1 av 5 arbetsplatser saknar mångfaldspolicy: ”Anmärkningsvärt” 

16 procent av svenska företag har ingen policy för hbtq+, mångfald och inkludering, enligt en ny undersökning från Sifo.

Mångfald
Publicerad
En mångfald av personer

Det är Sifo och rekryterings- och bemanningsbolaget Randstad som frågat 1415 personer om deras arbetsplats har en policy för jämställdhetsfrågor som hbtq+, mångfald och inkludering. 16 procent svarade nej. 27 procent av de anställda vet inte om det finns en sådan policy på jobbet eller inte.  

Samtidigt menar nästan 70 procent att det är ganska viktigt, viktigt eller väldigt viktigt att arbetsplatsen har en sådan policy. Alla medarbetare håller dock inte med. Drygt en av fyra tycker inte att det är nödvändigt. Fler män (39%) än kvinnor (12%) säger att de inte tycker att det är viktigt.

”Det är anmärkningsvärt att det fortfarande finns så pass många arbetsplatser som saknar en policy som säkrar jämlikhet år 2022. Att prioritera mångfald och inkludering bör vara en självklarhet för arbetsgivare, som ju har ett ansvar att skapa en inkluderande arbetsmiljö där alla medarbetare kan vara sig själva”, säger Martin Sjögren, expert inom mångfald och inkludering på Randstad, i ett pressmeddelande. 

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden