stjarne

Så jobbar Hanna Stjärne, vd SVT, med innovation

”När någon kommer med en ny idé brukar jag fråga ‘varför’. Då får jag ofta en beskrivning av vad det är personen vill åstadkomma och en känsla för hur genomtänkt det är”, säger Hanna Stjärne under en intervju på stora Chefsdagen.

Hanna Stjärnes recept för att genomföra och gå från förslag till förändring, kan delas upp i tre punkter.

1. Fråga varför idén borde genomföras.
2. Säg ja om svaret håller.
3. Påminn, säg ja igen och pusha medarbetaren framåt.

Medarbetarens svar på frågan ‘varför’ avgör oftast för Hanna Stjärne om idén är värd att genomföra. När medarbetaren får förklara sin idé får Hanna Stjärne också en känsla av om medarbetaren själv har drivet att genomföra förändringen.

Om Hanna Stjärne:
Gör: Vd på Sveriges Television sedan 2014.
Född: 1969.
Utmärkelser: Har fått Stora Ekopriset två gånger (för sin journalistik) och blev utsedd till Sveriges mäktigaste kulturperson 2015 av tidningen Fokus.
Karriär i korthet: Journalist och startade sin chefskarriär som yngsta P1-chefen någonsin som inrikeschef på Ekot. Vd för UNT-koncernen (med bland annat Uppsala Nya Tidning) 2011-2014.

”Jag brukar ofta säga ja. Och ibland behöver man säga ja flera gånger. Medarbetare har ibland en förmåga att begränsa sig själva”, säger Hanna Stjärne.

Det är lätt att förändringsarbetet går i stå när vardagen kommer emellan.

”Då är det en viktig roll för mig som chef att komma tillbaka och säga ‘Ja! Ta ett steg till, gör det där, det är bra! Tänk ännu större’”, säger hon.

Se Chefs intervju med Hanna Stjärne:

Är det lika enkelt som du får det att låta? 
”Det är aldrig enkelt. Det måste man ha med sig. Det är svårt och man måste gilla att det är svårt tror jag. Det är så det är att vara chef. Det är svårt att vara chef och det är roligt att vara chef. Det är två sidor av samma mynt”, säger Hanna Stjärne.

 

Relaterade artiklar

ledarvd
Beslutsfattande

4 saker varje lyckad vd gör

Nu har forskningen sagt sitt. För att bli en framgångsrik vd finns det 4 egenskaper som är extra bra att ha.

Moocs och flipped classroom är två av de nya trenderna inom utbildning och kompetensutveckling.
Annonssamarbete Chef + Utbildning.se

9 trender som revolutionerar ditt lärande

Är moocs, flippade klassrum och mikrolärande vägen till ständigt lärande och kompetensutveckling på din arbetsplats?

temp
Arbetsmiljö

Så blir chefen en friskfaktor

Tjänstemän blir allt nöjdare med jobbet, men också sjukare. Det visar TCO:s nya rapport Friskt jobbat – allt att vinna. Gott ledarskap omnämns som särskilt viktig för att förebygga ohälsa. Här är åtta punkter som karaktäriserar det.
forma
Delegering

Så låter Google medarbetarna forma sina jobb

Forskning visar att den som får påverka sina arbetsuppgifter och delvis utforma sin egen tjänst är gladare och mer effektiv på jobbet. Dessutom är flexibilitet ett naturligt inslag för att främja innovation. På engelska kallas metoden job crafting.
forskning-matta-2
Delegering

Forskning: Så får du din grupp att lyfta

Trodde du att en grupp blir lika smart och välpresterande som summan av alla deltagarnas intelligens och förmåga? Så behöver det inte alls vara. I stället är det ofta helt andra faktorer som avgör hur effektiv en grupp blir.
team-overleva
Delegering

Lyckas jobba i ett underpresterande team

För alla som någon gång hamnat i ett team med gruppmedlemmar som inte levererar. Här är tre tips för att få alla att prestera på topp – tillsammans.
Delegering

Vad ska jag göra med oengagerad medarbetare?

Vad ska man göra med en medarbetare som inte kommer i tid, inte levererar resultat och är allmänt oengagerad? Läs Birgitta Ahltorps råd.
Delegering

Så gör du alla till vinnare

Han får sin ledningsgrupp att bestiga Kebnekaise och löpträna tillsammans. Själv har han världsrekordet på skidor till Nordpolen. För Adidas vd Henrik Bunge är inget omöjligt. Alla får hjälp att nå sina egna och företagets mål.