Arash Gilan: ”Dilsa är en fantastisk förebild”

Arash Gilan är vd för Viva Media, en av norra Europas största digitala byråer. Han är författare till flera böcker om digitalisering och i höstas valde han att berätta om sjukdomen mg i en intervju i Chef. ”Hon har lärt mig så mycket – kanske det viktigaste är hur livet är en process med ständig utveckling,” säger han om mentorn och vännen Dilsa Demirbag-Sten, grundare av Berättarministeriet.

Mångfald
Publicerad
Arash Gilan i snölandskap

Berätta om en kvinna som varit viktig för dig i din karriär?

”Då vill jag lyfta min mentor, vän och förebild Dilsa Demirbag-Sten som grundat och är generalsekreterare för Berättarministeriet. Hon har lärt mig så mycket! Att vara nyfiken, ifrågasätta, alltid fråga varför och att det är helt okej att göra fel så länge man lär sig.”

”Men kanske det viktigaste är hur livet är en process med ständig utveckling. Att vi inte bör stå stilla utan alltid intellektuellt utmana oss själva och de omkring oss. För då växer vi som människor.”

Minns du någon särskild situation där hon gjorde intryck på dig?

”Det är många situationer där Dilsa gjort intryck, från scenframträdanden till intervjuer. Men största intrycket ger hon i vardagen och de enskilda samtalen jag haft förmånen att ha med henne genom åren. Hennes lugn, sättet att lyssna och ställa utmanande och kloka frågor. Det finns en grund där och en stabilitet som jag vill ha mer av, en skärpa och ett intellekt som alltid smittar av sig i hennes närvaro.”

Vad skulle du vilja säga för att tacka henne?

”Kära Dilsa, du är en fantastisk förebild för mig och många andra. Jag är så otroligt tacksam för allt du gjort och betytt för mig och många andra men framförallt så vill jag hylla dig för den du är. En rakt igenom äkta människa som alltid ser sina medmänniskor med värme och kärlek.”

#Honlyftemig

Den 8 mars är det internationella kvinnodagen. Vill du också tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär? Skriv ett inlägg i sociala medier och använd taggen #honlyftemig!

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden