Oprah Winfreys 3 frågor för en perfekt start – på varje möte

Möten som får en seg start repar sig sällan. Följ istället TV-personligheten Oprah Winfreys strategi för mer effektiva möten.

Personlig effektivitet
Publicerad

Du har nog mer än en gång suttit i ett möte som aldrig vill börja. Medan ni väntar på medarbetarna som inte dykt upp ännu passar folk att avhandla andra ämnen med motiveringen: ”när jag ändå har dig på tråden”.

Kanske passar andra på att mejla innan ni kommer igång vilket lätt skapar en ofokuserad stämning i rummet. Det här är ett stort problem eftersom möten som får en seg start sällan repar sig fullt ut.

Det här har TV-stjärnan och ledarskapsprofilen Oprah Winfrey funderat på och kommit på en strategi, skriver Inc. Amerikanskan inleder nämligen varje möte på samma sätt genom att ställa tre enkla frågor.

  1. Vad är syftet med mötet?
  2. Vilka ämnen kan vi inte undvika?
  3. Vad betyder mötet för verksamheten?

Den här strategin fungerar eftersom det ger en omedelbar tydlighet. Genom att ta bort alla distraktioner kan alla mötesdeltagare fokusera på det som är viktigt. Den här tydligheten, menar Winfrey, kommer inte gratis utan något du som chef aktivt måste sträva efter.

Det här kan liknas med att målmedvetna och lösningsorienterade människor sällan skjuter upp problem utan tar tag i dessa direkt. I ställer tar man ansvar för frågan och driver den framåt tills ändringen är genomförd.

Fortsätt läsa kostnadsfritt!

Vi behöver bara en minut…

Så roligt att du vill fortsätta läsa! Det får du strax göra, utan att betala något.

Skapa ditt gratiskonto
  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Dina uppgifter delas aldrig med tredje part. Läs vår integritetspolicy här.