Anna Borg, vd Vattenfall

Vd:n med huvudroll i svensk energiförsörjning

När Vita Huset och Joe Biden nyligen kallade världsledare till klimatkonferens var Vattenfalls vd Anna Borg Sveriges representant, inte Stefan Löfven.
I nya avsnittet av Chef Dilemma berättar hon om allt från hur hon sätter mål till rädslan att tappa markkontakten.

Svensk energiförsörjning är en laddad framtidsfråga. Där har Anna Borg, vd och koncernchef för Vattenfall, en huvudroll. När Vita Huset och Joe Biden nyligen kallade världsledare till klimatkonferens var Vattenfalls Anna Borg den som fick representera blågult.

Nyfikenheten är stor på hur svensk industri innoverar med elektrifieringens nya möjligheter, bland annat med fossilfri stålproduktion i projektet Hybrit, som är ett samarbete mellan Vattenfall, LKAB och SSAB.

”Istället för att säga hur ska vi begränsa en industri, så kan man fråga sig hur vi ska göra den ännu mer konkurrenskraftig med hjälp av den här nya tekniken. Det tror jag är nyckeln till att lyckas”, säger Anna Borg till Chefs chefredaktör Cissi Elwin i det nya avsnittet av ledarskapspodden Chef Dilemma.

Hon ser just nu många ljuspunkter i klimatomställningen.

”Jag tycker att det finns väldigt mycket hopp. Det händer så många saker samtidigt. Jag tror att det kommer att gå snabbare än vad vi kanske tror.”

En ny beslutsamhet i klimatarbetet i Europa och globalt. Mer konkreta mål på nationell nivå. USA som är tillbaka i Parisavtalet. Teknikutveckling som går snabbt framåt och kostnader för vindkraft och solenergi som gått ner dramatiskt under det senaste decenniet.
Att släppa ut koldioxid blev nyligen rekorddyrt i Europa – 50 euro per ton och finansmarknaderna ser det nu som riskfyllt att investera i verksamheter som använder fossila bränslen.

”Det här innebär att det relativt sett blir mindre lönsamt att bedriva verksamhet som använder fossila bränslen. Istället så driver det på mot innovationer som är utsläppsfria”, förklarar hon.

Björn Frantzén

Läs också: Stjärnkocken om tuffa ledarskapsskolan: ”Man blir hjärntvättad”

”Det finns en samsyn både mellan politik, näringsliv och intresseorganisationer som jag tycker är unik jämfört med hur det har sett ut historiskt. Det gör att det i mycket större utsträckning är möjligt att jobba tvärindustriellt, att jobba mellan många olika branscher och sektorer. Det tror jag är vad som behövs för att lösa de här frågorna.”

”Vattenfalls mål att möjliggöra ett fossilfritt liv inom en generation är inte vår hållbarhetsstrategi. Det är vår affärsstrategi. Det kommer att vara en konkurrensfördel att vara hållbar i sin affärsverksamhet.”

Pär Svärdson, Apotea

Läs också: Apoteas vd Pär Svärdson: ”Vi behöver ha extra mycket AW framöver”

Anna Borg berättar i Chef Dilemma om hur hon ser på sitt ledarskap och hur hon tog sig an sitt blytunga uppdrag.
Hon kan vara orolig för att hamna i en bubbla som toppchef.

”Det är en av mina största rädslor, att tappa markkontakten. Folk blir så vansinnigt trevliga ju högre upp i en organisation man kommer. Och det är lite farligt. Så jag brukar uttryckligen säga: jag vill ha feedback. Jag vill att ni säger vad ni tycker. Det betyder inte att jag kommer att göra som ni säger alla gånger, men det betyder att jag kommer att lyssna.”

Lyssnare får också veta hur hon tänker när Vattenfall sätter sina mål för de 20 000 medarbetarna – och vad de gör om de missar målen.

En två år lång utflykt till entreprenörsvärlden, som Nordenchef på Klarna, gav nya insikter och hon berättar om hur hon fick möta människor ännu mer otåliga än hon själv.

Anna Borg ställs i podden också inför en rad knepiga chefsdilemman:

  • Kan hon låta bli att chefa och styra upp uselt organiserad service på krogen när hon är ute med vänner?
  • Är det lämpligt att pressa medarbetare att lajka Vattenfall mer i sociala kanaler?
  • Tvekar hon när en supertalang sladdar in till anställningsintervjun i en bränsleslukande Ferrari?
  • Hur hanterar hon en nära medarbetare som vill byta liv, skaffa får och jobba på distans för jämnan?
sajt-instagram-chef-dilemma-sa%cc%88song-3-04-1
Chef Dilemma

Podd: Anna Borg

Hur löser Sveriges toppchefer tuffa dilemman? I podden Chef Dilemma möter Cissi Elwin Anna Borg, vd Vattenfall. Finns där poddar finns!

Relaterade artiklar

En ung kvinna står med armarna i kors framför en grupp med kollegor.
Ledarskap

”Dagens unga vill leda sig själva”

I boken Aktivt självledarskap utmanar ledarskapsexperten och organisationskonsulten Anna Tufvesson läsaren till självinsikt. Det, menar hon, är grundbulten i självledarskapet.

20 procent av medarbetarna står för 80 procent av sjukfrånvaron. Det är där hälsoarbetet ska fokuseras, menar Lars Roth på MedHelp. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + MedHelp

Upptäck riskbeteenden som förvarnar om sjukskrivning

Chefer missar – helt i onödan – riskbeteenden som varnar för att medarbetare riskerar att bli långtidssjukskrivna.
Med rätt stöd kan det undvikas.
”Sjukfrånvaro behöver angripas utifrån data – inte magkänsla”, säger Lars Roth på Medhelp.

En bild på årets tre stipendiater.
Ledarskap

De bryter normer om vem som kan vara ledare

I år får tre unga kvinnor ta emot stipendiet Kompassrosen av kungen. De uppmärksammas bland annat för att de arbetar för att bryta normer om vem som kan vara ledare och för att vara en förebild inom mansdominerade branscher.

Mats Alvesson till vänster. Till höger: Värdegrundsord i bubblor, som en nål är på väg att sticka hål i.
Ledarskap

Mats Alvesson: ”Vilken nytta har värdegrunder?”

I sin nya bok Värdet av värdegrund undersöker organisations- och ledarskapsforskaren Mats Alvesson tillsammans med två forskarkolleger fenomenet värdegrundsarbete. Detta är något de flesta organisationer ägnar sig åt. Men till vilken nytta? frågar sig författarna.

Petter Stordalen blir intervjuad av Cissi Elwin på Chefdagen.
Ledarskap

Petter Stordalen i exklusiv intervju: "Det har varit min värsta kris"

”Pandemin har varit mitt livs värsta kris”. På Chefdagen berättade Petter Stordalen, hotellmagnat och grundare av Nordic Choice Hotels, i en exklusiv intervju om hur ont i magen han har haft av oro för sina medarbetare. Men att kultur och tillit har varit det viktigaste även under krisen. Nu skriver han bok om vad han lärt sig. 

Bild på de de elva toppcheferna i artikeln.
Ledarskap

Toppchefernas bästa förändringstips

Så mycket förändringsledning på en och samma dag. På Chefdagen 2021 stod många av Sveriges främsta chefer på scen. Efter den turbulenta tid som vi genomgått har de vässat sina förmågor kring att leda i förändring. Här är deras bästa tips.

Visa hjärta som chef. Petra Spranger, HR-chef på Fastighets AB Balder, vill visa empati och omsorg om medarbetare – både på jobbet och privat. Foto: Anna Rehnberg
Annonssamarbete Chef + Feelgood

Får friskare medarbetare – med empatiskt ledarskap

”Vi vill kunna stötta medarbetare när det händer något i privatlivet”, säger HR-chef Petra Sprangers på fastighetsbolaget Balder. Där har empatiskt ledarskap, med fokus på hela hälsan, blivit en nyckel till engagerade medarbetare.

En illustration i olika toner av orange av en man som skriker åt en person han håller i sin hand.
Ledarskap

Larmrapport: Så många chefer är destruktiva

Är ditt ledarskap destruktivt? Risken är stor att dina medarbetare tycker det. Över en tredjedel av alla yrkesverksamma svenskar anser sig ha en destruktiv chef, visar ny forskning.
”Uppseendeväckande”, säger ledarskapsforskaren Robert Lundmark.