4 saker du ska göra varje fredag – för att ligga steget före

Planera in en stund varje fredag där du stämmer av veckan som varit – och se samtidigt framåt i din kalender. De här fyra punkterna kan du gå igenom varje fredag för att vara redo för veckan som kommer.

Hälsa
Text: Redaktionen
Publicerad

Att ge dig själv tid att gå igenom veckan gör att du kan lämna jobbtankarna på arbetsplatsen och ägna helgen åt återhämtning.

Här tipsar effektivitetsexperten Petra Brask om fyra punkter du kan gå igenom för att vara redo för nästa vecka redan på fredagen:

1. Avslut – gör ett veckoavslut

Skapa utrymme för ro så att du inte behöver tänka på jobbet under helgen. Gå igenom två veckor framåt i din kalender. Se till att du har uppdaterat och prioriterat din att göra-lista och satt av tid för längre uppgifter.

2. Reflektion – njut av allt du har uppnått

Uppmärksamma allt du har åstadkommit. Vad har du gjort som har tagit dig närmre dina mål? Var extra nöjd över de tråkiga och jobbiga uppgifterna du faktiskt hunnit med.

3. Planering – Fritid eller Fri tid

Bestäm när du tidigast slår på din dator igen så att du inte läser mejl under helgen. Helgen ska inte vara ett arbete utan en tid för återhämtning. Planera gärna din helg, men försök inte hinna med ALLT.

4. Njut – Vad har du att se fram emot?

Medvetandegör känslan av den njutning som du står inför. Att ha en helg att se fram emot skapar både en längtan innan, en njutning under och ett minne efter.

Fortsätt läsa kostnadsfritt!

Vi behöver bara en minut…

Så roligt att du vill fortsätta läsa! Det får du strax göra, utan att betala något.

Skapa ditt gratiskonto
  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Dina uppgifter delas aldrig med tredje part. Läs vår integritetspolicy här.