Sött och surt i samma kaka
Syndigt och nyttigt i en väl avvägd kombination. Den enkla lösningen förespråkar forskare vid Handelshögskolan vid holländska Vanderbiltuniversitetet för att minska intaget av fett och socker.
I en serie studier har forskarna funnit att människor har en viss balanspunkt mellan nyttigt och onyttigt som de tycker blir en god portion. För de flesta varierar den föredragna nyttighetsandelen mellan en fjärdedel och hälften av det totala intaget.
Forskarna tror att detta kan vara lösningen för matindustrin som måste erbjuda nyttiga alternativ men inte lyckas sälja tillräckligt bra av dem – i stället för att sälja hälsoalternativet för sig, sälj nyttighet och synd i ett paket.
Fortsätt läsa kostnadsfritt!
Vi behöver bara en minut…
Så roligt att du vill fortsätta läsa! Det får du strax göra, utan att betala något.
- Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!
Dina uppgifter delas aldrig med tredje part. Läs vår integritetspolicy här.