Carolin Lindström – rekordung rektor ökar välmåendet

unga ledare 2023 Det pratas om ”Carolin-effekten” på de förskolor i Tierps kommun där Carolin Lindström är rekordung biträdande rektor.

Ledarskap
Text: Redaktionen
Publicerad
Carolin Lindström. Unga ledare 2023.

Carolin Lindström lever ständigt efter den klassiska Pippi-­sägningen: ”Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag helt säkert!”

Hon ser det som sin uppgift att visa andra att det är möjligt att bli ledare trots att man är ung.

Själv har hon vid 28 års ålder hunnit arbeta i tre år som biträdande rektor, föda två barn och läsa in det treåriga rektorsprogrammet på distans vid Uppsala universitet.

Vad gör dig till en bra ledare?

”Jag har hittat de delar som jag upplever som väldigt viktiga i ledarskapet. Relationer – att se sina medarbetare, lyssna in dem, bry sig om dem och vara intresserad av deras välmående och arbete. Och tillit – att få personerna i organisationen att växa, våga utmana sig själva och testa nya saker för att de vet att jag som ledare har full tillit till dem.”

Nämn en åtgärd som du är extra stolt över?

”Jag är extra stolt över att göra skillnad för medarbetarnas välmående och verksamhetens utveckling. När jag tillträdde som biträdande rektor på en av mina förskolor i slutet av 2022 flaggade flera medarbetare för att de inte mådde bra. Det har vi arbetat med under terminen och jag ser redan nu stora framsteg och mer välmående personal. Skyddsombudet på förskolan berättade att medarbetarna pratar om ’Carolin-effekten’, det gör mig så stolt och glad. Vi är varandras arbetsmiljö och utan gott välmående kan vi inte utveckla vår verksamhet och oss själva.”

carolin lindström

Ålder: 28 år.

Gör: Biträdande rektor Tierps förskoleområde 1.

Läs webbartiklar kostnadsfritt

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden