut med nyheten att alla anställda får möjligheten att förtidsrösta på arbetstid.

”Vi hoppas på rekord i valdeltagande”, skriver Tre på sin Linkedin-sida.

Det har lett till att flera företag har följt deras exempel, bland annat GodEl, som infört ett liknande alternativ.

”På Tre har vi flera medarbetare som är förstagångsväljare och vi vill vara med och bidra till att skapa en positiv stämning kring att gå och rösta. I takt med att allt fler väljer att förtidsrösta och inte alla har möjlighet eller vill gå och rösta på sin fritid, känner vi att det här är ett ännu ett steg för att förbättra arbetsmiljön för våra medarbetare”, kommenterar Tres vd Haval van Drumpt i ett skriftligt meddelande till Chef.

Haval van Drumpt.

Han tillägger:

”Situationen i omvärlden visar också hur skör demokratin kan vara – därför är det viktigt att vi gör vad vi kan för att värna om den. I Sverige har vi generöst med tider för att gå och rösta, men flera av våra medarbetare har schemalagda tider och vi tror därför att det här kan underlätta ytterligare för personer att gå och rösta.”

Hur många anställda har använt sig av möjligheten?

”Vi håller inte koll på det, initiativet handlar snarare om att skicka ett viktigt signalvärde till alla våra medarbetare att de har möjlighet att gå och rösta. Men vi hoppas självklart att så många som möjligt utnyttjar möjligheten att gå och rösta på arbetstid.”

Har du själv förtidsröstat på arbetstid – eller planerar att göra det?

”Jag har redan förtidsröstat, dock redan innan vi lanserade det här initiativet.”

Läs webbartiklar kostnadsfritt

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden