En grupp personer håller upp gula skyltar med frågetecken på framför sina ansikten.

Två av tre chefer väljer bort fördomsfri rekryteringsmetod

Fördomsfri rekrytering är viktigt, uppger nio av tio chefer. Ändå frångår två av tre chefer fakta till förmån för sin egen intuition när de anställer. En kartläggning från TNG visar på ett stort glapp mellan vad man säger och vad man gör. 

Rekryteringsmetoden ”Fördomsfri rekrytering” har tagits fram för att säkerställa att människor anställs på grund av sina meriter och inte väljs bort på grund av fördomar om kön, ålder, bakgrund, boendeort eller namn. Men när rekryterings- och bemanningsbolaget TNG frågar 1 000 chefer och HR-specialister visar det sig ändå att man frångår fakta till förmån för sin egen intuition. 

87 procent ser värdet av fördomsfri rekrytering och 53 procent efterfrågar mer mångfald i sin organisation. Samtidigt litar inte 75 procent av chefer och VD:ar på data utan anställer personal på egen magkänsla. Trots att forskning visar att företag med mångfald har högre innovationstakt och bättre lönsamhet. 

jamstalld

Läs också: 3 vanor du ska skaffa dig för en mer jämställd rekrytering

Undersökningen ”Mycket snack och lite verkstad – fördomsfri rekrytering i Sverige 2021” visar att förändringsarbetet och kunskapsutbytet sker långsamt. Och att kunskapen om rekryteringsmetoden ofta stannar på HR-nivå, vilket gör det svårare att få med sig chefer och koncernledning i det objektiva beslutsfattandet. 

30 procent av de svenska arbetsgivarna rekryterar inte alls fördomsfritt. Hälften av cheferna uppger att de påverkas av kandidatens ålder, hälsa och funktionsnedsättning när de rekryterar. 90 procent av chefer och vd:ar vill anställa en kandidat som passar in i teamet. 

Endast nio procent säger att de har en helt fördomsfri process. 

”Resultatet är spännande, men också lite skrämmande. Det finns ett tydligt glapp mellan verklighet och vision”, säger Åsa Edman Källströmer, VD på TNG

distans-3

Läs också: Experten: Svenska företag är dåliga på rekrytering

siri_wikander_larande_organisation_1800
Distanskurs

Så höjer du lärandet och innovationen – med mätbar effekt

konkreta tips i denna digitala utbildning under ledning av HR-experten Siri Wikander, med färsk praktisk erfarenhet av att bygga en öppen och lärande organisation som ger mätbara resultat bland både medarbetare och kunder.

Relaterade artiklar

Tre män iförda arbetskläder står och diskuterar på en byggarbetsplats.
Mångfald

Var femte byggchef har utsatts för rasism

Trots att 16 procent av byggcheferna själva har varit utsatta för rasism uppger endast sex procent att de tror att etnisk diskriminering förekommer på deras arbetsplats idag. Det kan bero på dålig kunskap och att endast fyra av tio chefer gör mätningar, säger branschföreningen Byggcheferna.

Helena Martini, HR-chef på fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, ser hälsokontroller för medarbetare som en investering. Foto: Christoffer Edling
Annonssamarbete Chef + Werlabs

Enkelt hälsotest lyfter prestationer på jobbet

”Det är att visa omtänksamhet i handling”, säger Helena Martini, HR-chef på Atrium Ljungberg, om den hälsokontroll som har blivit ett viktigt redskap och en uppskattad del av arbetet med hållbara medarbetare.

Ahmed Abdirahman utanför stiftelsens kontor.
Mångfald

Ny kartläggning: Chefer dåliga på etnisk mångfald

Gärna etnisk mångfald, men inte på min gata. En färsk undersökning visar att det glappar mellan hur svenska chefer lever och de värderingar de säger sig ha.
”Näringslivet och cheferna kommer undan för lätt”, säger Ahmed Abdirahman, vd och grundare av The Global Village.

Sofia Falk och omslaget till Mångfaldsparadoxen
Mångfald

Magin med mångfald

Mångfaldsarbete i organisationer handlar inte om att leva upp till diskrimineringslagen utan om att ta tillvara en mångfald av perspektiv för bättre affärer. Det menar inkluderingsaktivisten Sofia Falk, aktuell med boken Mångfaldsparadoxen.
Helya Riazat, rektor på Järvaskolan, är Framtidens kvinnliga ledare
Ledarskap

Helya Riazat är Framtidens kvinnliga ledare 2021

Järvaskolans rektor Helya Riazat har utsetts till Framtidens kvinnliga ledare 2021 av fackförbundet Ledarna.

linda_waxin_kronikor
Arbetsmiljö

Linda Waxin: ”Vågar du skapa dålig stämning?”

”Många som känner mig ytligt kommer att ha väldigt svårt att tro på detta. Men jag är en av de många kvinnor som hållit tyst”, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.
Med ett verktyg för strukturerad och tydlig feedback har Johan Isacsson på Skandia lyft sitt team rejält.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Han hittade succémetoden för bättre ledarskap

Glada medarbetare, hög kundnöjdhet och dubblad försäljning. Möt chefen som ser sina medarbetare som Formel 1-förare och regelbundet tar in dem i depån.

Cornelia Kaufmann, hr-chef på Ikea
Mångfald

Ikeas hr-chef: ”En siffra ger inte hela bilden”

Ikea är ett av de privata företag som gärna lyfter fram sitt mångfaldsarbete. Tanken är att chefer och medarbetare ska spegla den marknad de verkar på. ”Team med en mångfald bland medarbetarna är starkare, mer kreativa, mer framgångsrika”, säger Cornelia Kaufmann, hr-chef på Ikea Sverige.