seher_yilmaz
Seher Yilmaz. Foto: Pressbild.

Seher Yilmaz: ”Börja med att räkna”

Jag hade precis avslutat en föreläsning där jag pratat oavbrutet om vilka människor som får synas i media, politik, näringsliv, kommun och reklam. När jag klev av scenen var det dags för organisationsföreträdaren att reflektera över mina ord.

Hen började med att tacka för mitt inspel och gick vidare med att berätta om deras arbete för jämställdhet och mångfald. På högsta nivå hade de senaste personerna alla varit kvinnor. Och en fjärdedel av alla anställda i organisationen hade faktiskt utländsk bakgrund. Så visst var de väldigt duktiga på frågorna redan.

Det fanns ingen anledning att ha ångest inför varken jämställdheten eller mångfalden alltså. Framgångar ska ju firas.

Som den förespråkare för konstruktiv dålig stämning som jag är frågade jag, med en så glad och nyfiken ton som möjligt:

”Och hur är den med denna fjärdedel, var i organisationen arbetar de?”

Det hade de inte mätt, vilket de inte är ensamma om.

Per Wirtén räknade i Expressen hur representationen inom fackförbunden såg ut. Han räknade på deras hemsidor. Exempelvis arbetade det 99 personer på LO:s kansli, varav nio verkade ha utomeuropeisk bakgrund. Det resultatet oroade ingen, tills han tittade på var i organisationen dessa personer fanns.

De flesta jobbade på serviceenheten.

De som arbetar för arbetsplatser som speglar befolkningen som den ser ut, förtjänar helt klart beröm. Men det är de som lyckas arbeta med frågorna på flera nivåer som jag vill ge en guldstjärna. Och dit har vi en bit kvar.

Handelshögskolan i Stockholm har nämligen undersökt hur hundra svenska vd:ar och marknadschefer på stora företag ser på mångfald.

Så många som var femte svarade att de trodde att bristen på mångfald skulle lösa sig av sig själv.

Där blir det få guldstjärnor från mig. Sam­tidigt förstår jag dem. För även jag faller enkelt tillbaka in i slentrian och väljer gärna personer som jag redan känner och tänker att mång­falden ändå kommer att komma av sig själv.

Som tur är behöver det inte vara så himla krångligt att bryta det mönstret. Det handlar om tre steg för att påbörja sitt arbete: räkna, sätta mål och se över sitt sammanhang.

Börja med att räkna. Speglar er arbetsplats Sverige som det ser ut? Vilka grupper utgör normen hos er? Att räkna är inte ett mål i sig, men ger er en bra start för arbetet.

Sätt därefter mål. Gör dem så konkreta som det bara går. En hel del arbetsplatser har satt exakta procentsiffror som mål för exempelvis mångfalden på arbetsplatsen. Sådana mål är enkla att följa upp.

Se över ert eget sammanhang. Det här handlar om att se över vilka strukturer ni har. Hur arbetar ni med rekrytering, vad står i annonsen och var syns ni? Hur sätter ni samman arbetsgrupper? Det handlar om att se över sig själv för att inte kunna komma med argument som ”de söker ju sig inte till oss”, ni kan alltid göra på annat sätt för att försöka nå ännu bredare.

Gör ni redan allt det?

Då borde ni höra av er till mig så ska jag se till att ni får både beröm och hurrarop genast.

 

Relaterade artiklar

cissibok
Krönikor

”Mitt försprång skulle visa sig ödesdigert”

Ju längre tid det tar innan man fattar att man hamnat efter, desto svårare blir det att komma ikapp. Det skriver Cissi Elwin i sin nya krönika.

Carolina Fjellner på &frankly. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

Nya sättet – så ökar du engagemanget i ditt team

12 000 svenska chefer använder verktyget &frankly för att öka engagemanget i sina team. ”Det har blivit chefernas digitala ledningsverktyg”, säger vd Caroline Fjellner. Nu lanseras ett ännu enklare och snabbare sätt att komma igång.
Cissi Elwin
Krönikor

Cissi Elwin: Dags att komma ut ur semesterbubblan

När jag skriver detta har jag exakt en vecka kvar på semestern. De senaste åren har jag tyckt att sommaren har varit svår. Den har brett ut sig som en öken där jag inte riktigt har vetat vad jag ska göra av mig själv.
ishtarkronika
Ishtar Touailat

Ishtar Touailat: ”Våga släppa fram stjärnorna”

Hur många fler talanger vi hade haft om ledarskapet såg annorlunda ut?
pergran
Hållbarhet

Per Grankvist: Riktiga ledare behövs om vi ska klara klimatkrisen

"Tillsammans behöver vi agera. Alltså är hållbarhetsfrågorna ditt ansvar, oavsett vilken chefstitel du har på visitkortet. Som chef förväntas du dessutom vara en förebild", skriver Per Grankvist om att leda i klimatkrisen.
globaluppvarmning
00:43 min
Krönikor

Cissi Elwin: Jag har insett att vi radikalt måste ändra vår livsstil

Video + Text "Vi som är chefer är de som kan göra allra störst skillnad. Våra beslut påverkar", skriver Cissi Elwin om att klimatfrågan måste in i ledningsgrupperna.
ishtarkronika
Ishtar Touailat

Ishtar Touailat: Stärk andra – så stärker du dig själv

"Det är en klassisk win win-situation. Jag kallar konceptet för PAY IT FORWARD", skriver Ishtar Touailat om att lyfta andra när du själv lyckas.
cissikroniak
Krönikor

Cissi Elwin: ”Jag är nykär i ett hus som blivit ett slukhål"

Cissi Elwin skriver om att förälska sig i ett sommarhus – som slukar tid och energi.