anna-brynas
Foto: Carina Ljungdahl

Anna Brynås – framtidens kvinnliga ledare

När Anna Brynås kom tillbaka till kontoret i Linköping efter att ha tagit emot cheforganisationen Ledarnas pris ‘Framtidens kvinnliga ledare’, satte hon den stora blombuketten hon fått på galan på fikabordet på kontoret och sa till sina medarbetare:

”Det här är era blommor. Det är ju ni som gör jobbet och bygger bolaget medan jag springer på galor.”

Och det är så hennes ledarskap beskrivs – som kommunikativt, engagerande och medmänskligt.

Så hur ser en av Sveriges bästa chefer på engagemang, chefskap och kommunikativt ledarskap? Chef ringde upp Anna Brynås och frågade.

Anna Brynås

Ålder: 34 år.

Bor: Gård i Vikingsta utanför Linköping.

Karriär: Första jobbet var som laborant på SKL. Därefter processingenjör på bland annat Siemens och Tekniska verken. Labbchef på SBI 2010, affärsutvecklare på Swedegas, olika styrelseuppdrag. Vd och koncernchef på SBI 2014.

Källa: Ledarna

Hur gör du för att engagera medarbetare och tillvarata deras kompetens?

”Det är viktigt att låta medarbetare utvecklas och erbjuda möjligheter till kompetensutveckling men framförallt att skapa en kultur med hög integritet och högt i tak. Medarbetare måste våga komma med åsikter, feedback och kritik.

För att kunna göra det är det viktigt att jag som ledare har hög integritet och självinsikt. Att jag står för de värderingar jag har, inte skyller ifrån mig och tar ansvar för de beslut jag tar. Jag är ytterst ansvarig och tar smällarna om något skulle hända. Jag skulle aldrig skylla på min organisation om något händer.”

Vad innebär kommunikativt ledarskap för dig?

”För mig är ett kommunikativt ledarskap att vara lyhörd och ha högt i tak så alla säger vad de tycker. Jag är ödmjuk inför att jag inte kan allt utan är beroende av mina medarbetares kompetens, för ingen bygger ensam ett företag – det gör vi tillsammans. Sedan måste jag vara tydlig och våga fatta beslut som ledare. Då blir det en tydlig kommunikation om vad man bestämt och vart man är på väg.”

Om priset:

För tionde året i rad rankar cheforganisationen Ledarna landets 75 främsta unga kvinnliga chefer som gör skillnad och visar på värdet av ett bra ledarskap.

Vad är din roll i företaget?

”Som vd och koncernchef har jag yttersta ansvaret för verksamheten men ur ett ledarperspektiv är min roll att se till att vi har rätt person på rätt plats och att vi anställer folk med rätt attityd. Har man bara rätt attityd kan man lära sig vad som helst. Det viktigaste arbetet jag har är att se till att alla andra kan göra sitt jobb.”

Har du alltid vetat att du ville bli chef?

”Min drivkraft har alltid varit att få vara med och påverka och fatta beslut och känna att det jag gör gör skillnad. Sedan har jag inte haft som mål att bli chef – eller ledare som jag föredrar säga. Jag har aldrig suttit och tänkt att ‘jag vill bli chef’ men mitt starka engagemang för de frågor jag vill jobba med har gjort att jag hamnat där.”

Topp 10: Sveriges framtida kvinnliga ledare

1. Anna Brynås, 34, koncernchef, vd, Swedish Biogas International

2. Parisa Liljestrand, 33, kommunstyrelsens ordförande, Vallentuna

3. Michelle Kadir, 34, Vice President Digital Business, Sony Music Entertainment

4. Mengmeng Du, 35, COO, Acast/styrelseledamot, Skandia, Qliro Group, Filippa K

5. Anna Wikland, 34, Country Manager, Google Sverige

6. Hanna Einarsson, 32, Country Manager, Oriflame Nigeria

7. Ida Texell, 36, förbundsdirektör/räddningschef, Brandkåren Attunda

8. Louise Bagewitz, 35, IT Director, Nobia

9. Mathilda Ström, 31, Vice vd & Head of Business Development, Milvik (Bima)

10. Sankhamala Chakraborti, 32, Vice President Corporate Responsibility, Atlas

Se hela listan på de 75 ledarna.

Relaterade artiklar

studien1234
Karriär

Harvardstudie: Kvinnliga chefer är mer högpresterande

Bättre på att ta initiativ och mer resultatfokuserade. På hela 17 av 19 punkter rankas kvinnliga chefer högre än sina manliga kolleger, visar en ny studie från Harvard University. 
klyscha
Karriär

Här är klyschorna du vill undvika i jobbansökan

Lägg lite möda på formuleringarna nästa gång du söker jobb. Det kan hjälpa dig att sticka ut från mängden, enligt karriärrådgivaren Jessica Dinkel.
Fredrik Wallin är häkteschef på Kronobergshäktet.
Karriär

Häkteschefen: ”A$AP Rocky-ryktena fick eget liv på nätet”

Han hamnade i hela världens blickfång över en natt – och hans arbetsplats kommenterades av USA:s president Donald Trump. Chef träffade Kronobergshäktets chef Fredrik Wallin i efterspelet av A$AP Rocky-affären.
Unga ser pessimistiskt på framtiden och väljer arbetsgivare noga.
Karriär

Stor pessimism bland unga – litar inte på företag

I en global undersökning från Deloitte framkommer att unga ser mörkt på framtiden – och att de väljer bort oetiska företag.
Kreativitet kan utgöra ett hinder för karriären.
Karriär

Checklista: Är du för kreativ för ditt eget bästa?

Kreativitet och förmågan att ”tänka utanför boxen” lyfts ofta fram som ett måste för att lyckas – titta bara på Elon Musk. Men kan stark kreativitet tvärtom lägga krokben för karriären?
Entreprenörer som är 45 år eller äldre har större chans att lyckas.
Karriär

Erfarenhet vinner: Bäst läge för nystart efter 45

40+ och trött på dina invanda rutiner? Då kan det vara dags att byta bana - det är inte för sent. En studie visar att de mest framgångsrika entreprenörerna är i snitt 45 år när de startar sin verksamhet.
Kvinnliga chefer rankas högre inom ledarskap än sina manliga motsvarigheter.
Karriär

Kvinnliga chefer rankas högre inom ledarskap

Enligt en ny amerikansk studie betraktas kvinnliga chefer som mer effektiva än sina manliga kollegor oavsett nivå och funktion – även inom manligt dominerade områden.
Många chefer fattar beslut om karriären under semestern.
Karriär

2 av 3 chefer tar karriärbeslut på semestern

En ny undersökning från ManpowerGroup visar att semestern är en tid då många passar på att fatta karriärsbeslut och söker nytt jobb – inte minst chefer.