seher_yilmaz
Seher Yilmaz. Foto: Pressbild.

Seher Yilmaz: ”Börja med att räkna”

Jag hade precis avslutat en föreläsning där jag pratat oavbrutet om vilka människor som får synas i media, politik, näringsliv, kommun och reklam. När jag klev av scenen var det dags för organisationsföreträdaren att reflektera över mina ord.

Hen började med att tacka för mitt inspel och gick vidare med att berätta om deras arbete för jämställdhet och mångfald. På högsta nivå hade de senaste personerna alla varit kvinnor. Och en fjärdedel av alla anställda i organisationen hade faktiskt utländsk bakgrund. Så visst var de väldigt duktiga på frågorna redan.

Det fanns ingen anledning att ha ångest inför varken jämställdheten eller mångfalden alltså. Framgångar ska ju firas.

Som den förespråkare för konstruktiv dålig stämning som jag är frågade jag, med en så glad och nyfiken ton som möjligt:

”Och hur är den med denna fjärdedel, var i organisationen arbetar de?”

Det hade de inte mätt, vilket de inte är ensamma om.

Per Wirtén räknade i Expressen hur representationen inom fackförbunden såg ut. Han räknade på deras hemsidor. Exempelvis arbetade det 99 personer på LO:s kansli, varav nio verkade ha utomeuropeisk bakgrund. Det resultatet oroade ingen, tills han tittade på var i organisationen dessa personer fanns.

De flesta jobbade på serviceenheten.

De som arbetar för arbetsplatser som speglar befolkningen som den ser ut, förtjänar helt klart beröm. Men det är de som lyckas arbeta med frågorna på flera nivåer som jag vill ge en guldstjärna. Och dit har vi en bit kvar.

Handelshögskolan i Stockholm har nämligen undersökt hur hundra svenska vd:ar och marknadschefer på stora företag ser på mångfald.

Så många som var femte svarade att de trodde att bristen på mångfald skulle lösa sig av sig själv.

Där blir det få guldstjärnor från mig. Sam­tidigt förstår jag dem. För även jag faller enkelt tillbaka in i slentrian och väljer gärna personer som jag redan känner och tänker att mång­falden ändå kommer att komma av sig själv.

Som tur är behöver det inte vara så himla krångligt att bryta det mönstret. Det handlar om tre steg för att påbörja sitt arbete: räkna, sätta mål och se över sitt sammanhang.

Börja med att räkna. Speglar er arbetsplats Sverige som det ser ut? Vilka grupper utgör normen hos er? Att räkna är inte ett mål i sig, men ger er en bra start för arbetet.

Sätt därefter mål. Gör dem så konkreta som det bara går. En hel del arbetsplatser har satt exakta procentsiffror som mål för exempelvis mångfalden på arbetsplatsen. Sådana mål är enkla att följa upp.

Se över ert eget sammanhang. Det här handlar om att se över vilka strukturer ni har. Hur arbetar ni med rekrytering, vad står i annonsen och var syns ni? Hur sätter ni samman arbetsgrupper? Det handlar om att se över sig själv för att inte kunna komma med argument som ”de söker ju sig inte till oss”, ni kan alltid göra på annat sätt för att försöka nå ännu bredare.

Gör ni redan allt det?

Då borde ni höra av er till mig så ska jag se till att ni får både beröm och hurrarop genast.

 

Relaterade artiklar

Cissi Elwin
Krönikor

Cissi Elwin: ”Vi blir fula av stressen”

Vi blir fula av stressen. Fula mot oss själva, fula mot andra. Därför är mitt nyårslöfte för hela decenniet att VÄGRA stressen, skriver Cissi Elwin.
Karin Agerman pluggar vidare efter sin doktorstitel, med en Executive MBA. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

”Jag blir aldrig fullärd”

En doktorstitel räcker inte. Nu pluggar Karin Agerman en Executive MBA också. ”Att lära mig nytt är det som driver mig”, säger hon.

Per Grankvist, krönikör på Chef
Krönikor

Per Grankvist:
”Säg som det är – du jagar status”

Vi människor är av naturen lata och söker därför den snabbaste vägen för att öka vår status. Det förklarar varför vettiga människor tappar huvudet för att låtsas som om de är nära vän med en välkänd person i sociala medier, skriver Per Grankvist i sin krönika.
Cissi Elwin
Krönikor

Cissi Elwin: ”Jag var en tjuv – därför fick jag sparken”

Jag darrade och stammade. Men han gav sig inte. Här skulle statueras exempel. Här skulle alla få se vad som hände om man gjorde fel. Här skulle jag få bära skammen omgiven av alla mina arbetskamrater.
Ishtar Touailat
Krönikor

Ishtar Touailat: ”Våga sticka ut hakan”

För ett tag sedan träffade jag en fantastisk ung tjej. Hennes föräldrar antydde under vårt samtal att de var lite oroliga för att hon inte riktigt ”passade in”.
pergran
Krönikor

Per Grankvist: ”Skönmåla inte framtiden”

Nästan alla människor gillar förändring – i alla fall så länge den inte berör dem. 
Hemfrids vd Monica Lindstedt
Annonssamarbete Chef + Hemfrid

Ge dig själv mer vardagsflow 2020

Andan i halsen. Ständigt dåligt samvete. Många chefer har tappat livsbalansen. ”Har du råd, så köp en tjänst och ta hand om dig själv”, råder Hemfrids Monica Lindstedt.
Ishtar Touailat
Krönikor

Ishtar Touailat: Var är framtidstron?

Som ledare är det vår uppgift att ha tydliga visioner, skriver Chefs krönikör Ishtar Touailat.