Pulshöjande möte på löpbandet

Hälsa
Text: Redaktionen
Publicerad

Idén kläcktes av Planet Fitness marknadschef Paulina Stoltz Kragh under en powerwalk med en kompis. Då slogs hon av att de kom på flera bra idéer, samtidigt som de rörde på sig och umgicks.

I maj introducerades träningsformen på gymmet i Stockholm. Upplägg: Man bokar helt enkelt två löpband intill varandra i en timme.

Nina Hedlund, 54, och Kristofer Petraeus, 37, jobbar båda på Svenska Nyhetsbrev, hon som redaktör med övergri­pande ansvar för läkemedels- och apoteksområdet, han som eventansvarig projektledare inom området.

Ni kör power meeting när ni har veckomöten, vad är fördelen?

”Vi blir mer kreativa när vi rör på oss. Och här blir vi inte störda av telefoner, kolleger eller annat, utan kan fokusera på en sak. Vi brukar ha en agenda med några punkter som vi stämmer av”, säger Kristofer Petraeus.

Vad pratar ni om?

”Vi diskuterar bland annat innehåll och upplägg på nya event. Våra kunder är chefer i nischade branscher, de ställer höga krav på innehåll. Det är hård konkurrens på eventmarknaden så vi måste verk­­ligen ligga i framkant. När vi går härifrån har vi har alltid med oss några konkreta idéer och kommer samtidigt piggare till kontoret”, säger Nina Hedlund.

Hur tränar ni i vanliga fall?
”För mig blir det oftast bara det här. Jag har småbarn och har svårt att få tid för träning”, säger Kristofer Petraeus.

”Jag tränar några gånger i veckan, x-fit, yoga eller något annat. Jag jobbar nästan alltid stående och jag tycker man tappar energin på sittmöten”, säger Nina Hedlund.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden