Svett på hotellgymmet ger energi – till elnätet

Du får bättre kondition och styrka i gymmet. Nu kan ytterligare en fördel med träning läggas till listan. Överskottet från Clarion Signs träningscyklar ger energi till Stockholms elnät.

Hållbarhet
Publicerad

Både kaffemaskinen i personalrummet och lampan i lobbyn kräver energi. Samtidigt svettas gästerna och personalen i gymmet för att hålla sig i form. Nu har Clarion Sign i Stockholm lyckats kombinera detta genom att ta in energiförsörjande träningsmaskiner.

Principen är enkel. När hotellgästerna förbättrar sin kondition reduceras, återvinns och förnyas energi tack vare en ny gymutrustning från Technogym.

Att locka gästerna till gymmet är inte heller särskilt svårt.

”Gymmet är en oerhört viktig plats för våra gäster. Framför allt för våra affärsresenärer som behöver en plats att ladda upp, varva ner eller utmana sig själv på”, säger Henrik Berghult, vice president på Clarion Hotel.

Enligt hotellets VD, Jessica Norgren, har även personalen börjat tränat mer sedan gymmet stod klart i början av juni. Det är fritt för anläggningens 300 anställda att sätta sig på träningscykeln.

”När du värmer upp är cykeln självförsörjande. Sedan efter ett tag åker energiöverskottet ut i Stockholms elnät. Det är en häftig tanke”, säger Jessica Norgren.

Vad har ni för mål med projektet?

”Vi vill öka livskvalitén för gästerna och medarbetarna. Dessutom har vi tydliga hållbarbetsmål. Detta kan vi kombinera med gymmet”.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden