Feedback bästa sättet att motivera medarbetarna

Att ge medarbetare feedback är det bästa sättet att motivera dem på, enligt en studie i Journal of Experimental Psychology. Det har större effekt än pengar i form av bonus eller förkortad arbetstid, enligt studien.

Kommunikation
Text: Sara Hasbar
Publicerad
Illustration över personer som pratar.

Att behålla uppmärksamhet över tid är mycket svårt. Ju längre en medarbetare utför en arbetsuppgift desto sämre blir hens prestation. Det säger Matthew Robison, som är försteförfattare till en studie publicerad i Journal of Experimental Psychology: Human Perception and Performance.

”Om du vill uppmuntra medarbetarna till att fokusera på uppgiften, avsett om det är inlärning eller jobb, eller om du gör något som du vill att människor ska vara engagerade i, då är att ge dem feedback det absolut bästa sättet att motivera dem på. Feedback hade betydligt starkare effekt än att sätta upp mål. Bonus i form av pengar eller förkortad arbetstid hade liten eller ingen effekt”, säger han och fortsätter:

”Chefer och ledare behöver vara medvetna om begränsningarna i mänskliga kognitiva system när det kommer till monotona uppgifter över långa tidsperioder, säger Robison som varnar för de risker som finns förknippade med ett försämrat resultat över tid för till exempel livvakter, screening eller radarövervakning”.

Fortsätt läsa kostnadsfritt!

Vi behöver bara en minut…

Så roligt att du vill fortsätta läsa! Det får du strax göra, utan att betala något.

Skapa ditt gratiskonto
  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Dina uppgifter delas aldrig med tredje part. Läs vår integritetspolicy här.